Uutiset

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailun voitto Rockettesille

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailun voitto Rockettesille

Helsingin Taitoluisteluklubin SM-seniorijoukkue Rockettes voitti Helsingin jäähallissa käydyn muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailun kokonaispistein 194,62. Joukkue oli johdossa lyhytohjelman jälkeen ja voitti myös vapaaohjelmakilpailun reilun pisteen erolla ennen toiseksi luistellutta Helsingfors Skridskoklubin Team Unique –joukkuetta.

Rockettesin vapaaohjelma, Valkyria – Surmattujen valitsija, oli vahvaa luistelua ja koreografialtaan viime vuoden tapaan erittäin innovatiivinen. Ohjelma on kunnianosoitus kaikille vahvoille ja vahvuuteen pakotetuille naisille sekä kaikille vaikeissa oloissa eläville naisille ympäri maailman, olivatpa heidän taistelunsa millaisia tahansa.  Joukkueen valmentaja Kaisa Arrateig on jatkanut myös tällä kaudella yhteistyötä koreografi Reija Väreen kanssa. ”Oli ihana tuoda ohjelma yleisön eteen ja nauttia yhdessä sen kanssa esityksen ensi-illasta. Ohjelmaa katsoessa tuli itsellekin vau-elämyksiä ja olen tosi tyytyväinen, että päästiin aloittamaan kausi vahvalla esityksellä”, iloitsi Arrateig.

Toiseksi luisteli Team Unique kokonaispistein 189,77. Joukkue piti niin ikään lyhytohjelmakilpailun jälkeisen toisen sijansa. Team Uniquen vapaaohjelman teema Inside of Us kertoo tarinan, jota jokainen meistä voi käydä päänsä sisällä vakavien asioiden äärellä. ”Ensin tulee tyhjyys, sitten tuska, kysymyksiä ja suru. Kauneuden kautta päästään uuteen alkuun. Halusin tehdä ohjelman, jossa liike ja tulkinta ovat yhtä”, kertoo joukkueen valmentaja Mirjami Penttinen. Hän olikin tyytyväinen joukkueensa luisteluun. ”Joukkue venyi siihen, mihin he tänään pystyivät. Nyt lisää treeniä ja ensi kisaan nostetaan taas tasoa.”

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnityn vapaaohjelman teema kaudelle on osuvasti Suomi 100. Koko ohjelma on sinivalkoinen niin asua kuin Sibeliuksen musiikkiakin myöten. ”Kokonaisuutena tämä oli hyvä kauden avaus. Ohjelma on äärimmäisen haastava, kroppa elää ja liikkuu koko ajan mukana. Tämä on ehdottomasti sellainen ohjelma, joka paranee kauden aikana”, pohti valmentaja Anu Oksanen. Joukkueen kolmanteen sijaan oikeuttaneet kokonaispisteet olivat 183,86.

Neljänneksi SM-seniorisarjassa luisteli Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions, joka keräsi kokonaispisteet 148,24.

JUNIORIT

SM-juniorisarjan voiton vei Helsingin Luistelijoiden Musketeers kokonaispistein 143,83. Joukkue oli lyhytohjelman jälkeen toisena, mutta saavutti voitokkaalla Ice Queens -vapaaohjelmallaan kokonaiskilpailun voiton. Valmentaja Anu Oksanen oli tyytyväinen joukkueensa viikonloppuun. ”Musketeers esitti sitä parasta osaamistaan. He onnistuivat kisatilanteessa sellaisissa tilanteissa, jotka harjoituksissa eivät ole sujuneet niin hyvin.”

Lyhytohjelmien jälkeen johdossa ollut Team Fintastic nappasi niin vapaaohjelmakilpailussa kuin kokonaiskilpailussa toisen sijan. Joukkueen kokonaispisteet viikonlopulle olivat 142,38. Team Fintasticin vapaaohjelma Rush oli varmaa, kellontarkkaa luistelua. ”Ohjelmaan jäi teknisesti parannettavaa, mutta se on palaute tässä kohtaa ja niitä saadaan treenattua kuntoon seuraavaan kisaan”, summasi joukkueen valmentaja Kaisa Arrateig.

Kolmannen sijan nappasi yllättäen Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges kokonaispistein 128,69. Joukkue oli lyhytohjelmakilpailun jälkeen viidentenä, mutta varmasti luisteltu vapaaohjelma, Pablo Picasso: Three Musicians, nosti joukkueen kolmanneksi. Mitali on seuran kautta aikain ensimmäinen SM-juniorisarjan mitali. Joukkue on perustettu vuonna 2013 ja mukana on edelleen noin 10 luistelijaa alkuperäisestä kokoonpanosta. Valmentaja Siiri Eskelinen oli superonnellinen joukkueensa menestyksestä. ”Tämän on valmentajan unelmien täyttymys! Joukkue on todella itseohjautuva ja on innokkaasti muun muassa ehdottamassa ohjelmakoreografioita.”

Muodostelmaluistelun 2. valintakilpailu luistellaan 3.-4.12.2016.

Kaikki tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1617/MLSM1vk/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024