Uutiset

Muodostelmaluistelun kotimainen kausi käyntiin SM-valintakilpailulla / lauantai

Muodostelmaluistelun kotimainen kausi käyntiin SM-valintakilpailulla

Muodostelmaluistelun kotimainen kausi käynnistyi Helsingissä SM-sarjojen ensimmäisellä valintakilpailulla. Kausi huipentuu helmikuun lopulla Espoossa luisteltaviin SM-kilpailuihin. SM-juniori- ja -seniorisarjoissa kaksi parasta joukkuetta pääsee edustamaan keväällä 2017 Suomea myös maailmanmestaruuskilpailuhin.

SM-seniorisarjan lyhytohjelmat nähtiin ensimmäisen kerran jo lokakuun alussa luistellussa Finlandia Trophy Espoo kilpailussa. Tuolloin epäonnisesti kilpailun viimeiseksi jäänyt Helsingin Taitoluisteluklubin (HTK) Rockettes otti tänään puhtaasti luistellulla Mirror Mirror -ohjelmallaan lyhytohjelmakilpailun voiton pistein 66,93. Valmentaja Kaisa Arrateig iloitsi joukkueensa onnistumisesta ja vitsaili, että ”tässä neljän viikon aikana saatiin yleisölle nähtäväksi myös ne Trophyssä puuttuneet pari elementtiä”. Hänen mukaansa joukkue tekee töitä ammattimaisesti ja nyt saatiin pientä esimakua siitä, mitä tämän vuoden Rockettes -joukkue pitää sisällään. ”Tytöt odottavat innolla sitä, että pääsevät huomenna luistelemaan vapaaohjelmansa, johon Reija Väre on tehnyt ihan uudenlaisen ja näyttävän koreografian”, hehkuttaa Arrateig.

Kilpailussa toiseksi luisteli Helsingfors Skridskoklubin (HSK) Team Unique ohjelmallaan TU goes Ramalama. Omaperäinen ja viihdyttävä ohjelma keräsi pisteitä 63,48. Joukkueen valmentaja Mirjami Penttinen ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. ”Tämän iltainen esitys oli asteen siistimpi kuin Trophyssä nähty versio, mutta taistelutahto oli vielä hieman kadoksissa.” Penttinen lupaa taistelutahdon kuitenkin löytyvän vapaaohjelmaan, jossa joukkue on päättänyt pistää kaikkensa peliin. ”Tupla tai kuitti! Otetaan riskiä ja mennään täysillä, voittoa lähdetään hakemaan”, toteaa Penttinen.

Finlandia Trophyssä parhaiten luistellut suomalaisjoukkue, Helsingin Luistelijoiden (HL) Marigold IceUnity oli tänään kolmas pistein 60,39. Matador -ohjelma oli varma ja näyttävä, mutta valmentaja Anu Oksanen totesi, että tänään ei ollut heidän päivänsä. ”Joukkue on luistellut ohjelmaa todella rutinoidusti, mutta näyttäisi siltä, että tekniset tasot ovat jääneet turhan alas”. Kuten Mirjami Penttinen, myös Anu Oksanen lupaa, että vapaaohjelmakilpailussa nähdään taistelutahtoa täynnä oleva Marigold IceUnity.

SM-seniorisarjan neljäs joukkue, Revolutions (ETK) luisteli vauhdikkaan ja puhtaan  Power of Africa -ohjelmansa saaden pisteitä 51,99. Valmentaja Merja Laakkonen oli tyytyväinen joukkueen energiseen ja päättäväiseen luisteluun.

SM-juniorisarjan johdossa vapaaohjelmapäivään lähtee kauniin Sky-ohjelman luistellut Team Fintastic (HTK) pistein 55,53. Musketeers -joukkueen (HL) The Sunbeam and the Troll -ohjelma ansaitsi pisteet 53,88 ollen kilpailun toinen. Kolmannen sijan otti Team Mystique (HSK) rauhallisen kauniilla Mad World -ohjelmallaan. Pisteitä joukkue keräsi 49,48. Kuuman ryhmän neljännen paikan nappasi Espoon Taitoluistelukubin (ETK) Reflections vauhdikkaalla ohjelmallaan Fire Under My Feet, joka keräsi pisteitä 48,67.

SM-noviisisarjassa luistelee tänä vuonna kahdessa lohkossa yhteensä 17 joukkuetta. Uusina joukkueina tälle kaudelle ovat tulleet Team Motion (Pori), Golden Illusions (Lappeenranta), Ice Energy (Kuopio) ja Team Soleil (Lahti). Kummankin lohkon 3 parasta saivat paikan myös kevään SM-kilpailuihin. Lohkon 1 voitti Team Dynamique (HSK) pistein 58,24. Toiseksi luisteli Starlights (HL) saaden pisteet 55,27 ja kolmanneksi Sun City Synchro (VG-62) pistein 43,65. Lohkon 2 voittajaksi luisteli pistein 59,51 Finettes (HTK). Kakkossijan nappasi Diamond Edges (Kaarinan taitoluistelijat) pistein 51,15 ja kolmannen sijan järjestävän seuran Valley Bay Synchronics (EsJt) pistein 47,52.

Kilpailu jatkuu SM-juniori ja -seniorisarjojen vapaaohjelmilla sunnuntaina 6.11.2016 klo 13 alkaen.

Kilpailun www-sivut: http://espoonjaataiturit.sporttisaitti.com/ml1sm2016/

Facebook: https://www.facebook.com/events/1675191976131941/

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1617/MLSM1vk/index.htm

Livestream: https://www.youtube.com/channel/UC5cTQEfTg3_Sz02b_BCrkfA


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024