Uutiset

Koko Suomi Luistelee – Luistele mun kaa!

 Koko Suomi Luistelee – Luistele mun kaa!

Osana Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -hanketta, Koko Suomi Luistelee -projekti aktivoi kaikenikäisiä ja -taustaisia suomalaisia nauttimaan jäällä liikkumisesta. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden 2017 huipentumina järjestetään myös pikaluistelun junioreiden MM-kisat sekä taitoluistelun MM-kisat Helsingissä.

Juhlavuoden 2017 teemana on Yhdessä. Yhteistyössä mm. Suomen Luisteluliiton ja paikallisten kuntien, koulujen sekä seurojen kanssa toteutettava Suomen Taitoluisteluliiton Koko Suomi Luistelee -projekti jalkautuu marras-maaliskuun aikana 70 paikkakunnalle 80 maksuttoman luistelutapahtuman välityksellä. Paikalliset taitoluisteluseurat ovat näkyvästi mukana kaikille avoimissa tapahtumissa – yli 50 tapahtumassa yli 40 seuran voimin – tuomassa toimintaansa esille, aktivoimassa osallistujia ja toteuttamassa Suomen taitoluisteluliiton kehittämää uutta perheille suunnattua Luistele mun kaa! -jääseikkailua, joka vie lapset ja aikuiset yhteiselle matkalle Suomen ympäri.

Luistele mun kaa!

Kuvitteellinen Matka Suomen ympäri tutustuttaa lapset ja aikuiset hauskasti ja turvallisesti luistelun alkeisiin. Yhteinen Luistele mun kaa! -jääseikkailukokemus rohkaisee aikuisia tukemaan lastensa luistelemaan opettelua ohjaajilta saatujen vinkkien välityksellä myös tapahtuman jälkeen.

Luistele mun kaa! -jääseikkailussa tutustutaan yhdessä hauskojen mielikuvien ja leikkien avulla jäähän, opetellaan kaatumista ja jäästä ylösnousemista sekä kokeillaan etenemisen riemua. Paikallisten taitoluisteluseuraohjaajien innostamana Luistele mun kaa! -jääseikkailussa käväistään eri paikkakuntien nähtävyyksissä, ja matkaa Suomen ympäri taitetaan vaihtelevissa keliolosuhteissa erilaisia kulkuneuvoja ja etenemistapoja käyttäen.

Tapahtumissa, joissa ei ole paikallista seuraa paikalla, Luistele mun kaa! -jääseikkailun ohjaa jokaisessa tapahtumassa mukana oleva STLL:n Koko Suomi Luistelee -projektitiimin edustaja. Tapahtumakiertue käynnistyy ensi viikon tiistaina 8.11. Liedossa Tarvasjoen jäähallissa, jossa mukana ovat myös Kaarinan taitoluistelijat ohjaajineen.

Kaudella 2016-2017 Koko Suomi Luistelee ja parhaat maailman huipulla!

Tervetuloa mukaan!

Lue lisää: www.kokosuomiluistelee.fi


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024