Uutiset

Finlandia Trophy: Nathan Chen ennätyspisteillä miesten kilpailun voittoon

Nathan Chen ennätyspisteillä miesten kilpailun voittoon

Yhdysvaltain Nathan Chen voitti omilla ennätyspisteillään Finlandia Trophyn miesten kilpailun.Espoon Metro Areenan sunnuntainen kisa oli kovatasoinen. 

 

Nathan Chen luisteli vaikean ja kunnianhimoisen vapaaohjelman, jossa oli peräti viisi neloishyppyä, joista kaksi hän teki puhtaasti. Ensimmäistä seniorikauttaan luisteleva 17-vuotias sai yhteensä 256,44 pistettä ja nousi kilpailun voittajaksi kaikkien aikojen teknisesti vaikeimmilla ohjelmilla. Kukaan ei ole koskaan aiemmin yrittänyt viittä neloishyppyä.

 

– Tein muutamia virheitä ja ne harmittavat. Olin vähän hermostunut, sillä tämä on ensimmäisiä kilpailuja loukkaantumiseni jälkeen. En ollut suunnitellut viittä neloishyppyä, mutta tein yhden ylimääräisen, koska minua harmitti muiden hyppyjen alastulo-ongelmat, kokonaisuuteen tyytyväinen yhdysvaltalainen kertoi.

 

Kanadan Patrick Chan luisteli tyylikkään vapaaohjelman ja sai kokonaispisteet 248,73, joilla hän ylsi toiseksi. Teknisesti hän ei saanut ohjelmasta niin korkeita pisteitä kuin ohjelman osa-alueista.

 

– Minulla on vielä tekemistä neloishyppyjen kanssa ja pyrin saamaan ne molemmat kuntoon. Sain paljon itseluottamusta tästä kisasta, mutta vielä on töitä tehtävänä, hymyilevä kolminkertainen maailmanmestari kertoi.

 

Nathan Chen ja Patrick Chan harjoittelevat yhdessä ja saavat tukea toisiltaan. Chan kertoi, että hänestä on mukavaa nähdä, miten uusi sukupolvi pystyy tekemään neloishyppyjä. Hän pyrkii itse myös oppimaan kilpakumppaniltaan Cheniltä taitoja neloishyppyihin.

 

Venäjän Maxim Kovtunin vapaaohjelman hyppyihin tuli muutamia helpotuksia ja hän joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Kovtunin lopulliset pisteet olivat 229,57.

 

-En ole vielä täysin valmis. Aion tehdä töitä ja jatkan harjoittelua, kommentoi viime kevään EM-kisojen pronssimitalisti kauden ensimmäistä kilpailuaan.

 

Miesten kilpailussa oli yhteensä 16 luistelijaa, joista Suomea edusti Bela Papp, joka säilytti sijan 15. Hän keräsi pisteitä yhteensä 148,84. Papp tulkitsi hienon vapaaohjelman ja sai kokonaispisteet 148,84. Papp paransi huomattavasti lyhytohjelmastaan, vaikka hyppyelementteihin tuli harmittavia helpotuksia.

 

-Tänään lähdin liikkeelle päättäväisemmin ja kaikki sujui omalla tasolla. Ohjelma ei ollut täydellinen, sillä virheitä tuli hyppyjen alastuloissa. Mutta ne ovat pieniä virheitä, jotka on helppo korjata, Papp kertoi tyytyväisenä.

Finlandia Trophy Espoo on taitoluistelun MM2017-kilpailun esikilpailu.

 

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1617/CSFIN2016/index.htm


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024