Uutiset

Finlandia Trophy huipentui Venäjän Stepanova-Bukinin voittoon jäätanssikilpailussa

Finlandia Trophy huipentui Venäjän Stepanova-Bukinin voittoon jäätanssikilpailussa

Kärkikolmikko säilytti asemansa Finlandia Trophyn jäätanssin kovatasoisessa vapaaohjelmassa. Lyhyttanssin jälkeen johdossa olleet Venäjän Alexandra Stepanova-Ivan Bukin (EM3. 2015) hurmasivat yleisön dramaattisella tangolla. Pari luisteli voittoon ennätyspisteillä 172,83.

 – Tämä oli ensimmäinen tangomme ja koreografia vaatii vielä hieman työstämistä. Teimme tänään puhtaan ohjelman, mutta emme näyttäneet kaikkea mitä halusimme. Pieniä asioita täytyy vielä parantaa. Nyt menemme kotiin, työskentelemme kovasti ja voimme toivottavasti näyttää vielä parempaa seuraavassa kilpailussa Kanadassa, pari kertoi tyytyväisenä. 

 Vapaaohjelmaan toiselta sijalta lähteneet Yhdysvaltojen Madison Hubbell-Zachary Donohue (MM6. 2016) esittivät liikuttavan rakkaustarinan ”I wanna dance with somebody” ja ”Cant Help” -kappaleiden yhdistelmällä. Pisteitä toiseksi sijoittuneelle USA:n parille kertyi yhteensä 165,76.

 – Olemme ylpeitä suorituksestamme. Zachary ei ollut täysin kunnossa ja luisteli kuumeessa, joten tilanne oli hieman haastava. Toisiamme tukemalla selvisimme kuitenkin hyvin. Jatkamme innostuneina ohjelman hiomista kotihallissa, Hubbel kertoi.

Venäjän Tiffany Zahorski-Jonathan Guerreiro sijoittuivat kisassa kolmanneksi. Kauniisti Bohemian Rhapsody -kappaleen tahtiin liukunut tanssi toi parille yhteispisteet 153,00.

– Olemme tyytyväisiä suoritukseen ja sijoitukseen tänään. Kaksi seuraavaa viikkoa työskentelemme kovasti, jotta olisimme vielä valmiimpia Russia Cupissa, Zahorski arvioi iloisena. 

 Seitsemänneksi lyhyttanssissa sijoittuneet Cecilia Törn-Jussiville Partanen (MM18. 2016) esittivät tunteisiin vetoavan, puhtaan ohjelman kotiyleisölle. Vapaatanssin musiikkina oli Björkin Stonemilker, Golden Age. Pisteillä 126,93 pari säilytti sijansa.

– Eilinen on nollattu ja tänään teimme omantasoisen suorituksen. Olemme tyytyväisiä, että saimme tehtyä tasaisen ohjelman. Harjoituksissa emme vielä päässeet kisatunnelmaan, mutta Metro Areenan yleisöstä saimme hyvän fiiliksen kilpailuun, pari kertoi yhdessä.

 – Jonkin verran jäi parannettavaa, mutta suoritus ja pisteet olivat kauden parhaat, Törn-Partanen arvioivat tyytyväisinä.

 Parin seuraava kilpailu on kahden viikon päästä Nizzassa.

 Olesia Karmi-Max Lindholm lähtivät vapaatanssiin kymmenenneltä sijalta ”Mayby I, Mayby You” -kappaleen tahtiin. Harmillinen kaatuminen siirtymässä aiheutti suunnitellun noston helpottumisen, mikä laski pisteitä. Kokonaispisteitä kertyi 101,02, mikä jätti heidät kilpailun viimeiselle eli kymmenennelle sijalle.

 – Lyhyttanssin heikot pisteet eilen ihmetyttivät meitä, mutta tänään tuli selkeä virhe. Kaatuminen siirtymässä esti meitä tekemästä ohjelmaan tarkoitettua nostoa, summasi Karmi pettyneenä.

 – Huusin Maxille "nosta minua, että saadaan edes ykköstaso!"  Olemme halunneet haastaa itseämme, ja siksi nostomme ovat uusia ja vaikeita, Karmi selvensi.

Pari suuntaa ensi viikonloppuna SM-valintakilpailuihin Kuopioon, jossa se saa vastaansa uuden jäätanssiparin Juulia Turkkila-Matthias Versluisin.

 

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1617/CSFIN2016/index.htm

 


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024