Uutiset

Finlandia Trophy: Maxim Kovtun johtaa miesten kilpailua

Maxim Kovtun johtaa miesten kilpailua

Finlandia Trophyn miesten lyhytohjelmakilpailu huipentui kovatasoiseksi Espoon Metro Areenassa lauantaina.

Venäjän Maxim Kovtun johtaa kilpailua lyhytohjelman jälkeen pistein 88,26. Viime kevään EM-kisojen kolmonen luisteli vauhdikkaan ohjelman, jossa ainut virhe oli neloistulpin alastulossa.

– En ole täysin tyytyväinen, sillä tein virheen toisessa neloishypyssä. Harjoituksissa sain tehtyä sen, mutta en tiedä, mitä nyt tapahtui. Tämä on minulle kauden ensimmäinen kilpailu, joten en ole vielä täysin valmis, Kovtun kertoi suhteellisen tyytyväisenä.

Yhdysvaltain Nathan Chen sai lyhytohjelmastaan ennätyspisteensä 87,50 ja ylsi toiselle sijalle. Hän oli tammikuussa kolmas Yhdysvaltain mestaruuskisoissa, mutta loukkasi lonkkansa sen jälkeen. Lonkka jouduttiin leikkaamaan ja hän joutui pitämään kuukausien tauon luistelussa. Finlandia Trophy on nuorukaisen ensimmäinen kansainvälinen seniorikilpailu.

– Olen tyytyväinen ohjelmaani, se oli hyvä yritys. Toivoin, että olisin tehnyt neloisflipin puhtaasti, Chen analysoi lyhytohjelmaansa.

Kanadan Patrick Chan lähtee vapaaohjelmaan kolmossijalta 84,59 pisteellä. Vaikka hyppyjen alastuloissa oli vaikeuksia, niin Chan oli tyytyväinen kokonaisuuteen.

– Harjoitukset menivät hyvin, mutta kisatilanne on tietysti erilainen. Näistä kilpailuista saan hyvää esimakua tulevia Helsingin MM-kisoja varten, kolminkertainen maailmanmestari kertoi.

Miesten kilpailussa on16 luistelijaa. Suomea edustaa Kanadassa asuva ja harjoitteleva Bela Papp.

Papp luisteli dynaamisen lyhytohjelman, mutta joutui taipumaan hyppyelementeissä. Hän ansaitsi lyhytohjelmastaan 47,18 pistettä ja lähtee vapaaohjelmaan sijalta 15.

– En ole tyytyväinen, tuli liikaa turhia virheitä. Harjoitukset ja valmistautuminen kisaan ovat menneet hyvin, Papp pohti.

 

Miesten vapaaohjelmakisa luistellaan sunnuntaina alkaen kello 12.30.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1617/CSFIN2016/index.htm


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024