Uutiset

Finlandia Trophy: Venäjän Pogorilaya johtaa naisten kilpailua lyhytohjelman jälkeen

Venäjän Pogorilaya johtaa naisten kilpailua lyhytohjelman jälkeen

 

Finlandia Trophyn torstai-illan päätti naisten kovatasoinen lyhytohjelmakilpailu, johon osallistui 19 luistelijaa. 

 

Kilpailua pistein 69,50 johtava, hallitseva MM-pronssimitalisti, Venäjän Anna Pogorilaya luonnehti olevansa suhteellisen tyytyväinen suoritukseensa. 

 

– Tein juuri sen mitä halusin ja pystyin hallitsemaan hermoni. Yhdistelmän lähdössä oli ongelmia, mutta sain koottua itseni, Pogorilaya analysoi. 

 

Kolminkertainen MM-kultamitalisti Japanin Mao Asada on lyhytohjelman jälkeen toisena pisteillä 64,87. Asada kertoi lähteneensä tekemään tänään hyppyjä, joissa uskoi onnistuvansa. 

 

– Tällä hetkellä ohjelma ei ole vielä täydellinen, ja kauden edetessä pyrin vaikeuttamaan hyppyjäni. Pientä jännitystä oli tänään ilmassa, mutta kokonaisuus meni luontevasti, japanilainen kertoi.

 

Kanadan Kaetlyn Osmond oli onnistuneen suorituksensa jälkeen hyvin onnellinen. Kanadalainen sijoittui kolmanneksi pisteillä 64,73, millä hän sivusi omaa ennätystään. Osmond kertoi Finlandia Trophyn olevan hänelle kauden ensimmäinen kansainvälinen kisa. 

 

– Viime kausi ei mennyt niin hyvin kuin toivoin, ja puhtaan ohjelman tekeminen tänään tuntui hyvältä. Ohjelman ainoa helpotus oli yhdistelmän jääminen kolmois-kaksoiseksi, Osmond iloitsi. 

 

Suomea kilpailussa edustavat Viveca Lindfors, Emmi Peltonen ja Liubov Efimenko. Suomalaisnaisista lyhytohjelmassa parhaiten sijoittunut Lindfors oli pettynyt suoritukseensa, vaikka kisaan lähtiessä hänellä oli hyvä fiilis. Ohjelman lopussa ollut kaksoisaksel helpottui ja yhdistelmä jäi kolmois-kaksoiseksi. Lindforsin pisteet olivat tänään 47,07, joilla hän on kilpailussa kymmenentenä.

 

– Olisin pystynyt parempaan. Akselin kohdalla keskittyminen herpaantui juuri sillä sadasosasekunnilla, Lindfors harmitteli. 

 

Heti Lindforsin jälkeen sijalla 11. on Emmi Peltonen pistein 46,49. Luistelija oli suhteellisen tyytyväinen suoritukseensa, vaikka kaatuikin soolokolmoishypyn.

 

– Hyppyjen alastuloihin jäi korjattavaa ja kaaduin yhden hypyn, Peltonen summasi suoritustaan. Huomenna lähden taistelemaan ja haen puhtaampaa suoritusta.

 

Liubov Efimenko ei yltänyt parhaimpaansa ja jäi pisteillä 39,76 reilusti ennätyksestään. Efimenko lähtee huomiseen sijalta 16. 

 

Tulokset: 

http://www.figureskatingresults.fi/results/1617/CSFIN2016/SEG003.HTM


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024