Uutiset

Finlandia Trophy: Suomen jäätanssiparit hakevat Finlandia Trophysta tuntumaa MM-kotikisoihin

Suomen jäätanssiparit hakevat Finlandia Trophysta tuntumaa MM-kotikisoihin

Suomen jäätanssiparit Olesia Karmi-Max Lindholm sekä Cecilia Törn-Jussiville Partanen odottavat huomenna lauantaina luisteltavaa Finlandia Trophy Espoon jäätanssikilpailua innolla. Karmille ja Lindholmille Espoon kisa on kauden avauskisa.

– Upeaa päästä näyttämään ohjelmat yleisölle, Karmi iloitsee.

Törn ja Partanen avasivat kautensa kuukausi sitten Italian Lombardia Trophyssa kolmannella sijalla. Pari saa kisatilanteissa lisämotivaatiota kovista vastustajista.

– Lähdemme kisaan hyvillä fiiliksillä, sillä viikonloppuna on kovatasoinen kisa tulossa, Törn kertoo.

Jäätanssisarjan kovimmat nimet ennakkoon ovat Venäjän Alexandra Stepanova-Ivan Bukin (EM3. 2015) ja Yhdysvaltojen Madison Hubbell-Zachary Donohue (MM6. 2016).

Karmi-Lindholm harjoittelivat viime kaudella Yhdysvalloissa, mutta ovat siirtyneet kesällä Venäjälle Pietariin Elena Sokolovan valmennukseen. Vuosien 2013 ja 2015 arvokisaedustajat pitävät muutosta positiivisena.

– Jenkeistä jäi ristiriitaiset fiilikset, emme lähteneet sinne niin valmistautuneina kuin olisi pitänyt. Se ei ollut huono kokemus, mutta opettavainen, Lindholm kertoo.

Lindholmin omat henkilökohtaiset syyt saivat parin lopettamaan luistelun viime keväänä, mutta kolmen kuukauden päästä pari luisteli taas yhdessä.

– Minulla tuli mitta täyteen oman luistelun kanssa, en jaksanut enää. Kotikisakausi kuitenkin motivoi ja halusin jatkaa luistelua Olesian kanssa, Lindholm selittää.

– Päädyimme harjoittelemaan Venäjälle suhteideni kautta, sillä minulla on sukulaisia siellä. Venäjä on meille paljon parempi paikka treenata. Olemme olleet siellä kesäkuun puolivälistä asti, Karmi täsmentää muutoksen syytä.

Viime kevään MM-kilpailussa 18:nneksi sijoittuneiden Cecilia Törnin ja Jussiville Partasen harjoituksiin on tullut muutoksia, sillä mukaan on otettu fysiikkavalmentaja.

– Meillä ei ollut aiemmin fysiikkavalmentajaa, mutta nyt koimme tarvitsevamme sellaisen. Fysiikkavalmentajan kanssa on tehty voimatreeniä ja lisäksi käyty nostotekniikkaa läpi vammojen välttämiseksi, Partanen kertoo.

Molemmilla pareilla on jo mielessä ensi keväänä Helsingissä järjestettävät MM-kisat, joihin Suomella on ainoastaan yksi edustuspaikka. Kotiyleisön edessä Finlandia Trophyssa kilpaileminen tuo arvokasta kokemusta kohti kauden tärkeintä kisaa.

Lauantaina jäätanssijat luistelevat lyhyttanssin ja sunnuntaina kisa huipentuu vapaatanssiin.


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024