Uutiset

Finlandia Trophy: Kanadan Kaetlyn Osmond yllätysvoittoon naisten kilpailussa Finlandia Trophyssa

Kanadan Kaetlyn Osmond yllätysvoittoon naisten kilpailussa Finlandia Trophyssa

Perjantai-ilta Metro Areenassa huipentui naisten tiivistunnelmaiseen vapaaohjelmakilpailuun. Säteilevä Kanadan Kaetlyn Osmond voitti kilpailun ennätyspisteillään 187,27. Osmond ohitti onnistuneella vapaaohjelmallaan kisaa lyhytohjelman jälkeen johtaneen Venäjän Anna Pogorilayan ja toisena olleen Japanin Mao Asadan.

 

– Olen superonnellinen sekä ennätyspisteistäni että suorituksestani, iloitsi Osmond. 

 

– Ohjelma meni todella hyvin. Olen tehnyt paljon töitä kesän aikana. Olen iloinen, että yritin ensimmäistä kertaa kolmoisflippi-kolmoistulppi-yhdistelmää, ja vaikka rotaation kanssa oli ongelmia, sain yhdistelmän tehtyä, voittaja analysoi.

 

Kolminkertainen maailmanmestari Mao Asada luisteli tänään vahvan ohjelman, mutta joutui helpottamaan muutamia hyppyelementtejä. Japanilainen piti toisen sijansa tiukassa ja kovatasoisessa kisassa ja otti kakkostilan pistein 186,16.

 

– Askelsarjan epäpuhtaus jäi harmittamaan. Haluan lisäksi nostaa hyppyjen tasoja ennen kevään MM-kisoja. Vapaaohjelmassani ei ole vielä samanlaista rutiinia kuin lyhytohjelmassa jota olen jo luistellut näytöksissä, Asada mietti kisan jälkeen. 

 

Anna Pogorilaya taipui kolmannelle sijalle pistein 182,80. Pogorilaya joutui Asadan tavoin helpottamaan hyppyjä tänään, jonka lisäksi venäläiselle sattui pieniä virheitä hyppyjen alastulossa. Viime vuoden MM-kisojen kolmonen oli todella pettynyt omaan suoritukseensa. 

 

– En tiedä mitä sanoisin. En vieläkään oikein ymmärrä mitä suorituksessani tapahtui. En ole ehtinyt analysoimaan vielä mitään, Pogorilaya kertoi hämmentyneenä. 

 

Lyhytohjelman jälkeen kymmenenneltä sijalta kisaan lähtenyt Viveca Lindfors luisteli loistavan vapaaohjelman alun. Ohjelman loppupuolella kahdessa helpoimmassa hypyssä tapahtui herpaantumista, mikä jäi harmittamaan ehjää suoritusta tavoitellutta luistelijaa. Lindfors säilytti lopputuloksissa kymmenennen sijan yhteispisteillä 137,10.

 

– Tein tasoiselleni luistelijalle tyhmiä virheitä, etenkin lopun kaksi helpointa hyppyä. Hyvää suorituksessani oli ehjä alkuohjelma. Koko viikonloppu on ollut hyvin raskas, mutta selvisin siitä, summasi Lindfors tunnelmiaan.

 

Kauniin koreografian esittänyt Emmi Peltonen sijoittui kilpailussa 12:nneksi pistein 124,17. Hyppyelementteihin tuli paljon helpotuksia, ja tekniikan kanssa oli ongelmia. Ongelmat johtuivat osittain ruokamyrkytyksestä, joka iski luistelijaan ennen edellistä kilpailua Oberstdorfissa. Samasta syystä hän joutui perumaan osallistumisensa kyseiseen kilpailuun.Toipuminen on vienyt aikansa.

 

– Jalat puutuivat kesken suorituksen, oli huonoja alastuloja, enkä saanut kaikkia yhdistelmiä tehtyä. Olisin pystynyt parempaan, jos olisin ollut kunnossa, pohti Peltonen epäonnistumistaan.

 

Liubov Efimenko kohensi asemiaan lyhytohjelman jälkeen kahdella sijoituksella. Hän oli kokonaistuloksissa 14. pistein 119,42.

 

–  Ohjelmaan tuli helpotuksia, mutta kannustava yleisö piti tunnelmaa yllä. Nyt keskityn hyppyjen alastulon parantamiseen ja panostan kisaamisen, Efimenko kertoi hyvillä mielin.

 

 

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1617/CSFIN2016/index.htm


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024