Uutiset

EMMA ja STLL yhteistyöhön: Rut Brykin taidetta Finlandia Trophyyn

EMMA ja Suomen Taitoluisteluliitto yhteistyöhön: Rut Brykin taidetta Finlandia Trophyyn

EMMA – Espoon modernin taiteen museo ja Suomen Taitoluisteluliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen. 

Rut Brykin 100-vuotisjuhlavuoteen sijoittuva yhteistyö tuo Rut Brykin rakastettua keramiikkataidetta näyttävästi esille kansainväliseen Finlandia Trophy -taitoluistelukilpailuun, joka luistellaan 6.-9.10.2016 Espoo Metro Areenalla.

Esille nousee Brykin kahdeksasta teoksesta muodostuva näyttävä teoskokonaisuus, joka ripustetaan kilpailun kiss & cry -tilaan, jossa kilpailijat odottavat pisteitään kilpailusuoritusten jälkeen. Teoskokonaisuuden kuratoinnista on vastannut EMMAn kokoelmaintendentti Henna Paunu.

”Valittujen Brykin teosten värimaailma on raikas ja energinen. Niiden hallitseva kuviointi taas on taidokasta ja hallittua. Tämä esillepano kunnioittaa osaltaan käynnissä olevaa Brykin ja Wirkkalan 100-vuotisjuhlaa. Kaikki kokonaisuuteen kuuluvat teokset ovat osa EMMAan talletettua Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmaa”, kertoo Paunu.

Sopimuksella on tarkoitus pohjustaa EMMAn ja Suomen taitoluisteluliiton yhteistyötä myös tuleville vuosille.

”Tämä on hieno avaus taiteen ja urheilun väliselle uudenlaiselle yhteistyölle, joka on luonteva nähdä kehittyvänä jatkumona. Löysimme sisällölliset yhtymäkohdat ja yhteiset intressit nopeasti. Tarjoamme taiteen kokemuksellisuutta vaativille kansainvälisille yleisöille rakentaen samalla arvokasta Suomi-kuvaa”, kertoo EMMAn markkinointi- ja viestintäpäällikkö Esa Takala.

Suomen taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo iloitsee yhteistyöstä ja kertoo: ”Suuren yleisön edessä kulttuuri ja urheilu asetetaan yleensä vastakkain. Tämän vuoksi olenkin todella iloinen että saamme sulavasti yhdistettyä nämä kaksi taiteenlajia. Sillä sen lisäksi että taitoluistelu on huippu-urheilua, on se mitä suuremmissa määrin myös taidetta.”

Finlandia Trophy, 6.-9.10.2016, Espoo Metro Areenalla


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024