Uutiset

Finlandia Trophy Espoo 6.-9.10.2016 – jäätävää draamaa ja säihkyviä elämyksiä

Finlandia Trophy Espoo – jäätävää draamaa ja säihkyviä elämyksiä

Kansainvälinen taitoluistelukilpailu Finlandia Trophy Espoo tuo Metro Areenalle 6.-9.10.2016 jäätävää draamaa ja säihkyviä elämyksiä, kun taitoluistelijat, joukossaan maailmaanmestareita ja olympiamitalisteja, kilpailevat yksinluistelussa, jäätanssissa, pariluistelussa ja muodostelmaluistelussa. Nelipäiväisessä taitoluistelukilpailussa kilpailee luistelijoita yhteensä 21 maasta. Finlandia Trophy on yksi neljästä Kansainvälisen Luisteluliiton (ISU) etukäteen nimeämästä Challenger -sarjan kilpailusta.

Suomen parhaat taitoluistelijat kotiyleisön edessä

Jäätanssissa Suomea edustavat Cecilia Törn ja Jussiville Partanen sekä Olesia Karmi ja Max Lindholm. ”Ohjelmamme ovat hyvällä mallilla ja olemme tehneet onnistuneita treenejä. Odotamme jo, että pääsemme esittämään uudet, viime kaudesta melko paljon poikkeavat, ohjelmamme suomalaiselle yleisölle”, tunnelmoi viime viikonloppuna mitalitilinsä Italiassa avannut pari. Viime kaudella läpimurtonsa tehneet Törn ja Partanen saivat tälle kaudelle arvostetun GP-paikan Skate Canada -kilpailuun. ”GP-paikan saaminen oli aivan uskomatonta. Saimme tiedon paikasta kaveriltamme ja aluksi mietimme, voiko se edes olla totta. Tieto kisapaikasta lisää ehdottomasti harjoitusmotivaatioita vielä entisestään”, Törn ja Partanen iloitsevat.

Myös naisten sarjassa Suomea edustavat aiemmilta vuosilta tutut nimet. Viime kaudella EM-kilpailuissa kahdeksanneksi sijoittuneen Viveca Lindforsin tavoitteet Finlandia Trophyyn ovat selvät. ”Lähden hakemaan kilpailusta pistesijaa ja hyviä pohjapisteitä loppukaudelle.”
Suomen toisena edustajana nähdään elokuun lopulla Ranskassa ennätyspisteitään lähes 20 pisteellä parantanut Emmi Peltonen. ”Lähden Finlandia Trophyyn tosi hyvällä mielellä, kun kauden aloitus oli niin onnistunut. Tavoitteenani on nauttia upeasta kisasta ja tehdä hyvät suoritukset”, Peltonen kertoo. Kolmantena Suomen edustajana kilpailussa nähdään Saksan Oberstdorfissa harjoitteleva Liubov Efimenko. "Tavoitteeni kilpailussa on tehdä ehjät kokonaisuudet sekä nauttia kisatunnelmasta, sillä se on Finlandia Trophyssa aina loistava. Treenit ovat sujuneet hyvällä mielellä hyvässä ryhmässä ja paljon uutta on opittu. Olen keskittynyt tekniikan, esittämisen ja perusluistelun hiomiseen. Myös kestävyyteni kanssa olen tehnyt töitä muun muassa harjoittelemalla vuoristossa", Efimenko summaa.

Miesten sarjassa Suomella on kaksi edustajaa. ”Finlandia Trophyssa parasta on, kun pääsee esiintymään ison yleisön edessä! Tavoitteenani on totta kai hyvä kokonaisuus”, kauden ensimmäisessä kilpailussa Italiassa voiton ottanut Roman Galay sanoo. Valtter Virtasen valmistautumista kilpailuun on varjostanut vasemman säären rasitusmurtuman esiaste. Lääkäriksi viime talvena valmistunut Virtanen onkin hyödyntänyt sairaslomansa tekemällä terveyskeskuspäivystyksiä. Harjoittelutauosta huolimatta Virtasen katse on jo vahvasti Finlandia Trophyssa. ”Keväällä ja kesällä onnistunutta neloistulppia tuskin nähdään vielä kilpailuissa, mutta tärkeintä olisi saada avattua kisakausi ja ajettua molemmat uudet ohjelmat sisään. Olen kilpaillut Finlandia Trophyssa jo kymmenenä vuotena peräkkäin, joten olisi ikävää katkaista hieno putki”, pohtii Virtanen.

Maailmanmestareita ja olympiamitalisteja

Suomalaisluistelijat saavat Finlandia Trophyssa vastaansa huippuluistelijoita ympäri maailmaa. Naisten sarjassa kilpajäälle liukuvat muun muassa kaksinkertainen maailmanmestari ja olympiahopeamitalisti, Mao Asada (Japani) sekä Venäjän tähtikaksikko, maailmanmestari Elizaveta Tuktamysheva ja MM-kolmonen Anna Pogorilaya.

Miesten kilpailuun oman säväyksensä tuovat kolminkertainen maailmanmestari ja olympiakakkonen Patrick Chan (Kanada), EM-hopeamitalisti Alexei Bychenko (Israel) sekä EM-hopea- ja pronssimitalisti Maxim Kovtun (Venäjä).

Jäätanssissa vuoden 2015 Finlandia Trophyn voittajat, kanadalaiset MM-hopeamitalistit Kaitlyn Weaver – Andrew Poje, lähtevät kilpailuun ennakkosuosikkeina.

Vuosien tauon jälkeen Suomessa nähdään myös pariluistelukilpailu, jonka taso on päätä huimaava. Kilpailemassa 11 parin joukossa nähdään muun muassa kanadalaiset kaksinkertaiset maailmanmestarit Meagan Duhamel – Eric Radford sekä MM- ja olympiahopeamitalistit Ksenia Stolbova – Fedor Klimov (Venäjä).

Muodostelmaluistelun lyhytohjelmakilpailussa kohtaavat tuttuun tapaan maailman parhaat joukkueet, kun Suomen Marigold IceUnity, Revolutions, Rockettes ja Team Unique saavat vastaansa viime vuoden maailmanmestarin Venäjän Team Paradisen.


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024