Uutiset

Vierumäellä järjestetty ISU Synchronized Skating Development Training Seminar oli menestys

Vierumäellä järjestetty ISU Synchronized Skating Development Training Seminar oli menestys

Kansainvälinen ISU Synchronized Skating Development Training Seminar for Junior Age Skaters and their Coaches -seminaari keräsi 16.-22.5.2016 Vierumäelle 114 muodostelmaluisteluvalmentajaa ja -luistelijaa 18 maasta. Pisimmän matkan taittoivat Australiasta, Indonesiasta ja Kiinasta saapuneet vieraat. Seminaarin moderaattoreina toimi valmentajia ja lajiasiantuntijoita maailman huipulta: Kaisa Arrateig (FIN), Cathy Dalton (CAN), Lilli Helpi (FIN), Matti Henttinen (FIN), Alain Daniel Hostache (FRA), Leena Laaksonen (FIN), Mika Saarelainen (FIN) ja Matteo Zanni (ITA).

Kansainvälisen Luisteluliiton tukeman seminaarin tavoitteena on edistää muodostelmaluistelun kehittymistä ja leviämistä maailmanlaajuisesti. Toistamiseen Suomessa järjestetty seminaari keskittyi muodostelmaluisteluvalmentajien ja heidän luistelijoidensa teknisten taitojen harjoittamiseen sekä lajin esittelyyn maihin, joihin muodostelmaluistelu ei vielä ole levinnyt.

Päivät täyttyivät kokonaisvaltaisesti muodostelmaluistelun perusteita käsittelevistä jäätunneista, teoria-, sääntö- ja psyykkisen valmentautumisen luennoista, tanssi-, esittämis-, kehonhallinta- ja musiikin tulkintatunneista sekä keskustelutilaisuuksista valmentajien ja asiantuntijoiden kesken.

Seminaarista saatu positiivinen palaute innostaa entistä parempaan kokonaisuuteen ensi vuodelle: ”Great!" ”Success!” ”Wonderful seminar!” "We have learned many various things from the moderators such as in ice dance, synchronized skating and also the basic skating skills.” ”All the moderators were really really good! I learned a lot of new ways of coaching.” "It was a great experience for us, and thanks for everything!”

Suomen taitoluisteluliitto kiittää Kansainvälistä Luisteluliittoa, moderaattoreita sekä osallistujia ja toivottaa luistavaa kesää!


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024