Uutiset

Viveca Lindfors MM-kisan 20:s

Viveca Lindfors MM-kisojen 20:s

Viveca Lindfors otti itsestään kaiken irti taitoluistelun MM-kisojen vapaaohjelmakilpailussa Bostonissa. Suomalainen onnistui ohjelmassaan sijoittuen siinä 16:nneksi. Kokonaiskilpailussa hän nousi sijalle 20, keräten pisteet 152,93. Maailmanmestaruuteen luisteli Venäjän Evgenia Medvedeva hurjalla 223,86 pistepotilla. Hopeaa sai Yhdysvaltojen Ashley Wagner 215,39 ja pronssia Venäjän Anna Pogorilaya 213,69.

Lindfors lähti vapaaohjelmaan lyhytohjelman sijalta 23. Aikuisten MM-kisojen ensikertalainen napsautteli varmasti ohjelmaansa lähes kaiken kohdilleen. Hän avasi haastavan ohjelmansa lennokkaalla kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmällä ja jatkoi yhtä lailla laadukkaaseen kolmoislutz-yhdistelmään sekä kolmoisflippiin. Kaikki kolme piruettia arvioitiin lisäksi korkeimmalle eli nelostasolle. Suunnitelmista poiketen ainoastaan toinen lutzeista jäi kaksinkertaiseksi.

Virpi Horttanan suojatti, Lindfors, oli tyytyväinen suoritukseensa. Tämän kauden vapaaohjelma Evitan ”Don´t cry for me Argentina”, on ollut luistelijalle erityisen merkityksellinen.

– Tämä ohjelma on ollut minulle tärkeä, sillä sen myötä olen tänä vuonna kasvanut ja kehittynyt luistelijana. Hienoa, että pystyin luistelemaan sen kauden päätteeksi näin hyvin. Huomasin ohjelman aikana, että myös yleisö tuntui pitävän ohjelmastani. Kannustus oli mahtavaa, Lindfors sanoi viitaten monituhatpäiseen yleisöön.

Lindforsin kauteen on mahtunut paljon, joista päällimmäisinä edustus MM-kilpailun lisäksi myös EM-kilpailuissa tammikuussa Bratislavassa. EM-kilpailuista tuomisina oli lupaavasti kahdeksas sija ja kaksi paikkaa naisille ensi vuoden kilpailuun. MM-kilpailut Yhdysvalloissa on puolestaan kokemus, josta 17-vuotias Lindfors on nauttinut, mutta ottanut myös opikseen. Suurin oppi on ollut tutustumismatka itseensä.

– Olen oppinut tämän viikon aikana paljon itsestäni, kuten tunnistamaan erilaisia tuntemuksia ja myös reagoimaan niihin. Myös paineiden käsittelyssä olen edistynyt.

Lindforsin kilpailukausi päättyy tähän. Luvassa on viikon mittainen loma, jolloin on aika keskittyä kouluun.

– Koitan lepäillä, tavata kavereita ja tehdä muita normaalien ihmisten asioita, Lindfors hymyili.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/season1516/wc2016/index.htm


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024