Uutiset

Törn-Partanen MM-finaalissa

Törn-Partanen MM-finaalin 18:s

Cecilia Törn ja Jussiville Partanen sijoittuivat 18:nneksi jäätanssin MM-finaalissa Bostonissa. Suomalaispari putosi vapaatanssiosuudessa yhden sijan ja keräsivät kokonaispisteet 132,85. Maailmanmestaruuteen luistelivat Ranskan Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron, jotka uusivat mestaruutensa. Hopealle sijoittuivat Yhdysvaltojen Maia Shibutani-Alex Shibutani ja pronssille saman maan Madison Chock-Evan Bates.

Muutoin hyvin sujuneeseen vapaatanssiin sattui yksi isompi virhe; Partanen kompastui yllättäen ja kaatui, josta heitä sakotettiin pisteen verran. Myös askelsarjojen vaikeustasot jäivät totuttua alhaisemmiksi.

MM-kokemus oli Törn-Partaselle mieleinen ja sijoitus kovassa joukossa oli jatkon kannalta lupaava. Viime vuoden MM-kilpailussa Shanghaissa pari jäi vielä finaalin ulkopuolelle.

– Oli mahtava fiilis luistella. Hiukan harmittaa Jussivillen kaatuminen. Se tuli yllättäen, sillä emme ole koskaan vielä kaatuneet tehdessämme ohjelmaa, emme edes harjoituksissa. Tämä oli meille kuitenkin hyvä kokemus, sillä on tärkeää päästä jatkamaan heti epäonnistumisen jälkeen. Nyt olimme hetken ihmeissämme ennen kuin pystyimme jatkamaan, Cecilia Törn sanoi.

Kaiken kaikkiaan kausi on ollut suomalaisparille menestyksekäs. Suomalaiset ovat kohennelleet kauden mittaan ennätyspisteitään ja napsineet kansainvälisiä palkintosijoja. MM-kilpailu päättää parin kauden, jonka jälkeen alkaa uusien ohjelmakoreografioiden työstäminen.

Tuleva kausi tuo oman lisäjännityksensä, sillä seuraavat lajin MM-kilpailut käydään kotijäillä Helsingissä keväällä 2017.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/season1516/wc2016/index.htm

 


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024