Uutiset

Törn-Partanen MM-finaaliin ennätyspistein

Cecilia Törn – Jussiville Partanen MM-finaaliin ennätyspistein

Taitoluistelun MM-kilpailut käynnistyivät Yhdysvaltojen Bostonissa jäätanssin lyhyttanssilla. Suomen Cecilia Törn ja Jussiville Partanen luistelivat kilpailussa ennätyspisteensä 56,51, sijoittuivat 17:nneksi ja selvittivät tiensä finaaliin eli 20 parhaan parin joukkoon. Kaikilta osin virheettömästi ja varmasti luistellut suomalaispari oli tyytyväinen suoritukseensa.

 – Tämä oli kauden paras suoritus. Tuntui jo luistelun aikana hyvältä, vaikka aluksi hiukan jännittikin. Tuntuu hienolta, että nousujohteisen kauden lopussakin pystymme vielä parhaimpaamme ja ennätykseen, Cecilia Törn sanoi heti suorituksen jälkeen.

Vuosi sitten Shanghaissa ensimmäisiin MM-kilpailuihinsa osallistunut pari ei selvinnyt tuolloin vapaatanssiin. Tänä vuonna suoritusvarmuutta ja taitoa on tullut roppakaupalla lisää.

– Viime vuonna kaikki oli uutta ja ihmettelemiseen meni paljon energiaa. Tänä vuonna olimme paljon valmiimpia tänne tullessamme, Törn jatkoi.

Pari saapui Bostoniin Yhdysvaltojen Cantonista, jossa he leireilivät viiden päivän ajan yhdessä valmentajansa Maurizio Margaglion kanssa. Harjoituskeskus on heille entuudestaan tuttu kesäharjoittelun osalta. Keskuksen päävalmentaja Marina Zuevan alaisuudessa valmentautuu moni MM-kisojen jäätanssipareista. Hän on valmentanut aiemmin olympiakultaan mm. kanadalaispari Tessa Virtue-Scott Moirin sekä yhdysvaltalaiset Meryl Davisin ja Charlie Whiten. Suomalaispari, heidän valmentajansa Margaglio sekä Zuevan valmennustiimi tekevät tiivistä yhteistyötä.

– Oli jo aikaeronkin kannalta hyvä tulla tänne ajoissa. Cantonissa saimme harjoitteluumme myös hyvää sparrausta muilta MM-kilpailuihin valmistautuvilta pareilta. Se auttoi osaltaan pääsemään kilpailutunnelmaan, Partanen totesi.

Vapaatanssi luistellaan torstaina 31.3. klo 19.30 Yhdysvaltojen aikaa. Sitä ennen Viveca Lindfors edustaa Suomea naisten lyhytohjelmassa klo 12.10 alkavassa kilpailussa.

Jäätanssikilpailun johdossa on Ranskan Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron pistein 76,29.
 http://www.isuresults.com/results/season1516/wc2016/index.htm

Miesten lyhytohjelmakilpailun voitti Japanin Yuzuru Hanyu 110,56 pisteellä. Toisena on Espanjan Javier Fernandez 98,52 pisteellä ja kolmantena Kanadan Patrick Chan 94,84 pisteellä.
Kaikki tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1516/wc2016/SEG001.HTM


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024