Uutiset

Suomen MM-kisajoukkue

Suomen MM-kisajoukkue Bostoniin 28.3.-3.4.

Taitoluistelun MM-kilpailut luistellaan 28.3.-3.4.2016 Bostonissa. Suomella on kilpailussa yksi paikka naisten sarjassa sekä jäätanssissa. Yksinluistelun MM-kilpailuihin nimetään kauden aikana parhaan Season Best-arvon saavuttanut naisluistelija. Jäätanssissa valintakriteeri MM-kilpailuihin on kauden kolmen parhaan kilpailutuloksen kokonaispisteiden keskiarvo. Vertailuun otetaan ISU:n kv-kalenterin kilpailut sekä SM-kilpailut. Suomella ei ole edustajaa miesten sarjassa, koska ISU:n asettamat teknisten pisteiden minimirajat eivät täyttyneet.

Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus on vahvistanut MM-kilpailuihin nimetyt urheilijat.

MM-kisajoukkue:

Naiset: Viveca Lindfors
Varalla: Jenni Saarinen

Jäätanssi: Cecilia Törn – Jussiville Partanen

Valmentajat: Virpi Horttana ja Maurizio Margaglio

Joukkueenjohtaja: Tarja Ristanen

Suomen tuomarit: Leena Kurri (naiset) ja Virpi Kunnas-Helminen (jäätanssi)
Tekninen spesialisti, ISU:n kutsumana: Pirjo Uimonen (naiset)

Liiton edustajat: Laura Raitio ja Outi Wuorenheimo

Ensikertaa MM-kilpailuihin lähtevä Viveca Lindfors on luistellut upean nousujohteisen kauden sijoittuen tammikuun EM-kilpailuissa kahdeksanneksi 155,49 pisteellä. Lindforsin kahdeksas sija EM-kilpailuissa toi Suomelle ensi vuoden EM-kilpailuihin kaksi edustuspaikkaa naisten sarjaan. Lindfors kilpailee vielä ennen Bostonin MM-kilpailuja junioreiden MM-kilpailuissa Unkarissa.

Myös jäätanssin MM-edustajien Cecilia Törnin ja Jussiville Partasen kausi on ollut täynnä onnistumisia. EM-kilpailuissa pari luisteli sijalle 15. Edellisen kerran suomalainen pari on luistellut EM-kilpailuissa 18 parhaan parin joukkoon vuonna 2004.


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024