The Nordics Open 24.-28.2., Aalborg /tulokset

The Nordics Open 24.-28.2., Aalborg, Tanska

Vapaaohjelmatulokset:

Seniorimiesten kilpailussa Valtter Virtanen voitti upeasti PM-hopeaa 182,60 pisteellä. Matthias Versluis sijoittui neljänneksi 168,38 pisteellä, Roman Galay viidenneksi 160,85 pisteellä, Tomi Pulkkinen kuudenneksi 154,50 pisteellä ja Juho Pirinen seitsemänneksi 152,98 pisteellä.

Junioritytöt avasivat kilpailujen mitalitilin tuomalla Suomelle sekä PM-kullan että PM-pronssin. Joanna Kallela luisteli vahvan ohjelman, joka toi vapaaohjelma- ja kokonaiskilpailun voiton ja yhteispisteet 131,22. Hyvän ohjelman luistellut Emmi Peltonen nousi lopputuloksissa kolmanneksi 126,49 pisteellä. Petra Laakkonen sijoittui viidenneksi 115,86 pisteellä ja Sallianna Öztürk kymmenenneksi 106,64 pisteellä.

Junioripoikien kilpailussa Kasperi Riihimäki sijoittui neljänneksi 115,25 pisteellä. Kilpailun voitti Ruotsin Nikolaj Majorov 163,20 pisteellä.

Noviisityttöjen kilpailussa Essi Korpi sijoittui viidenneksi 84,61 pisteellä, Enja Ruokonen seitsemänneksi 84,47 pisteellä, Olivia Hentunen kahdeksanneksi 79,91 pisteellä ja Linnea Ceder yhdeksänneksi 78,78 pisteellä.

_______________________________________________________________________

Lyhytohjelmatulokset:

Seniorinaisten lyhytohjelmakilpailussa Viveca Lindfors luisteli upeasti toiseksi pistein 58,17.
– Meni tosi hyvin. Lähdin ohjelmaan rennolla ja varmalla otteella. Nautin todella luistelusta ja kannustuksesta.

Jenni Saarinen on onnistuneella lyhytohjelmalla sijalla neljä pistein 54,37.
– Olen tosi tyytyväinen. Vaikka verryttelyssä  oli hiukan hankaluuksia, sain tehtyä hyvän kisasuroituksen. Erityisen tyytyväinen olen onnistuneeseen kolmoissalchowiin. Huomiseen vapaaohjelmaan lähden rennolla mielellä, illalla on luistelijoiden juhlat, joissa pidetään hauskaa.

Hanna Kiviniemi on kymmenentenä 39,09 pisteellä. Kilpailua johtaa Ruotsin Joshi Helgesson.

Seniorimiesten kilpailussa Valtter Virtanen on hyvällä lyhytohjelmalla toisena 65,40 pisteellä.
-Ohjelma meni oikein positiivisesti ja olen tyytyväinen. Tänään menen aikaisin nukkumaan, huomenna on vapaaohjelmaharjoitukset tosi aikaisin.

Matthias Versluis lähtee haastamaan kärkikolmikkoa neljänneltä sijalta 60,24 pisteellä.
-Ohjelma meni ihan ok. Ärsyttää kyllä, että en saanut yhdistelmää tehtyä, mutta piruetit pyörivät hyvin ja olin tyytyväinen esittämiseeni.

Tomi Pulkkinen on kuudentena 54,23 pisteellä, Roman Galay seitsemäntenä 50,64 pisteellä ja Juho Pirinen yhdeksäntenä 49,15 pisteellä.

Juniorityttöjen kilpailussa Joanna Kallela sijoittui hienosti kolmanneksi 48,06 pisteellä. Kallela aloitti ohjelman hienolla kolmoistulppi-kaksoistulppi-yhdistelmällä ja jatkoi kolmoisflipillä, joka jäi himpun verran vajaaksi. Kaksoisaxel ja ohjelman piruetit sujuivat erittäin laadukkaasti.
-Tuntuu tosi hyvältä! Olen nyt pystynyt luistelemaan kahdessa peräkkäisessä kilpailussa onnistuneet lyhytohjelmat, mikä tuntuu hienolta. Olen tyytyväinen ohjelmaan kokonaisuutena, luistelu oli rentoa, enkä jännittänyt liikaa. Vapaaohjelmaan koetan lähteä samalla asenteella ilman paineita.

Emmi Peltonen on tiukasti mitalijahdissa mukana lähtemällä vapaaohjelmakilpailuun neljänneltä sijalta 43,64 pisteellä. Petra Laakkonen lähtee vapaaohjelmakilpailuun sijalta yhdeksän 38,46 pisteellä ja Sallianna Öztürk sijalta kymmenen 37,98 pisteellä. Kilpailua johtaa Norjan Juni Marie Benjaminsen 49,24 pisteellä.

Junioripoikien kilpailussa Kasperi Riihimäki on sijalla viisi 38,40 pisteellä. Kilpailua johtaa Ruotsin Nikolaj Majorov 53,70 pisteellä.

Noviisityttöjen kilpailussa Linnea Ceder on sijalla viisi 29,97 pisteellä, Essi Korpi sijalla seitsemän 29,78 pisteellä, Enja Ruokonen sijalla kahdeksan 29,71 pisteellä ja Olivia Hentunen 26,34 pisteellä sijalla 11. Kilpailua johtaa Ruotsin Selma Ihr 37,99 pisteellä.

Noviisipoikien sarjassa Suomen Warttu Riihimäki sijoittui seitsemänneksi 25,17 pisteellä ja Mikla Rasia kahdeksanneksi 24,85 pisteellä. Kilpailua johtaa Ruotsin Gabriel Folkesson 40,44 pisteellä.

_________________________________________________________________________

Tanskan Aalborgissa kilpaillaan 24.-28.2. Pohjoismaiden mestaruus -kilpailut. Suomelta kilpailuihin jähtee 44 hengen vahvuinen joukkue, johon kuuluu luistelijoita, valmentajia, tuomareita, tekninen spesialisti, joukkueenjohtajia ja huoltajia.

Suomea kilpailussa edustavat:

Seniorimiehet: Roman Galay, Juho Pirinen, Tomi Pulkkinen, Matthias Versluis, Valtter Virtanen
Seniorinaiset: Hanna Kiviniemi, Viveca Lindfors, Jenni Saarinen
Junioripojat: Kasperi Riihimäki
Junioritytöt: Joanna Kallela, Petra Laakkonen, Emmi Peltonen, Sallianna Öztürk
Noviisipojat: Mikla Rasia, Warttu Riihimäki
Noviisitytöt: Linnea Ceder, Olivia Hentunen, Essi Korpi, Enja Ruokonen

Joukkueenjohtajat: Satu Niittynen, Nuriya Pirogova
Valmentajat: Riitta Bakker, Colin Chanski, Alisa Drei, Susanna Haarala, Virpi Horttana, Sirkka Kaipio, Marika Lundmans, Alina Mayer, Stefan Zins, Jacek Zylski