Uutiset

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut Helsingissä 27.-28.2.2016

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut luistellaan Helsingissä 27.-28.2.2016

Seniori-, juniori- ja noviisijoukkueet kilpailevat viikonloppuna Helsingin jäähallissa suomenmestaruuksista. Senioreille kilpailun tulos sinetöi paikat huhtikuisiin MM-kilpailuihin Budapestiin.

Suomen mestaruutta senioreissa puolustaa Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity. Joukkueen valmentaja Anu Oksanen kertoo joukkueen hyödyntäneen SM-kilpailuun valmistautumisessa kauden aikana saatua palautetta. Talven aikana on hiottu ohjelmien tulkintaa ja haettu varmuutta pieniinkin yksityiskohtiin.

”Erityisesti vapaaohjelmassa, joka on alusta lähtien ollut haastava, on menty iso askel eteenpäin. Olemme tehneet töitä sen eteen, että saamme onnistumisen myös kilpailuissa, ja pystymme näyttämään sitä parasta Marigoldia.”

Muodostelmajoukkueet kilpailevat kauden aikana SM-kisapaikoista kahdessa valintakilpailussa, joista molemmat on voittanut Helsingin Taitoluisteluklubia edustava Rockettes. Valmentaja Kaisa Arrateig kertoo joukkueensa vieneen ohjelmia eteenpäin kansainvälisten kilpailujen tuomin palauttein. Joukkue on tutkaillut kisamatkoilla, mitä muualla maailmassa on tehty.

”Koska muuallakin on menty selvästi eteenpäin, olemme kauden mittaan tehneet ohjelmiin pieniä muutoksia, joilla on kasvatettu vauhtia, voimaa ja haettu elementteihin lisää asioita. Haluamme, että jäälle luistelee entistä parempi Rockettes herättämään wau-efektin.”

Team Uniquen (HSK) valmentaja Mirjami Penttinen kertoo joukkueen parantaneen suorituksiaan vahvasti koko kauden.

”Olemme tehneet todella paljon töitä, ja nyt alkaa tulla tulosta. Tämä on joukkue, jolla olemme voineet lähteä tekemään uutta kunnon nousua. Haluan nähdä joukkueelta SM-kilpailuissa jäätävät tulkinnat, joissa ei ole milliäkään epäröintiä. Mikä sitten on loppupeleissä tulos, sen ratkaisevat muut.”

Espoon Taitoluisteluklubia edustavan Revolutionsin valmentaja Merja Laakkonen kertoo joukkueen jatkaneen helmikuun alussa luistellun kansainvälisen kilpailun, French-cupin, jälkeen aivan normaalia treeniä. SM-kilpailuihin espoolaiset lähtevät hyvillä mielin.

”Meillä on tavoitteena tehdä omat parhaat suoritukset sekä piste-ennätykset tälle kaudelle.”

Tiukimman kiinnityksen tuleviin Budapestin MM-kisoihin on ottanut kahdella SM-osakilpailuvoitolla Rockettes. Toisella sijalla MM-paikkojen tavoittelussa on Marigold IceUnity kahdella kakkostilalla.  Yksikään joukkue ei kuitenkaan vielä ole menettänyt mahdollisuuksiaan, sillä suomenmestari saa automaattisesti MM-kisapaikan. Suomella on kaksi paikkaa Budapestin kilpailuihin. Vuodesta 2000 lähtien järjestetyissä lajin MM-kilpailuissa Suomi on saavuttanut yhteensä 20 mitalia, joista kultaisia on kahdeksan. Kultaiset mitalit on kaulaansa saanut neljästi Marigold IceUnity, kolmesti Rockettes ja kerran Team Unique.

Junioreiden World Challenge Cupin paikat on jo jaettu kahden valintakilpailun perusteella. Zagrebiin lähtevät HTK:n Team Fintastic ja HL:n Musketeers. Kilpailu suomenmestaruuksista käy kuitenkin kuumana. Kovia haastajia ovat HSK:n Team Mystique, Naantalin Sun City Swing ja viime vuoden SM-pronssimitalisti Stella Polaris (OLK).

Noviiseissa Suomen mestaruusmitaleista kilpailee 12 joukkuetta. SM-kultaa puolustaa HTK:n Finettes, hopeaa HSK:n Team Dynamique ja pronssia HL:n Starlights.

SM-kilpailun nettisivut: http://www.hl.fi/kilpailut/seuran-jarjestamat-muodostelmalu/muodostelmaluistelun-sm-2016/

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/MLSM16/index.htm

Arvokilpailuvalintakriteerit: www.stll.fi/luistelijalle/huippuluistelu/arvokilpailujen-valintakriteerit/muodostelmaluistelu/

SM-kilpailut järjestää Helsingin Luistelijat.


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024