Uutiset

Taitoluistelun EM: Lindforsin EM-kisoille upea päätös

Lindforsin EM-kisoille upea päätös

 

Suomen Viveca Lindfors luisteli EM-kilpailuissa upeasti kahdeksanneksi 155,49 pisteellä tuoden Suomelle ensi vuoden EM-kilpailuihin kaksi paikkaa naisten sarjaan. Huomenna 30. tammikuuta 17 vuotta täyttävä Lindfors aloitti ohjelmansa hieman haparoiden, mutta ei antanut sen häiritä, vaan teki loppuohjelmassa hienon nousun ja luisteli ohjelmansa laadukkaasti loppuun.

-Olin ennen ohjelmaa melko jännittynyt, mutta myös motivoitunut. Halusin saada ohjelman luisteltua mahdollisimman hyvin. Hätäily ja hermostuminen näkyivät ohjelman alussa hyppyjen helpotuksina ja haparointeina alastuloissa, mutta sain itseni aika äkkiä kerättyä ja luisteltua ohjelman vapautuneesti loppuun.

 

-Olen hieman pettynyt, että teknisesti en päässyt aivan parhaimpaani, mutta kyllä tässä plussan puolelle ehdottomasti jäätiin. Kymmenen parhaan joukkoon pääsy ja kahden kisapaikan lunastaminen ensi vuodelle tuntuu todella hyvältä. Eivätkä ennätyspisteetkään nyt kovin kauas jääneet.

 

Lindforsin arvokisadebyytti oli erittäin vakuuttava, vaikka hänen tämän kauden kansainvälisten kilpailujen ennätyspisteet 157,09 eivät aivan rikkoutuneetkaan. Pitkää palautumista ei kilpailujen jälkeen ole tiedossa, vaan katse on jo käännetty kohti loppukautta.

 

-Seuraavaksi keskityn Tanskassa helmikuussa luisteltaviin PM-kilpailuihin. MM-kisaedustajat valitaan sitten myöhemmin keväällä.

 

Kilpailun voitti huikealla 215,45 pisteellä Venäjän vasta 16-vuotias Evgenia Medvedeva. Myös toinen ja kolmas sija menivät Venäjän edustajille Elena Radionovan voitettua hopeaa 209,99 pisteellä ja Anna Pogorilayan pronssia 187,05 pisteellä.

 

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1516/ec2016/CAT002RS.HTM

ISU:n sivut: http://www.isuresults.com/events/fsevent00051681.htm

 


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024