Uutiset

Taitoluistelun EM-kilpailut 25.-31.1.2016 Bratislavassa

Taitoluistelun EM-kilpailut 25.-31.1.2016 Bratislavassa

 

Taitoluistelun EM-kilpailut luistellaan ensi viikolla Slovakian Bratislavassa. Suomea naisten sarjassa edustaa Viveca Lindfors, miehissä Valtter Virtanen ja jäätanssissa Cecilia Törn ja Jussiville Partanen.

Kilpailut alkavat keskiviikkona naisten ja miesten lyhytohjelmilla. Ensimmäisenä kilpajäälle suomalaisista liukuu kisaviikolla 17 vuotta täyttävä Viveca Lindfors. EM-kilpailujen ensikertalainen on luistellut erittäin vahvan alkukauden nostaen itsensä suomalaisten naisluistelijoiden kärkeen. SM-kilpailuissa neljänneksi luistellut Lindfors saavutti suomalaisnaisten kauden parhaan pistetuloksen 157,06 marraskuussa Tallinn Trophyssa ja lunasti sen myötä itselleen EM-kisapaikan.

-Lähden kilpailuun taisteluasenteella. Odotan kovasti, että pääsen luistelemaan ja kilpailemaan Euroopan parhaiden taitoluistelijoiden kanssa. Tavoitteeni on parantaa omaa Season Best-tulostani, päättäväinen Lindfors kertoi.

Suomen joukkueen konkari, viidettä kertaa EM-kilpailuihin osallistuva Valtter Virtanen (28), lunasti EM-kisapaikan voittamalla suomenmestaruuden joulukuussa 193,32 pisteellä. Syksyn aikana lääketieteen opintonsa viimeistellyt Virtanen lähtee EM-kilpailuihin intoa täynnä.

-Fiilikset ovat tällä hetkellä ihan loistavat. Joulun jälkeinen harjoittelukausi on mennyt kaikin puolin suunnitelmien mukaan, ja olen pysynyt terveenä. Valmistautuminen EM-kilpailuihin on mennyt joka kerta rennommaksi. Sain tammikuun alussa viimeisen tentin tulokset ja lopputentti meni kirkkaasti läpi. Nyt odottelen vain lääkärin papereita postista. Tämä ja koko rankan syksyn selvittäminen on tuonut luisteluun vapautuneisuutta ja rentoutta.
Tavoitteena on jatkaa SM-kisojen hyvistä suorituksista vastaavanlaisiin onnistumisiin. Ensimmäinen etappi on tietenkin paikan lunastaminen finaaliin, mikä ei nykykunnossa pitäisi olla mikään ongelma. Sen jälkeen lähden parantamaan viimevuotista sijoitusta ja huippuonnistumisen osuessa kohdalle sijoitukset 10-15 ovat mahdollisia, pohti Virtanen.

Virtanen sijoittui viime vuoden EM-kilpailuissa sijalle 18.

Ensimmäistä kertaa EM-kilpailuissa Suomea edustavat myös jäätanssijat Cecilia Törn (21) ja Jussiville Partanen (24). Parin kausi on ollut hurjaa nousukiitoa ennätyspisteiden rikkouduttua kauden jokaisissa kilpailuissa.

-Tosi hyvillä fiiliksillä lähdetään kohti Bratislavaa. Harjoittelimme ennen kilpailuja Milanossa ja osallistuimme Sveitsissä Music on Ice-jääshowhun. Oli ihanaa luistella upean yleisön edessä, saimme siitä hyvää sparrausta EM-kisoja varten. Lähdemme ehdottomasti hakemaan kilpailuista omaa parasta suoritustamme, iloinen pari tuumasi.

 

ISU:n sivut: http://www.isuresults.com/events/fsevent00051681.htm
Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1516/ec2016/index.htm
Järjestäjän sivut: http://www.ecbratislava.com/

 

EM- kilpailut YLE:n kanavilla

Kilpailut näytetään suorana YLE Areenassa, lisäksi kilpailuja näytetään TV:n puolella

Ke 27.1.
11.10 Naisten lyhytohjelma (Yle Areena)
15.00 Naisten lyhytohjelma (TV2)
18.25 Miesten lyhytohjelma (Yle Areena)
22.00 Miesten lyhytohjelma (TV2)

To 28.1.
13.20 Jäätanssin lyhyttanssi (Yle Areena)
16.30 Jäätanssin lyhyttanssi (Yle Fem)
18.40 Miesten vapaaohjelma (Yle Areena)
22.00 Miesten vapaaohjelma (TV2)

Pe 29.1.
14.40 Parien lyhytohjelma (Yle Areena)
15.30 Parien lyhytohjelma (TV2)
18.00 Parien lyhytohjelma (TV2)
18.55 Naisten vapaaohjelma (Yle Areena)
22.30 Naisten vapaaohjelma (TV2)

La 30.1.
10.55 Parien vapaaohjelma (Yle Areena)
12.30 Parien vapaaohjelma (Yle Fem)
15.25 Jäätanssin vapaatanssi (Yle Areena)
18.30 Jäätanssin vapaatanssi (Yle Fem)

Su 31.1.
15.25 Loppunäytös (Yle Areena)
16.00 Loppunäytös (Yle Fem)

 

Suomen joukkueenjohtaja Tarja Ristanen

Suomen tuomarit ovat: Marjo Kankaanranta, Leena Laaksonen ja Leo Lenkola
Olga Baranova ISU:n kutsumana miesten sarjan teknisenä spesialistina.

 


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024