Uutiset

10sport – uusi tapa urheiluseurojen ja -joukkueiden varainhankintaan

10sport – uusi tapa urheiluseurojen ja -joukkueiden varainhankintaan

 

SGN Group, Valo ja Suomen Olympiakomitea ovat suunnitelleet yhdessä 10sport-nimisen urheilun verkkokaupan, jonka tavoitteena on hillitä kasvaneita harrastamisen kustannuksia. Taitoluisteluliitto on käynnistänyt yhteistyön 10sportin kanssa ja kannustaa jäseniään hyödyntämään verkkokauppaa varainhankinnassaan.

 

Sivuston ostoista 10 prosenttia jaetaan tukina urheilun ruohonjuuritason tärkeään työhön. Tuesta 8 prosenttia menee suoraan niille seuroille ja joukkueille, jotka käyttävät sivustoa. Loput 2 prosenttia menee Valolle, joka jyvittää tuen eteenpäin liikunnan edistämiseen Suomessa.

 

Uusimpien tutkimusten mukaan kohonneet harrastamisen kustannukset vaikuttavat yhä useammin harrastusten päättymiseen ja nuorten syrjäytymiseen.

 

Verkkokaupasta on tarkoitus luoda erilaisille ja -kokoisille organisaatioille luonteva tapa hankkia varoja toiminnan pyörittämiseen. 10sport myy kilpailukykyiseen hintaan urheilun ja vapaa-ajan tuotteita tunnetuilta merkeiltä sekä lajiliittojen ja seurojen omia kannatustuotteita.

 

– Suomen Taitoluisteluliitolle oli itsestään selvää lähteä mukaan 10sport-verkkokauppaan.  Kannustamme myös jäsenseurojamme liittymään palvelun pariin, sillä mitä tahansa välineitä perheessä hankitaan urheiluun, niin hankinnat kannattaa tehdä tätä kautta.  Näin teet rahaa suoraan omalle seurallesi, kommentoi liiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo.

 

Seuraavassa vaiheessa verkkokauppaan luodaan käytettyjen välineiden ostomahdollisuus. Urheilukaupan kokonaismarkkina Suomessa on vuositasolla noin miljardi euroa.

 

Tuki suoraan haluamalleen organisaatiolle

 

Aktiivinen yhteisö voi luoda verkkokaupasta itselleen tuottoisan rahanlähteen. Tuen voi kohdentaa ID-tunnuksella helposti haluamalleen organisaatiolle. Muun muassa vanhemmat voivat tukea suoraan lastensa harrastustoimintaa.

 

Jos esimerkiksi 20-henkisen joukkueen pelaajat, taustajoukot ja lähipiiri ostavat 10sportista omaan lajiin ja muuhun liikuntaan tuotteita 20 000 eurolla, ostopotista 1 600 euroa jaetaan lyhentämättömänä joukkueelle takaisin. Loput 400 euroa jaetaan Valolle, joka jyvittää tuen eteenpäin.

 

– Tämä on hyvä ja konkreettinen mahdollisuus urheiluyhteisön toimijoille olla mukana hillitsemässä kustannusten kasvua ja luoda uusia varoja suoraan seurojen, joukkueiden ja perheiden hyväksi. Tavoitteena on, että verkkokauppa tuottaisi 2018 vähintään 500 000 euroa takaisin ruohonjuuritason toimintaan. Suomalaiselle urheilulle on tärkeää, että kaikki lapset voivat halutessaan olla urheilussa mukana, Suomen Olympiakomitean ja Valon puheenjohtaja Risto Nieminen kertoo.

 

Tällä hetkellä yhdeksän lajiliittoa on tehnyt yhteistyösopimuksen 10sportin kanssa. Mukana ovat muun muassa Taitoluisteluliitto, Tennisliitto ja Uimaliitto. Verkkokauppa on avoin seuroille, joukkueille, urheilijoille ja yksittäisille kuluttajille myös ilman liittotason sopimuksia.

 

Verkkosivu: www.10sport.fi

 

Toimi näin:

1. Klikkaa osoitteeseen www.10sport.fi.

2. Siirry kohtaan ”Rekisteröi joukkueesi” ja valitse seura, johon joukkueesi kuuluu.

3. Mikäli seuraasi ei löydy, kirjoita avoimeen tekstikenttään seuran nimi ja sen edustajan yhteystiedot. Seuran edustajalle lähetetään sähköpostilinkki seuran rekisteröintiä varten.

4. Täytä joukkueesi tiedot ja merkitse yhteyshenkilöksi joukkueenjohtaja tai rahastonhoitaja.

5. Yhteyshenkilö saa vahvistussähköpostin, jossa on joukkueen tunnus.

6. Käytä ostoksia tehdessäsi joukkueen tunnusta.

7. 10sport tilittää kertyneet varat kolmen kuukauden välein.

 

SGN Group Oy on vuonna 1933 perustettu vahva ja kehittyvä kaupan alan perheyritys, jonka toimialoihin kuuluvat urheilu, kodin ja vapaa-ajan tuotteet, maatalous, ympäristönhoito, teollisuuslaitteet sekä lumentekoon ja -hoitoon liittyvät laitteet. Konsernilla on merkittävää liiketoimintaa myös Venäjällä ja Ruotsissa. Yhtiöön kuuluvat Agritek Oy, Kessu Oy, S.G. Nieminen Oy, SGN Sportia Oy, Team Sportia Ab, SGN Tekniikka Oy, SSF Spraying Systems Finland Oy, Sumeko Oy ja Truebell Finland Oy. SGN Groupin liikevaihto on 154 milj. € ja sen palveluksessa on 190 työntekijää. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla. www.sgn.fi

 

Valo, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry, tehtävänä on lisätä liikkeen määrää Suomessa. Valo toimii suomalaisessa urheilussa uudistajana, yhdistäjänä ja innostajana. Valon kumppaneina ovat lajien ja urheiluseurojen lisäksi kunnat, koulut, päiväkodit ja työyhteisöt.

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024