Uutiset

Suomen EM-kisajoukkue Bratislavaan 27.-31.1.2016 on valittu

Suomen EM-kisajoukkue Bratislavaan 27.-31.1.2016 on valittu

Taitoluistelun EM-kilpailut käydään 27.-31.1.2016 Slovakian Bratislavassa. Suomella on kilpailuun yksi paikka naisten ja miesten sarjoissa sekä jäätanssissa. Yksinluistelussa EM-kilpailuihin nimetään kauden aikana parhaan Season Best-arvon saavuttanut naisluistelija sekä parhaan Season Best-arvon saavuttanut miesluistelija. Jäätanssin valintakriteeri kauden arvokilpailuihin on kahden parhaan kansainvälisen kilpailutuloksen ja SM-kilpailutuloksen kokonaispisteiden keskiarvo.

Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus on vahvistanut 21.12.2015 EM-kilpailuihin nimetyt urheilijat.

EM-kisajoukkue:

Naiset: Viveca Lindfors
Varalla (järjestyksessä): Anni Järvenpää, Jenni Saarinen

Miehet: Valtter Virtanen
Varalla (järjestyksessä): Roman Galay, Matthias Versluis

Jäätanssi: Cecilia Törn – Jussiville Partanen
Varalla: Olesia Karmi – Max Lindholm

Joukkueenjohtaja: Tarja Ristanen

Suomen tuomarit ovat: Marjo Kankaanranta, Leena Laaksonen ja Leo Lenkola

 

EM-kilpailujen aikana 17 -vuotta täyttävä Viveca Lindfors luisteli EM-valinnan varmistaneen Season Best-tuloksen, 157,06 pistettä, jo marraskuun lopussa kansainvälisessä Tallinn Trophy-kilpailussa. Lindfors jäi viikonloppuna järjestetyissä SM-kilpailuissa sijalle neljä 151,66 pisteellä. Aikaisempi kv-kisatulos päihitti kuitenkin suomenmestaruuden voittaneen Anni Järvenpään pistepotin reilulla kahdella pisteellä ja takasi näin Lindforsille paikan EM-kilpailuihin.

Suomen EM-joukkueen konkari, 28 -vuotias Valtter Virtanen, luisteli viikonlopun SM-kilpailuissa jättipotin voittaen sekä suomenmestaruuden, parantaen Season Best-tulostaan lähes 20 pisteellä ja lunastaen EM-paikan itselleen 193,32 pisteellä.

Myös jäätanssin EM-edustajat Cecilia Törn – Jussiville Partanen paransivat Season Best-tulostaan viikonlopun SM-kilpailuissa ja saavuttivat 143,56 pistettä. Parin kaksi parasta kv-kisatulosta ovat marraskuulta Tallinn Trophysta (142,90) ja Warsaw Cupista (136,92). Pari valittiin EM-kilpailuihin näiden kolmen tuloksen keskiarvon 141,13 perusteella. Pari lähtee ensimmäisiin jäätanssin EM-kilpailuihinsa positiivisin mielin.

 

EM-kilpailujen viralliset nettisivut: www.ecbratislava.com

 

 


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024