Uutiset

YL + JT SM2016: sunnuntain tuloksia

Järvenpää, Virtanen ja Törn – Partanen suomenmestareiksi

 

Seniorinaiset:

Seniorinaisten vapaaohjelmakilpailussa nähtiin huikea jännitysnäytelmä Anni Järvenpään noustua toiselta sijalta kokonaiskilpailun voittoon ja suomenmestariksi 154,91 pisteellä. Vasta 15-vuotias Järvenpää luisteli vauhdikkaan ohjelman, jonka aloitti upealla kolmoislutzilla. Myös kolmoisflippi-kaksoistulppi, kolmoissalchow, kolmoistulppi-kaksoistulppi ja kolmoistulppi sujuivat mallikkaasti. ”Loistava fiilis! Kun sain lutzin onnistumaan, tuntui että vapauduin ja annoin vain mennä. En ihan vielä edes ymmärrä, että sain noin hyvän ohjelman luisteltua”, kertoi Järvenpää.

 

SM-hopeaa saavutti hiuksenhienolla erolla Järvenpään seurakaveri Jenni Saarinen 154,76 pisteellä. Saarinen luisteli vahvan vapaaohjelman ja voittikin vapaaohjelmakilpailun. Ylikunnosta kesällä kärsinyt Saarinen kertoi lyhytohjelman jälkeen lähtevänsä vapaaohjelmaan helpotetulla ohjelmalla, mutta siitäkin huolimatta ohjelmasta löytyivät onnistuneet kolmoistulppi, kolmoissalchow-kaksoistulppi, kolmoistulppi-oiler-kaksoisflippi, kolmoissalchow ja kaksoisaxel. Myös piruetit pyörivät mallikkaasti. ”Annoin tänään itsestäni aivan kaiken jäällä ja tällainen onnistuminen tuntuu ihanalta. Alkukausi oli niin vaikea, että tämä oli upeaa!”, Saarinen iloitsi.

 

Kolmanneksi nousi lyhytohjelman jälkeen neljännellä sijalla ollut Helsingin Luistelijoiden Juulia Turkkila 151,79 pisteellä. Viime vuoden loukkaantumisen takia sivussa ollut Turkkila teki ohjelmassaan onnistuneen kolmoistulppi-kolmoistulpin, kaksoisaxelin, kolmoissalchow-kaksoistulppi-kaksoisritin ja kaksoisaxel-kaksoistulpin. Myös piruetit pyörivät upeasti korkeimmalla tasolla. ”Tämä oli voitto minulle itselleni, näin että pystyn yhä tähän!”, kiteytti silminnähden helpottunut ja onnellinen Turkkila.

 

Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors putosi kokonaistuloksissa neljänneksi yhteispistein 151,66.

 

Seniorimiehet:

Seniorimiesten suomenmestaruuden voitti kolmatta kertaa Keravan Luistinseuran Valtter Virtanen upealla 193,32 pistepotilla. Virtasen ohjelmaan tuli yksi harmittava kaatuminen, mutta muuten ohjelma kulki täysin suunnitelmien mukaisesti pitäen sisällään onnistuneet kolmoislutz-kaksoistulppi-yksöisritin, kolmoislutzin, kolmoisritin, kolmoistulppi-kolmoistulpin, kolmoissalchow-kaksoistulpin, kaksi kaksoisaxelia ja joukon mallikkaasti pyörineitä piruetteja. ”On kyllä magee fiilis! Otettiin pieni riski ja vaikeutettiin ohjelmaa niin, että pisteet riittäisivät ohjelman onnistuessa EM-edustukseen. Täytyy kyllä myöntää, että tämä mestaruus maistuu makeammalta kuin viimevuotinen, miesten taso oli tänä vuonna paljon kovempi”, fiilisteli iloinen Virtanen.

 

Miesten SM-hopeaa luisteli Lahden Taitoluistelijoiden Roman Galay 184,23 pisteellä. Galayn vapaaohjelmaan mahtui muun muassa onnistuneet kolmoisaxel-kaksoistulppi, kolmoisaxel ja kolmoisflippi-kolmoistulppi. ”Tänään luistelu tuntui raskaalta, hapotti jotenkin jaloissa. Lähdin kuitenkin rauhallisesti ohjelmaani ja erityisen tyytyväinen olen, että sain tehtyä kaksi onnistunutta kolmoisaxelia”, pohdiskeli Roman.

 

Pronssia luisteli Myllypuron Taitoluisteluklubin Matthias Versluis 177,88 pisteellä. Versluis aloitti ohjelmansa historiallisesti onnistuneella neloistulpilla, jonka laatupisteitä hieman rokotti alastulon käsikosketus. Tulpin jälkeen Versluisin huomio hieman herpaantui ja ohjelmaan tuli muutamia helpotuksia. Hän kuitenkin sai kerättyä itsensä ja tehtyä ohjelman loppupuolelle onnistuneen kolmoislutz-kaksoistulppi-yhdistelmän, kolmoistulpin ja kolmoissalchowin. ”Jäi kyllä hyvä fiilis! Varsinkin siitä, että tulppi onnistui.”, positiivisella mielellä ollut Versluis totesi.

 

Neljänneksi nousi Järvenpään Taitoluistelijoiden Tomi Pulkkinen 173,31 pisteellä. Todella vahvan vapaaohjelman luistellut Pulkkinen oli pettynyt epäonnistuneeseen lyhytohjelmaansa. ”Tämä vapaaohjelma oli vähintä, mitä sellaisen lyhytohjelman jälkeen saatoin tehdä. Tavoitteena olisi vielä päästä pisteissä sinne lähemmäs 200.”

 

Jäätanssi, seniorit:

Jäätanssin suomenmestareiksi luistelivat vasta 2,5 vuotta yhdessä luistelleet Cecilia Törn – Jussiville Partanen (HL) ennätyspisteillä 143,56. Parin ohjelma oli totuttuun tapaan tunnelmallinen ja sujuva, vaikka pari itse olikin suorituksen jälkeen hieman pettynyt ohjelmaan tulleisiin pieniin virheisiin. ”Vähän jäi harmittamaan, mutta kyllä ensimmäinen SM-kulta silti erittäin hyvältä tuntuu”, pari iloitsi. ”Ollaan tällä kaudella ensimmäistä kertaa päästy keskittymään ihan perusasioihin, mikä näkyy laadun kehityksenä ohjelmassa.”

 

Toiseksi sijoittuivat Olesia Karmi – Max Lindholm (HL) 131,64 pisteellä. Lindholmin kivuliaaksi äitynyt nivusvamma vaikeutti parin suoritusta, joka oli siitä huolimatta vauhdikasta katsottavaa. ”Ihan tyytyväinen olen, että saatiin kaikesta huolimatta luisteltua kaksi ehjää kokonaisuutta”, summasi Karmi ohjelman jälkeen.

 

Jäätanssi, juniorit:

Jäätanssin junioreiden kilpailussa suomenmestaruuden veivät Kaisa Ukkonen – Antonio Viitanen (HL) 78,37 pisteellä. Pari oli ohjelman jälkeen tyytyväinen, vaikka harmittelikin muutamaa ohjelmaan sattunutta pientä virhettä. ”Nyt lomaillaan vähän ja sitten keskitytään seuraaviin kilpailuihin”, tiivisti pari tulevaisuuden suunnitelmia.

Toiseksi sijoittuivat Viola Kumpulainen – Kaius Kumpulainen (HSK) 64,09 pisteellä.

 

”Tosi hyvä fiilis! Nämä olivat meidän ensimmäiset SM-kilpailut, joten jännitti jonkun verran. Oli hienoa luistella, kun oli niin paljon yleisöä kannustamassa!”, iloitsi pari.

 

EM-kilpailut

Suomella on tammikuun lopussa Bratislavassa järjestettäviin EM-kilpailuihin yksi paikka miesten ja naisten sarjoissa sekä jäätanssissa. Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus vahvistaa EM-kilpailuihin lähtijät ensi viikon aikana. Yksinluistelussa EM-kilpailuihin nimetään parhaan Season Best-arvon saavuttanut naisluistelija sekä parhaan Season Best-arvon saavuttanut miesluistelija. Jäätanssissa valintakriteeri EM-kilpailuihin on kahden parhaan kansainvälisen kilpailutuloksen ja SM-kilpailutuloksen kokonaispisteiden keskiarvo.

 

Season Best -pisteet listattuina (SM-kilpailuiden tulokset päivitetään 21.12.2015): www.stll.fi/tapahtumat-kilpailut/tulokset/season-best/yl-jt-pl-season-best-2015-2016/

Arvokilpailujen valintakriteerit: www.stll.fi/luistelijalle/huippuluistelu/arvokilpailujen-valintakriteerit/

SM-tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/YLJTSM16/index.htm 

SM-kilpailun nettisivut:&n
bsp;http://mikkelinluistelijat.sporttisaitti.com/yksinluistelun-ja-jaatanssin-sm-/

SM-kisat Facebookissa: https://www.facebook.com/MikkelinLuistelijatRy/?fref=ts 

Hashtag:  #yljtsm2016


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024