Uutiset

YL + JT SM2016: lauantain tuloksia

Öztürk ja Riihimäki junioreiden suomenmestareiksi, Lindfors, Virtanen ja Törn – Partanen lyhytohjelmien jälkeen kärjessä

 

Mikkelissä käytävissä yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailuissa oli lauantaina vuorossa naisten ja miesten lyhytohjelmat, tyttöjen ja poikien vapaaohjelmat sekä jäätanssin lyhyttanssit.

 

Yksinluistelu:

 

Naisten lyhytohjelmakilpailussa voiton vei ennätyspisteet luistellut Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors 58,27 pisteellä. Vahvan ohjelman luistellut Lindfors aloitti ohjelmansa lennokkaalla kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmällä ja jatkoi onnistuneisiin kolmoislutziin ja kaksoisaxeliin. Myös piruetit pyörivät hienosti korkeimmalla eli nelostasolla. ”Ohjelma oli ehjä kokonaisuus”, Lindfors totesi ohjelmansa jälkeen. Myös valmentaja Virpi Horttana iloitsi valmennettavansa vauhdikkaasta ja mukaansatempaavasta suorituksesta. ”Ennätyspisteet, eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen!”

 

Tapparan Taitoluistelijat hallitsee toista ja kolmatta sijaa Anni Järvenpään sijoituttua 52,11 pisteellä toiseksi ja Jenni Saarisen 51,62 pisteellä kolmanneksi. Järvenpään hyppy-yhdistelmäksi tarkoitettu ensimmäinen hyppy jäi pelkäksi kolmoistulpiksi, mutta hän korjasi tilanteen hienosti hyppäämällä seuraavaksi lennokkaan kolmoisflippi-kaksoistulppi-yhdistelmän ja jatkamalla kaksoisaxeliin. Järvenpää iloitsi ohjelman jälkeen erityisesti siitä, että onnistui alun kangertelun jälkeen keräämään itsensä ja luistelemaan sujuvan loppuohjelman.

 

Alkukauden ylikunnon takia sivussa ollut Jenni Saarinen luisteli vapautuneen ohjelman, tehden onnistuneen kolmoissalchowin ja kaksoisaxelin. Yhdistelmähypyn toinen tulppi jäi kuitenkin vielä tänään kaksinkertaiseksi. ”En päässyt kesällä treenaamaan oikeastaan ollenkaan, joten vielä mennään helpotetuilla ohjelmilla. Tauon aikana kuitenkin opin, että ohjelmassa on muutakin kuin hypyt ja muut osa-alueet ovatkin nyt kehittyneet ihan kivasti. Hiukan jäi harmittamaan, että yhdistelmän toinen hyppy helpottui”, pääosin tyytyväinen Saarinen kertasi tuntojaan. 

 

Neljäntenä naisten sarjassa on viime kauden loukkaantumisten vuoksi pois jäiltä ollut Helsingin Luistelijoiden Juulia Turkkila 48,84 pisteellä. Turkkila aloitti ohjelmansa lupaavasti sujuvalla kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmällä. Kolmoissalchow päättyi kuitenkin harmilliseen kaatumiseen ja pakollisen elementin, kaksoisaxelin, helpottuminen jätti hypyn kokonaan ilman pisteitä. Piruetit sen sijaan pyörivät mallikkaasti nelostasolla.

 

 

Miesten kilpailua johtaa Saksassa harjoitteleva Keravan Luisteluseuran Valtter Virtanen 66,16 pisteellä. Virtasen, joka suoritti hetki sitten viimeisen tenttinsä ennen lääkäriksi valmistumista, syksy on ollut melkoista opintojen ja treenien yhdistelemistä. Viisitoista kertaa syksyn aikana Suomen ja Saksan väliä lentänyt Virtanen luisteli vähäisestä treenimäärästä huolimatta laadukkaan ohjelman, josta löytyi onnistuneet kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmä ja kolmoisritti. Myös piruetit ja askeleet sujuivat ohjelmassa erinomaisesti. Kolmoisaxeliin kuitenkin tuli valitettava kaatuminen, joten aivan puhtaalla ohjelmalla Virtanen ei selvinnyt. ”Upea fiilis! Tuntui kevyeltä luistella nyt, kun niskassa ei enää paina 50 kg tenttikirjoja. Tänä syksynä olen vihdoin löytänyt rajani ja SM-kilpailut tuntuvatkin lähinnä palauttelulta syksyn jälkeen”, kertoi Virtanen.

 

Toisena miesten kilpailussa on 63,02 pisteellä Lahden Taitoluistelijoiden Roman Galay, joka teki ohjelmassaan hypyistä kolmoisaxelin, kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmän ja kolmoisflipin. ”Pientä horjumista siellä oli esimerkiksi alastuloissa, joten ei se ihan täydellinen ollut, mutta olen kuitenkin iloinen, että sain kaiken tehtyä. Jatkossa aion panostaa erityisesti perusluisteluun ja askeleisiin, jotta luistelu näyttäisi paremmalta”, linjasi Galay.

 

Myllypuron Taitoluisteluklubin Matthias Versluis on kilpailussa kolmantena 62,01 pisteellä. Harjoituksissa virheettömästi onnistunut nelois-kolmois-hyppy-yhdistelmä ei tällä kertaa kilpaohjelmassa onnistunut vaan Versluis kaatui neloistulpin. Kaksoisaxelin jälkeen hän kuitenkin sai itsensä kerättyä ja ohjelman loppuosasta löytyikin nelostasolla pyörineitä piruetteja ja onnistunut kolmoissalchow-kolmoistulppi. Ohjelman jälkeen Versluis oli hieman pettynyt, että historiallista neloishyppyä ei vieläkään nähty kotimaan kisajäillä, mutta tyytyväinen kuitenkin, että sai tehtyä onnistuneen hyppy-yhdistelmän ohjelmaan.

 

Kolmen kärjen perässä on Kuopion Taitoluistelijoiden Bela Papp 54,84 pisteellä. Papp, jonka oikean luistimen terä on lainattu seurakaverilta, oli iloinen, että pääsi ylipäätään kilpailemaan oman terän rikkouduttua. ”Hyvin meni siihen nähden, että alastulojalan terä on eri kokoinen, eli siis lyhyempi, kuin toisen jalan terä”, naureskeli Papp.

 

 

Juniorityttöjen suomenmestaruuden vei kolmannelta sijalta ensimmäiseksi noussut Turun Riennon Taitoluistelun Sallianna Öztürk 132,17 pisteellä. Öztürk luisteli laadukkaan ohjelman, josta löytyi muun muassa kolme onnistunutta kolmoishyppyä ja kaksoisaxel. Myös piruetit pyörivät Öztürkillä nelostasolla. ”Lähdin hakemaan hyvää suoritusta, mutta ihan suomenmestaruutta en osannut odottaa. Aikaisemmin luistelin Ruotsissa ja viime vuosi oli karenssikausi, joten tämä on ensimmäinen kausi, kun saan kilpailla ja edustaa Suomea. Erityisen iloinen olen, että sain tehtyä onnistuneesti kolme kolmosihyppyä”, onnellinen Öztürk fiilisteli.

 

Toiseksi sijoittui lyhytohjelman voittanut Tapparan Taitoluistelijoiden Joanna Kallela 130,51 pisteellä. Kallela teki ohjelmassaan muun muassa neljä kolmoishyppyä ja kaksoisaxelin. Hypyt jäivät kuitenkin laadullisesti hieman Öztürkiä heikommiksi. Myös piruetit pyörivät hienosti. Kesällä nilkkansa murtanut Kallela oli erityisesti siitä hyvillään, että nilkka on nyt jo kuntoutunut niin hyvin, että lyhyen harjoittelun jälkeen nähtiin jo näinkin hyviä ohjelmia.

 

Kolmanneksi nousi lyhytohjelman nelonen, Espoon Jäätaitureiden Emma Niemi, 121
,17 pisteellä. Pienestä haparoinnista huolimatta Niemen ohjelma oli hyvin suoritettu ja siihen mahtui neljä kolmoishyppyä. ”Luulin, että tulen neljänneksi, joten pronssi oli todellinen yllätys! Olin luistellessani sellaisessa flow-tilassa, että en muista ohjelmastani oikeastaan mitään”, nauroi ikionnellinen Niemi.

 

Neljänneksi luisteli Tapparan Taitoluistelijoiden Petra Laakkonen 117,57 pisteellä.

 

 

Junioripoikien suomenmestaruuden voitti Kuopion Taitoluistelijoiden Kasperi Riihimäki 117,94 pisteellä. Suomenmestarin ohjelma ei kuitenkaan sujunut aivan käsikirjoituksen mukaan muutamien helpotusten ja pienten haparointien myötä, mutta silti Riihimäki oli ohjelman jälkeen hyvällä fiiliksellä. ”Kolmoishyppyni ovat olleet viime aikoina kateissa, joten erityisesti ilahdutti kolmoisritin onnistuminen. Se ei ole tullut kovin hyvin harjoituksissa”, kertoi syksyllä ylioppilaskirjoituksiin keskittynyt Riihimäki.

 

Toiseksi tuli Mikkelin Luistelijoiden Lauri Lankila 109,63 pisteellä. Myös Lankilan ohjelman hyppyihin mahtui muutama helpotus ja yksi harmillinen kaatuminen, joista huolimatta Lankila veti ohjelmansa loppuun asti hyvällä energialla. ”Ihan hyvin meni, tämä on kuitenkin vasta ensimmäinen kauteni junioreissa. Ihan parasta oli luistella kotiyleisön edessä”, hehkutti Lankila.

 

Jäätanssi:

 

Seniorijäätanssijoiden kilpailu käydään kahden Helsingin Luistelijoita edustavan parin välillä. Johdossa lyhyttanssin jälkeen ovat ennätyspisteensä 58,49 luistelleet Cecilia Törn – Jussiville Partanen. ”Tällä kertaa onnistuttiin tekemään ohjelma, johon ei tullut mitään yllättäviä virheitä. Mutta aina voi parantaa”, kunnianhimoinen pari pohti hymyillen. Myös valmentajat Maurizio Margaglio ja Ossi Kanervo iloitsivat valmennettaviensa suorituksesta. ”Me kehitymme koko ajan. Jokainen kilpailu on toki tärkeä, mutta tärkeintä on, että mennään jatkuvasti eteenpäin. Meidän katseemme ovat jo tulevaisuudessa”, ennätyspisteitä tällä kaudella joka kilpailussa tehneen parin valmentajat Maurizio Margaglio ja Ossi Kanervo linjasivat.

 

Toisena kilpailussa ovat Yhdysvaloissa harjoittelevat Olesia  Karmi – Max Lindholm 50,11 pisteellä. Pari ja heidän valmentajansa Oleg Epstein olivat parin luisteluun tyytyväisiä, vaikka pisteet jäivätkin hieman toivotuista. ”Luistelu tuntui rennolta ja yleisö oli loistava. Oli tosi kiva päästä kilpailemaan täällä”,  pari kertoi ohjelmansa jälkeen fiiliksistä.

 

 

Junioreiden lyhyttanssikilpailussa kärkeä pitää Helsingin Luistelijoiden Kaisa Ukkonen – Antonio Viitanen 32,21 pisteellä. ”Yhtä virhettä lukuun ottamatta meni ihan putkeen, mutta se virhe olikin sitten vähän liian iso”, pohti pari, jonka ohjelmaan sattui yksi harmillinen kaatuminen. Valmentajat Maurizio Margaglio ja Ossi Kanervo olivat kuitenkin tyytyväisiä valmennettaviensa luisteluun. ”Tämä oli ensimmäinen päivä, tästä on hyvä jatkaa huomiseen”, summasi Kanervo.

 

Toisella sijalla ovat Helsingfors Skridskoklubbin Viola Kumpulainen – Kaius Kumpulainen 28,69 pisteellä. ”Aina voi parantaa, mutta ollaan kyllä tosi tyytyväisiä!”, kertoi iloinen pari tunnelmiaan.

 

SM-luistelujärjestykset/tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/YLJTSM16/index.htm

SM-kilpailun nettisivut: http://mikkelinluistelijat.sporttisaitti.com/yksinluistelun-ja-jaatanssin-sm-/

SM-kisat Facebookissa: https://www.facebook.com/MikkelinLuistelijatRy/?fref=ts

Hashtag:  #yljtsm2016

 

 


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024