Uutiset

Yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailut Mikkelissä 18.-20.12.2015

Yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailut Mikkelissä 18.-20.12.2015

 

Taitoluistelun SM2016-kilpailut luistellaan 18.-20.12.2015 Mikkelin jäähallissa. Mukana ovat Suomen huiput yksinluistelun ja jäätanssin seniori- ja juniorisarjoissa. Kilpailuun oman lisäjännityksensä tuo kisamenestyksen vaikuttaminen EM-edustajien valintoihin. EM-kilpailut käydään Slovakian Bratislavassa 25.-31.1.2016. 

SM-kilpailussa luistelee yhteensä 14 seniorinaista ja kahdeksan seniorimiestä, 19 juniorityttöä ja kaksi junioripoikaa. Lisäksi jäätanssissa kilpailee sekä seniorisarjassa että juniorisarjassa kaksi paria.

 

Uudet nimet ennakkosuosikkeina

 

Seniorinaisten sarjassa kärjen kamppailu on kovaa. Ennakkosuosikkina kilpailuun lähtee tämän kauden parhaan Season Best-tuloksen luistellut Espoon Jäätaitureiden 16-vuotias Viveca Lindfors. Lindfors saavutti 157,06 pistettä marraskuun puolivälissä Tallinn Tropyssa. Lindforsin jälkeen kauden parhaita pisteitä pitävät hallussaan 15-vuotias Anni Järvenpää Tapparan Taitoluistelijoista pistein 142,46 ja loukkaantumisen jälkeen paluun kilpajäille tehnyt Helsingin Luistelijoiden Juulia Turkkila pistein 141,34. Vahvoja haastajia ovat myös Järvenpään Taitoluistelijoiden Emmi Peltonen (Season Best 132,70), Tapparan Taitoluistelijoiden Hanna Kiviniemi (Season Best 132,50) ja Jenni Saarinen (Season Best 125,40).

Seniorimiesten sarjassa nähdään tänä vuonna kilpailemassa ennätykselliset kahdeksan miestä. Ennakkosuosikkina taistoon lähtee viime vuonna juniorisarjassa kilpaillut Lahden Taitoluistelijoiden 17-vuotias Roman Galay, joka pitää itsellään kauden kärkitulosta 191,67. Galay luisteli ensimmäisenä suomalaismiehenä kansainvälisessä kilpailussa yli 190 pistettä marraskuussa NRW Trophyssa Dortmundissa. Järvenpään Taitoluistelijoiden Tomi Pulkkinen on Season Best -listauksessa toisena pistein 176,85 ja Keravan Luistinseuraa edustava Valtter Virtanen kolmantena 175,62 pisteellä. Palkintopallisijoja kärkkyy myös neljäntenä Season Best-tuloksissa 170,46 pisteellä oleva Myllypuron Taitoluisteluklubin Matthias Versluis.

Yksinluistelijajunioreissa Tapparan Taitoluistelijoiden Petra Laakkonen ja pojissa Mikkelin Luistelijoiden Lauri Lankila pitävät hallussaan toistaiseksi korkeimpia pistepotteja.  Junioreiden MM-kilpailut käydään maaliskuussa Unkarissa, jonne luistelijat voivat antaa näyttöjä vielä SM-kilpailujen jälkeenkin. Myös senioreissa kilpailevat juniori-ikäiset luistelijat ovat potentiaalisia MM-kisaehdokkaita.

 

Jäätanssikilpailu kahden parin taisto

 

Jäätanssin seniorisarjassa Helsingin Luistelijoiden kaksi paria, Suomessa harjoittelevat Cecilia Törn – Jussiville Partanen ja Yhdysvalloissa harjoitteleva Olesia Karmi – Max Lindholm, käy tasaista kamppailua mestaruudesta. Season Best-tuloksissa kärkeä pitävät Törn – Partanen. Jäätanssin arvokisaedustajat valitaan kauden kolmen parhaan kilpailutuloksen keskiarvon perusteella.

Myös junioreiden jäätanssikilpailussa on tänä vuonna mukana kaksi paria. Kilpailu käydään Helsingin Luistelijoiden Kaisa Ukkonen – Antonio Viitanen ja Helsingfors Skridskoklubbin Viola Kumpulainen – Kaius Kumpulainen välillä.

Suomella on EM-kilpailuihin yksi edustuspaikka naisten ja miesten sarjoissa sekä jäätanssissa.

SM-kilpailujen aikataulu

Perjantai 18.12.2015
Klo 19.00 SM-juniorit, pojat lyhytohjelmakilpailu
Klo 19.20 SM-juniorit, tytöt lyhytohjelmakilpailu

Lauantai 19.12.2015
Klo 13.20 Avajaiset
Klo 14.00 SM-juniorit, jäätanssi lyhyttanssikilpailu
Klo 14.19 SM-seniorit, jäätanssi lyhyttanssikilpailu
Klo 14.40 SM-seniorit, naiset lyhytohjelmakilpailu
Klo 16.55 SM-seniori, miehet lyhytohjelmakilpailu
Klo 18.15 SM-juniorit, pojat vapaaohjelmakilpailu
Klo 18.37 SM-juniorit, tytöt vapaaohjelmakilpailu

Palkintojenjako: Yksinluistelun SM-juniorit

Sunnuntai 20.12.2015
Klo 12.00 SM-juniorit, jäätanssi vapaatanssikilpailu
Klo 12.21 SM-seniorit, jäätanssi vapaatanssikilpailu
Klo 12.45 SM-seniorit, naiset vapaaohjelmakilpailu
Klo 15.25 SM-seniorit, miehet vapaaohjelmakilpailu

Palkintojenjako: SM-seniorit ja jäätanssin SM-juniorit

Season Best -pisteet listattuina: www.stll.fi/tapahtumat-kilpailut/tulokset/season-best/yl-jt-pl-season-best-2015-2016/

Arvokilpailujen valintakriteerit: www.stll.fi/luistelijalle/huippuluistelu/arvokilpailujen-valintakriteerit/

SM-luistelujärjestykset/tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/YLJTSM16/index.htm 
Luistelujärjestykset arvotaan 16.12.2015 

SM-kilpailun nettisivut: http://mikkelinluistelijat.sporttisaitti.com/yksinluistelun-ja-jaatanssin-sm-/

SM-kisat Facebookissa: https://www.facebook.com/MikkelinLuistelijatRy/?fref=ts 

Hashtag:  #yljtsm2016


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024