Uutiset

Rockettes sijoittui toiseksi Barcelonassa

Rockettes toinen Barcelonassa

Muodostelmaluistelun debyytti taitoluistelun GP-finaalissa Barcelonassa toi Suomen Rockettesille toisen sijan vapaaohjelmin käydyssä kilpailussa. Kilpailun voitti Venäjän Team Paradise ja kolmanneksi sijoittui Kanadan Team Nexxice, lajin hallitseva maailmanmestari.

Rockettesin vapaaohjelma Matka kuuhun on kerännyt tanssikoreografi Reija Wäreen ja valmentaja Kaisa Arrateigin yhteistyönä syntyneellä koreografialla kiitosta kotimaan kahdessa SM-osakilpailussa, jotka Rockettes on voittanut. Myös Barcelonassa ohjelma keräsi korkeimmat koreografiapisteet.

Rockettesin kokonaispisteet olivat Barcelonassa 127,66. Voittaja Team Paradise ylsi 131,09 pisteeseen Carmen-tulkinnallaan. Team Nexxice kokosi Queenin Bohemian Rhapsodyyn luistelemallaan ohjelmalla 120,34 pistettä.

Kansainvälinen luisteluliitto ISU oli kutsunut GP-finaaliin muodostelmaluistelun viiden huippumaan joukkueet. Osanottajista Ruotsin Team Surprise oli kilpailun neljäs pistein 118.48 ja USA:n Haydenettes viides pistein 106,81.

Hyvä luistelu, hieno kokemus

Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig kiitti joukkuettaan hyvästä suorituksesta.

”Se oli hyvä veto parista virheestä huolimatta. Parannettavaa jäi, mutta kun paljon tehdään, virheitä voi johonkin ohjelmaan sitten tulla.”

Myös joukkueen luistelijat pitivät kilpailua GP-finaalissa hienona kokemuksena.

Osallistuminen GP-finaaliin osoitti Arrateigin mukaan, että joukkue-ja yksilölajien on vielä kasvettava yhteen, sillä tarpeet ovat erilaisia esimerkiksi lämmittelyalueiden osalta Hän painottaa, että Barcelonassa on kuitenkin hienosti otettu huomioon joukkuelajin asettamat vaatimukset.

Kilpailu osoitti Arrateigin mielestä muodostelmaluistelun menevän kansainvälisesti vahvasti eteenpäin. Hän toivookin, että muodostelman osanotto GP-finaaliin tuo puhtia ISU:lle lähentää taitoluistelun lajeja edelleen: ”Tämä on ollut hyvä startti.”

ISU esitti muodostelmaluistelua jo vuoden 2018 olympialaisten ohjelmaan, mutta laji tippui Kansainvälisen olympiakomitean käsittelyssä uusien talvilajien korista.

Barcelonan GP-finaalin sivuthttp://www.gpfbarcelona2015.com/en/

Tulossivuthttp://www.isuresults.com/events/fsevent00051672.htm

 


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024