Uutiset

Barcelonan GP-finaalissa Suomen edustus

Rockettes kilpailee vapaaohjelmalla GP-finaalissa

Suomi on mukana taitoluistelun GP-finaalissa, joka luistellaan viikonvaihteessa 10.–13.12.2015 Barcelonassa. Maatamme edustaa kilpailussa muodostelmaluistelujoukkue Rockettes, joka alkukaudesta on ollut kotimaassa voittamaton. Barcelonassa se saa vastaansa joukkueet neljästä muusta lajin huippumaasta.

Kansainvälinen luisteluliitto on nostanut muodostelmaluistelun pysyvästi GP-finaaliin yksinluistelun, jäätanssin ja pariluistelun ja rinnalle. ISU haluaa ratkaisullaan lähentää taitoluistelun lajeja toisiinsa. Taustalla väikkyy myös tavoite nostaa myös muodostelmaluistelu tulevaisuudessa lajiksi talviolympialaisiin.

Muodostelmaluistelun GP-kilpailu käydään vapaaohjelmin. Rockettesin vapaaohjelma Matka kuuhun on kerännyt kiitosta kahdessa lajin SM-valintakilpailussa. Suosioon noussut vapaaohjelma on syntynyt tanssikoreografi Reija Wäreen ja valmentaja Kaisa Arrateigin yhteistyön tuloksena.

Valmentaja Kaisa Arrateig iloitsee muodostelmaluistelun nostamisesta muiden taitoluistelun lajien rinnalle Barcelonassa.

”Nyt saamme yksinluistelun ja jäätanssin ihmiset näkemään muodostelmaluistelua samassa valossa yhdenvertaisena muiden lajien kanssa.”

Kova viisikko muodostelmaluistelun kärkimaista

ISU on kutsunut GP-finaaliin viisi korkeimman rankingin maata. Barcelonan jäillä kilpailevat vapaaohjelmillaan suomalaisten lisäksi Team Surprise Ruotsista, Paradise Venäjältä, Haydenettes Yhdysvalloista sekä hallitseva maailmanmestari Nexxice, Kanadasta.

Samat maat kilpailevat ISU:n kutsumina myös Shanghai Trophyssa maaliskuussa. Shanghaihin Taitoluisteluliitto lähettää edustajakseen Marigold IceUnityn.

Kaisa Arrateig vie Rockettesin GP-finaaliin Espanjaan rauhallisin mielin.

”Kun olemme Suomen kilpailuissa onnistuneet tekemään suoritukset, joista on tullut myönteistä palautetta, on mielenkiintoista viedä ohjelma kansainväliseen vertailuun.”

Muodostelmaluistelun osanottajat palkitaan GP-finaalissa rahapalkinnoin. Voittaja saa saavutuksestaan 5 000 dollaria, toinen 4 250, kolmas 3 500, neljäs 2 750 ja viides 2 000 dollaria.

Barcelonan GP-finaali luistellaan 10. – 13. päivänä joulukuuta. Muodostelmaluistelun vapaaohjelmat ovat vuorossa lauantaina 12. päivänä alkaen kello 17.10 Suomen aikaa.

Yle areena lähettää kaikki GP-finaalin kilpailut suorina lähetyksinä. Lähetys muodostelmaluisten vapaaohjelmista alkaa kello 17 ja jatkuu sen jälkeen suoraan jäätanssin vapaatanssilla sekä naisten ja miesten vapaaohjelmilla. Kilpailutapahtumat  Barcelonasta selostaa Jere Nurminen ja kommentaattorina Anuliisa Uotila.

Yle TV2 lähettää lauantaina vielä koosteen finaaleista kello 22.05

 

Barcelonan GP-finaalin sivut: http://www.gpfbarcelona2015.com/en/

Tulossivut: http://www.isuresults.com/events/fsevent00051672.htm


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024