Uutiset

Anuliisa Uotila ehdokkaana Urheilugaalassa

Anuliisa Uotila ehdolla Urheiluvaikuttajaksi, palkinnot jaetaan Hartwall Arenalla 12.1.2016

Urheiluvaikuttaja on Henkilö, joka on esiintymisellään, päätöksillään, johtamisellaan ja / tai mielipiteillään vaikuttanut suomalaiseen urheiluun sitä kehittävästi.

Voittajan tässä sarjassa valitsee erillinen palkintoraati.

Ehdokasesittelyt:

Anuliisa Uotila s. 11.3.1950

Taitoluistelun Grand Old Lady Anuliisa Uotila on kulkenut monimuotoisen matkan junioreiden ja aikuisten Suomen mestarista seura- ja maajoukkuevalmennustehtävien kautta kokouskabinetteihin ja suomalaisten olohuoneisiin kaikkien tuntemana lajin televisioasiantuntijana. Voimistelunopettajan koulutuksen saanut Uotila täydensi taitojaan nuorena kilpailijana ja valmentajana useilla opintomatkoilla lajin huippumaihin. Jo 23-vuotiaana lajiliiton päävalmentajana toiminut Uotila palasi 30 vuoden tauon jälkeen liiton palvelukseen maajoukkuevalmentajaksi toimien samaan aikaan myös Suomen Ammattivalmentajien yhdistyksen puheenjohtajana aina vuoteen 2014 saakka. Hän on lisännyt suomalaisten taitoluistelutietämystä televisiokommentaattorina ja -selostajana jo yli 20 vuoden ajan.


Raimo Aromaa s. 4.10.1930

Vammaispurjehduksen kaksinkertainen MM-pronssimitalisti Raimo Aromaa oli keskeisesti vaikuttamassa vammaispurjehduksen pääsyyn Kansainvälisen Purjehtijaliiton ohjelmaan. Nuorena miehenä kaksi ”ehjien”, kuten hän itse asian ilmaisee, Suomen mestaruutta lightning-luokassa voittanut Aromaa toimi yli 20 vuotta Suomen Purjehtijaliiton palveluksessa toiminnanjohtajana, koulutus- ja tiedotuspäällikkönä sekä Purjehtija-lehden päätoimittajana. Kansainvälisen Vammaispurjehtijaliiton luottamustehtävissä yli kymmenen vuotta vaikuttanut Aromaa on ansioitunut myös Espoon kunnallispolitiikassa työryhmässä, joka edistää liikunta- ja urheilupaikkojen kehittämistä esteettömiksi kaikenlaisille vammaisille. Useilla kilpailu- ja järjestöansioista saaduilla kunniamitaleilla palkittu Aromaa toimii yhä 85-vuotiaana suomalaisen olympiapurjehduksen tukemiseen perustetun L-Säätiön asiamiehenä.

 

Carl Jungebrand s. 1.10.1964

Kansainvälinen Koripalloliitto FIBA perusti 2013 maailmanlaajuisen erotuomarijohtajan viran, johon valittiin yli 1500 kansainvälistä ottelua 26 vuoden aikana viheltänyt Carl Jungebrand Suomesta. Hän on ainoa koripalloerotuomari maailmassa, joka on tuominnut viisissä olympialaisissa neljällä eri vuosikymmenellä mukaan lukien Pekingin kisojen finaali vuonna 2008. Olympiakisojen ohella Jungebrand on viheltänyt yli kahdessakymmenessä eri arvoturnauksessa, joista kymmenen kertaa finaalissa. Ennen FIBA:n erotuomarijohtajan pestiä hän toimi yli kymmenen vuotta FIBA:n erotuomarikouluttajana, mihin tehtävään hän siirtyi Suomen Koripalloliiton SM-yksikön johtajan tehtävistä oltuaan sitä ennen Suomen Erotuomariliiton koulutusvastaavana. Jungebrandin keskeisenä kehitysteesinä alansa ylimpänä johtajana maailmassa on erotuomareiden operatiivisen toiminnan globaali yhdenmukaistaminen.

Lisätietoja Urheilugaalasta sekä ehdokkaista eri kategorioissa: http://www.suomenurheilugaala.fi/.


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024