Uutiset

Muodostelmaluistelun toisen valintakilpailun ratkaisut

Muodostelmaluistelun 2. SM-valintakilpailu, Helsinki

Rockettes jälleen ykkönen

Rockettesin vapaaohjelma Matka kuuhun nosti joukkueen selväksi voittajaksi myös toisessa muodostelmaluistelun SM-valintakilpailussa. Rockettes ansaitsi kilpailusta selkeät voittopisteet 208,78. Vahvasti edenneen ja koreografialtaan kiitetyn vapaaohjelman pisteet nousivat 135,96:een. Joukkue otti tiukan kiinnityksen tulevien muodostelman MM-kilpailujen edustukseen, sillä se on voittanut molemmat valintakilpailut. Lopullinen sinetti MM-edustuksiin saadaan SM-kilpailuissa.

Rockettesin varma ja energiaansa loppua kohti vielä nostanut Matka kuuhun oli valmentaja Kaisa Arrateigin mielestä loistava suoritus.

– Alun pienet epätarkkuudet eivät vieneet joukkueen energiaa, vaan joukkue pikemminkin painoi kaasua.

Koska joukkueella on käytännössä vahva ote MM-kilpailupaikasta, se antaa Arrateigin mukaan pontta harjoitteluun sekä tulevan viikonlopun kilpailuun GP-finaalissa Barcelonassa. Viikonlopun GP-finaalissa maailman viiden parhaan maan muodostelmajoukkueet kilpailevat muiden taitoluistelun lajien rinnalla nyt ensimmäistä kertaa.

Marigold IceUnityn idän mystiikkaa tihkuva vapaaohjelma Jin ja Jang ei tällä kertaa sujunut aivan virheittä. Suoritusta verottivat törmäys läpimenossa ja pienet epätarkkuudet. Joukkue sai kuitenkin koottua ohjelman ja saavutti vapaaohjelmasta pisteet 123,54 sekä yhteispisteet 196,20. Sijoitus oli toinen, kuten ensimmäisessäkin valintakilpailussa.

Valmentaja Anu Oksanen oli harmissaan, että Jin ja Jang ei tällä kertaa ollut parasta Marigoldia. Pienet virheet jättivät varjoonsa kehityksen ja uudistukset, mutta työ jatkuu.

Kilpailun kolmanneksi luisteli Team Unique. Joukkueen vapaaohjelma Empty Promises sujui yhdestä kaatumisesta huolimatta tarkasti ja saavutti pisteet 120,28  ja  kokonaissaldon 190,58. Revolutions oli ohjelmallaan The Harlequin – You Must be Joking neljäs vapaaohjelmapistein 99,72 ja kokonaispistein 155,50.

Team Fintastic ja Musketeers Zagrebiin

Team Fintastic voitti ylivoimaisesti junioreiden toisen valintakilpailun. Sen Time Machine kulki vahvasti koko vapaaohjelman ja toi pisteet 107,46 ja yhteispisteet 168,40. Toiseksi kokonaiskilpailussa sijoittui 20-vuotisjuhlakauttaan luisteleva Musketeers, jonka vapaaohjelma Musketeersien paluu keräsi 99,98 pistettä. Yhteispisteet 157,66 veivät joukkueen toiseksi. Team Mystiquen Les Parisiennes toi joukkueelle kakkostilan vapaaohjelmassa pistein 100,58, mutta yhteispisteet 153,74 jättivät joukkueen kilpailun kolmanneksi.

Näin Suomen JWCC-edustajat ovat Team Fintastic ja Musketeers, sillä kertoimien mukaan Team Fintasticilla on pisteitä 0,8, Musketeersilla 2,4 ja Mystikeillä 2,6. Kaksi pienimmän pistesaldon kerryttänyttä matkaavat Zagrebiin edustamaan Suomea maaliskuussa. Juniorit kilpailevat vuorovuosin MM-kilpailussa ja World Challenge Cupissa. Lopullisesti valinnat vahvistaa Taitoluisteluliiton hallitus.

Kaisa Arrateig oli erittäin tyytyväinen Team Fintasticin varmoihin esityksiin viikonloppuna. Vahvan vapaaohjelman hän uskoi välittyneen elämyksenä myös katsomoon.

Anu Oksanen kiitti Musketeersia vahvasta asenteesta ja taistelusta, jolla se nousi toiseksi edustajaksi JWCC-Zagrebiin.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/MLSM2vk/index.htm


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024