Uutiset

Muodostelmaluistelun toisen valintakilpailun lauantain tunnelmia

Rockettes niukassa johdossa

Rockettes johtaa muodostelmaluistelun toista valintakilpailua lyhytohjelman jälkeen. Joukkueen Schindlerin listan musiikkiin pohjautuva ohjelma Why? soljui täsmällisesti ja virheittä tuoden joukkueelle pisteet 72,82. Niskaan hengittää muutaman kymmenyksen jäljessä Marigold IceUnity, jonka Rocky Horror Picture Show eteni räväkästi ja toi pisteet 72,66.

Kolmantena on lyhytohjelmien jälkeen HSK:n Team Unique. Sen rauhallinen Peace of Mind eteni varmasti ja oikeutti pisteisiin 70,30. ETK:n Revolutions on lyhytohjelmallaan New Beginning neljäntenä pistein 55,78.

Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig oli erittäin tyytyväinen senioreidensa ohjelmasuoritukseen, erityisesti sen puhtauteen. ”Esitys oli hallittu ja olemme onnistuneet tuomaan siihen lisää vaikuttavuutta.”

Myös Marigoldin valmentaja Anu Oksanen liputti senioreidensa esitykselle. ”Ohjelma on mennyt eteenpäin, ja meno on nyt entistä parempaa ja tarkempaa.”

Mitkä joukkueet edustavat Zagrebissa?

SM-junioreiden lyhytohjelman voiton vei Kooza Dancellaan Team Fintastic pistein 60,94. Toisena on Musketeers, jolle sen lyhytohjelma Let´s Dance toi pisteet 57,68. Ensimmäisen valintakilpailun kokonaistuloksissa hopealle sijoittunut Team Mystique on Queen-tulkinnallaan kolmantena pistein 53,16.
Huomiset sijoitukset ja niiden kertoimet ratkaisevat, mitkä kaksi joukkuetta edustavat Suomea maaliskuussa JWCC-kilpailussa Zagrebissa.

Edustajat valitaan kahden kilpailun sijalukujen pistekertoimien perusteella. Kilpailukohtaiset kertoimet ovat 0,4 (1. SM-valintakilpailu) ja 0,6 (2. SM-valintakilpailu). Kaksi vähiten pisteitä kerryttänyttä joukkuetta valitaan Suomen edustajiksi junioreiden MM-kilpailuihin. Jännitystä vapaaohjelmien päivään riittää.

HTK:n Finettes voitti SM-noviisien sarjan onnistuneella ohjelmallaan ”Loma Roomassa. Joukkue nappasi suorituksestaan pisteet 61,32. HL:n Starlights ylitti myös 60 pisteen rajan onnistuneella suorituksellaan ja tuloksellaan 60,17. Kolmanneksi luisteli HSk:n Team Dynamique pistein 57,93.  Kaikki noviisijoukkueet onnistuivat nyt nostamaan suoritustensa tasoa ja sen myötä pisteitään Turun avauskilpailuun verrattuna.

Toinen valintakilpailu jatkuu sunnuntaina kello 13.

Kilpailun sivut: http://www.helsingintaitoluisteluklubi.com/kilpailut/htk/kausi-2015-2016/ml-2-sm-valintakilpailu-5-6-12-2/

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/MLSM2vk/index.htm
Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024