Tallinn Trophy 2015, 18.-22.11. / tuloksia

Tallinn Trophy 18.-22.11.2015

Tallinn Trophyssa kilpailee tällä viikolla yhteensä 50 suomalaisluistelijaa aina senioreista pre-chickseihin.

Vapaaohjelmatuloksia:

Naisten sarjassa Viveca Lindfors teki upean nousun sijoittumalla vapaaohjelmassa kolmanneksi 109.97 pisteellä. Kokonaiskilpailussa Viveca sijoittui neljänneksi yhteispistein 157.06 ja nosti samalla Season Best-tulostaan viidellä pisteellä. Vahvan ohjelman luistelleella Vivecalla sujuivat niin hypyt, piruetit kuin askeleetkin.
Hanna Kiviniemi putosi vapaaohjelman myötä kokonaistuloksissa 16. ja sai yhteispisteet 118.92. Hannan kompastuskiviksi muodostuivat hypyt, joista puhtaasti hän sai suoritettua kolmoissalchowin ja kaksoisaxelin.
Kilpailun voitti Venäjän Maria Sotskova 186.30 pisteellä.

Miesten kilpailussa Tino Olenius sijoittui 162.47 pisteellä 12. Tino paransi Season Best-pistesaldoaan yli kymmenellä pisteellä. Ohjelman hypyt kulkivat suhteellisen hyvin pieniä alastulovirheitä lukuun ottamatta. Myös piruettien tasot olivat tasaisesti kolmosta ja nelosta.
Juho Pirinen sijoittui kilpailussa 147.93 pisteellä 14. Juho aloitti ohjelmansa sujuvalla kolmoislutz-kaksoistulppi-yhdistelmällä ja ohjelmasta löytyi myös onnistuneet kaksoisaxel ja kolmoissalchow. Muihin hyppyihin tuli harmittavia virheitä. Piruetit pyörivät kuitenkin mallikkaasti kolmos- ja nelostasoilla. Rikkonaisesta ohjelmasta huolimatta myös Juho nosti Season Best-tulostaan yhdeksällä pisteellä.
Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Max Aaron 252.16 pisteellä.

Cecilia Törn / Jussiville Partanen sijoittuivat jäätanssikilpailussa upeasti kolmanneksi ennätyspisteillä, 142.90. Vapaatanssinsa pari luisteli huolellisesti ja lähes virheettömästi, mikä näkyi tuomareiden antamissa hyvissä laatupisteissä. Pari sai ohjelmastaan 89.84 pistettä ja nousi sekä vapaatanssin että kokonaiskilpailun tuloksissa kolmanneksi.
”Positiivinen fiilis jäi kilpailusta ja erityisesti pisteistä. Vapaatanssi meni hyvin, mutta lyhyttanssiin jäi vielä teknisesti parannettavaa. Tällä kertaa siihen tuli muutama sellainen virhe, joita me ei yleensä tehdä, mutta onneksi komponenttipisteissä oli sitten parannusta edellisiin kilpailuihin”, pohti pari kilpailun jälkeen.
Kilpailun voittivat Israelia edustavat Isabella Tobias / Ilia Tkachenko 160.84 pisteellä.

Juniorityttöjen kilpailussa ykkösryhmässä luistellut Oona Ounasvuori sijoittui kokonaiskilpailussa kymmenenneksi 91.30 pisteellä. Kakkosryhmässä luistellut Petra Laakkonen sijoittui kokonaiskilpailussa kuudenneksi 129.04 pisteellä.

Advanced Novice-sarjassa Mikla Rasia sijoittui kahdeksanneksi 76.93 pisteellä. Kilpailun voitti Venäjän Egor Rukhin 114.39 pisteellä.

Advanced Novice-sarjassa Essi Korpi sijoittui kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi 84.80 pisteellä. Monica Lindfors oli kymmenes 83.33 pisteellä. Nella Noiva teki vapaaohjelmassa nousun sijoittuen 23. ja ollen kokonaistuloksissa 71.25 pisteellä 28. Kilpailun voitti Bulgarian Alexandra Feigin 114.02 pisteellä.

Advanced Novice-sarjassa jäätanssijat Katrina Myntti / Mirko Niskanen sijoittuivat 53.99 pisteellä 11. Kilpailun voitti Venäjän Irina Khavronina / Nikita Tashirev 87.11 pisteellä.

Lyhytohjelmatuloksia:

Seniorimiesten kovatasoisessa lyhytohjelmakilpailussa Tino Olenius sijoittu kymmenenneksi 54,15 pisteellä. Tino teki vahvan ohjelman, josta löytyi onnistuneet kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmä, kolmoisflippi ja kaksoisaxel.
Juho Pirinen sijoittui 51.79 pisteellä 12. Kolmoislutz-kaksoistulppi-yhdistelmän lisäksi ohjelmasta löytyi onnistunut kaksoisaxel. Flipin helpottuminen vei hypyn viivoille, joten siitä Juho ei saanut lainkaan pisteitä. Piruetit pyörivät läpi ohjelman mallikkaasti.
Kilpailua johtaa Yhdysvaltojen Max Aaron 87.03 pisteellä.

Seniorinaisten lyhytohjelmakilpailussa Viveca Lindfors sijoittui 47.09 pisteellä kahdeksanneksi. Viveca aloitti ohjelmansa kolmoislutz-kaksoistulppi-yhdistelmällä. Valitettavasti flippi helpottui ja jäi viivoille. Kaksoisaxel sen sijaan onnistui hienosti.
Hanna Kiviniemi sijoittui 44.15 pisteellä 11. Ohjelmasta löytyi kolmoissalchow-kaksoistulppi-yhdistelmä, kolmoistulppi ja kaksoisaxel.
Jenni Saarinen ei valitettavasti verryttelyssä iskeneen kovan selkäkivun vuoksi pystynyt osallistumaan kilpailuun. Jenni oli asiasta hyvin harmissaan. Valmentaja Maaret Siromaan mukaan päivällä tehty treeni oli kuitenkin yksi kauden parhaista. Toivotamme Jennille pikaista paranemista ja jäämme odottamaan seuraavia kilpailuja.
Kilpailua johtaa Venäjän Maria Sotskova 64.82 pisteellä.

Jäätanssin lyhyttanssissa Cecilia Törn – Jussiville Partanen luisteli jälleen huippupisteet 53.06 ja sijoittui viidenneksi. Cecilian ja Jussivillen ohjelma oli tuttuun tapaan sujuva ja tunnelmallinen. Kilpailua johtaa Israelia edustavat Isabella Tobias ja Ilia Tkachenko 61.90 pisteellä.

Juniorityttöjen ykkösryhmässä kilpaillut Oona Ounasvuori sijoittui lyhytohjelmassa kuudenneksi 36.99 pisteellä. Kilpailua johtaa Sveitsin Shaline Ruegger 44.46 pisteellä. Kakkosryhmässä luistellut Petra Laakkonen sai onnistuneesta lyhytohjelmastaan 43.73 pistettä ja sijoittui seitsemänneksi. Kilpailua johtaa Venäjän Stanislava Konstantinova 68.36 pisteellä.

Advanced novice-sarjassa Mikla Rasia sijoittui lyhytohjelmakilpailussa 28.52 pisteellä yhdeksänneksi. Kilpailua johtaa Ruotsin Andreas Nordeback 37.81 pisteellä.

Advanced novice-sarjan lyhytohjelmakilpailussa Essi Korpi sijoittui seitsemänneksi 32.94 pisteellä. Monica Lindfors sai ohjelmastaan 30.47 pistettä ja sijoittui 12. Nella Noiva sijoittui 23.16 pisteellä 37. Kilpailua johtaa Venäjän Diana Guseva 42.32 pisteellä.

Advanced Novice, jäätanssi: Katrina Myntti / Mirko Niskanen

Kilpailussa on mukana myös paljon taitoluisteluseurojen ilmoittamia luistelijoita:

Basic Novice B, tytöt: Oona Heilala, Josefiina Lehtonen, Rosa Nikkilä, Emma Veijalainen

Basic Novice A, tytöt: Sani Elkala, Olivia Hentunen, Jenna Knuuttila, Jane Koskela, Tilda Liukkonen, Jenni Simpanen

Basic Novice, jäätanssi: Sanni Rytkönen / Miitri Niskanen

Cubs, pojat: Evert Mattila

Cubs 2005, tytöt: Fiona Ahonen, Eveliina Alaranta, Venla Lankinen, Edith Mattila, Sofia Nippolainen, Emma Nyyssönen, Kiisa Rasia, Salma Teivaala

Cubs 2006, tytöt: Meri Fagerlund, Oona Kauppinen, Nella Lappalainen, Jade Leikas, Minttu Ruoho, Oona Veijola, Emilia Wartiovaara

Chicks "Axel", tytöt: Helmi Mannila, Peppiina Saarenkylä, Aurora Sammelvuo

Chicks 2007, tytöt: Kira Kylävainio, Nita Pöyry