Uutiset

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailun lauantain tuloksia ja tunnelmia

Rockettes johdossa lyhytohjelmakilpailun jälkeen, juniorisarjan kärjessä Team Fintastic

 

Helsingin Taitoluisteluklubin joukkue Rockettes nappasi lyhytohjelmakilpailun voiton muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailuissa Turun HK-Areenalla pistein 72,26. Toiseksi sijoittui Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity 70,40 pisteellä. Kolmanneksi luisteli Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique pistein 66,74. Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions sijoittui lyhytohjelmakilpailun neljänneksi pistein 58,60.

Ensimmäiseksi sijoittunut Rockettes esitti koskettavan, Schindlerin lista -elokuvan musiikkiin luistellun, Why? -ohjelmansa sulavasti ja teknisen tarkasti. Joukkueen tulkinta ajankohtaisesta aiheesta oli ravisuttava. Valmentaja Kaisa Arrateig kehui ohjelman jälkeen erityisesti joukkueen taitoa suorittaa vaativat elementit puhtaasti ja yhtä aikaa koskettaa katsojaa eleettömän upealla tulkinnalla. ”Hyvältä tuntui! Joukkueen luistelussa oli voimaa”, totesi Arrateig iloisesti.

Toiseksi tullut Marigold IceUnity luisteli vauhdikkaan ja alkukauden ohjelmaksi valmiin oloisen ohjelmansa teemalla Rocky Horror Picture Show. Hallitsevan MM-hopeamitalistijoukkueen räväkkä ohjelma sisälsi tuttuun tapaan vaikeiden teknisten elementtien lisäksi uusia ja rohkeita koreografisia yksityiskohtia. Valmentaja Anu Oksanen oli kilpailun jälkeen tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. ”Tytöt luistelivat hyvällä fiiliksellä ja saatiin parannettua pistesaldoakin viime kilpailuun nähden. Suunta on oikea!”, kommentoi Oksanen.  

Kolmanneksi sijoittuneen Team Uniquen tunnelmallinen Free your mind –lyhytohjelma oli kaunis kokonaisuus, joka sisälsi haastavia teknisiä elementtejä. Joukkue lähtee huomiseen vapaaohjelmakilpailuun reilut viisi pistettä voittajajoukkueen perästä.

SM-junioreissa Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic otti lyhytohjelmakilpailun kärkipaikan pistein 59,92. Hallitseva Suomen mestarijoukkue, Helsingin Luistelijoita edustava Musketeers, sijoittui lyhytohjelmakilpailussa toiseksi 57,42 pisteellä. Kolmannelle sijalle Kind of Magic -ohjelmallaan luisteli Helsingfors Skridskoklubbin joukkue Team Mystique pistein 54,18.  

Team Fintastic toi jäälle energisen Kooza Dance -teemaisen ohjelman. Valmentaja Kaisa Arrateig oli erittäin tyytyväinen myös juniorijoukkueensa suoritukseen. ”Tämä oli hyvä startti kaudelle. Lyhytohjelma on aina aika jännä paikka, mutta tytöt suoriutuivat ohjelmasta energisesti ja ilmeikkäästi.”

Anu Oksasen luotsaama Musketeers luisteli lyhytohjelmansa Dance now -teemaan. ”Ohjelma oli perus hyvä, mukana jäällä oli jonkin verran myös ensikertalaisia. Muutamia teknisiä tasoja jäi vielä saavuttamatta, mutta tämä oli hyvä alku!”, summasi Oksanen ohjelman jälkeen.

SM-noviisisarjassa voittajaksi luisteli Helsingin Taitoluisteluklubia edustava Finettes pistein 59,59. Toiseksi sijoittui Helsingin Luistelijoiden Starlights 58,22 pisteellä ja kolmanneksi Helsingfors Skridskoklubbin Team Dynamique pistein 53,22. 

Kuusi parasta joukkuetta noviisi- ja juniorisarjoista selvittää tiensä kilpailemaan helmikuussa suomenmestaruudesta. Seniorijoukkueiden vähäisestä määrästä johtuen kaikki neljä joukkuetta pääsevät SM-kilpailuihin. Myös toisista valintakilpailuista SM-kilpailuihin pääsee kuusi joukkuetta. 

SM-juniorisarjan ja SM-seniorisarjan kokonaiskilpailun ratkaisevat vapaaohjelmat luistellaan sunnuntaina klo 13.30 alkaen. 

Kilpailupäivän kaikki tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/MLSM1vk/index.htm


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024