Uutiset

Muodostelmaluistelukausi käynnistyy viikonloppuna Turussa

 

Muodostelmaluistelukausi käyntiin viikonloppuna Turussa:

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailu käydään 7.-8.11.2015 Turussa HK-Areenalla. Kilpailuissa nähdään suomalaiset huippujoukkueet SM-senioreissa, -junioreissa ja -noviiseissa.

Viikonlopun valintakilpailut tuovat Turkuun yli 600 luistelijaa 29 joukkueesta. Kuusi parasta joukkuetta noviisi- ja juniorisarjoista selvittää tiensä kilpailemaan helmikuussa suomenmestaruudesta. Seniorijoukkueiden vähäisestä määrästä johtuen kaikki neljä joukkuetta pääsevät SM-kilpailuihin. Myös toisista valintakilpailuista SM-kilpailuihin pääsee kuusi joukkuetta.

Viime vuoden senioreiden maailmanmestaruuskilpailuissa hopealle luistellut Marigold IceUnity (HL) ja sen kotimaiset kilpakumppanit Rockettes (HTK), Team Unique (HSK) ja Revolutions (ETK) esittivät lyhytohjelmansa jo Finlandia Trophy Espoossa lokakuussa, mutta tulevana viikonloppuna muodostelmaluisteluyleisö pääsee näkemään ensimmäistä kertaa yllätyksellisistä koreografioistaan tunnettujen joukkueiden vapaaohjelmat. Kilpailu on neljän seniorijoukkueen välillä kovaa jo kauden ensimmäisistä kilpailuista lähtien, koska Unkarin Budapestissä keväällä käytävien maailmanmestaruuskilpailujen edustajien valinta käynnistyy jo Turusta. Toinen SM-valintakilpailu ja helmikuun lopussa Helsingissä käytävä SM-kilpailu sinetöivät lopullisesti seniorisarjan MM-edustajat.

Vuodesta 2000 lähtien järjestetyissä lajin MM-kilpailuissa Suomi on saavuttanut yhteensä 20 mitalia, joista kultaisia on kahdeksan. Kultaiset mitalit on kaulaansa saanut neljästi Marigold IceUnity, kolmesti Rockettes ja kerran Team Unique.

Myös juniorijoukkueille viikonlopun kilpailu on tärkeä, koska kilpailu paikoista World Challenge Cupiin alkaa. Juniorit kilpailevat vuorovuosin MM-kilpailuissa ja Word Challenge Cupissa. Vuoden 2015 MM-kilpailuissa Musketeers (HL) voitti kultaa ja Team Fintastic (HTK) hopeaa. Vuoden 2014 World Challenge Cupissa Team Fintastic sijoittui ensimmäiseksi ja Musketeers kolmanneksi.

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailu, Turun HK-Areenalla 7.-8.11.2015
Kilpailun järjestää: VG-62 Taitoluistelujaosto
Kilpailun sivut:
http://www.jopox.fi/smvalintakilpailu/
Facebook: https://www.facebook.com/muodostelma1smvalinta2015

Kilpailua voi seurata livenä ositteessa: http://www.fanseat.com/#home

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024