Uutiset

Cup of Nice, Ranska 14.-18.10.2015 / tuloksia

Cup of Nice, Ranska 14.-18.10.2015

Cecilialle ja Jussivillelle voitto

Jäätanssipari Cecilia Törn ja Jussiville Partanen ovat voittaneet Ranskan Nizzassa järjestetyn kansainvälisen Cup of Nice kilpailun. Kyseessä on parin ensimmäinen voitto sekä mitalisija kansainvälisellä tasolla.

Vasta kolmatta kauttaan yhdessä luisteleva pari saavutti jo lyhyttanssissa lennokkaalla ja sulavalla Frank Sinatran tahtiin luistellulla valssillaan uudet ennätyspisteensä 50,58 ja lyhyttanssikilpailun toisen sijan.

Herkkä ja tunnelmallinen vapaatanssi toi parille huikeat 84,46 pistettä, jolloin viikko sitten Finlandia Trophy Espoo -taitoluistelukilpailussa syntyneet ennätyspisteet rikkoutuivat lähes kolmella pisteellä. Pistesaldo toi parille sekä vapaatanssin että kokonaiskilpailun voiton yhteispistein 135,04. Suomalaispari voitti toiselle sijalle jääneen Ranskan parin Lorenza Alessandrini – Pierre Souquet-Basiegen, 127,44 pistettä, lähes kahdeksalla pisteellä. Kolmannelle sijalle sijoittui lyhyttanssin jälkeen kärkeä pitänyt Kanadan pari Carolane Soucisse – Simon Tanguay 125,40 pisteellä.

– Olemme todella iloisia voitostamme. Kyllä tämä motivoi treenaamaan entistäkin kovemmin sillä huomaamme, että kaikki jäähallissa vietetyt tunnit eivät ole hukkaan heitettyjä, Jussiville Partanen sanoi.

Cecilia Törn ja Jussiville Partanen harjoittelevat Suomessa valmentaja Maurizio Margaglion johdolla. Italialainen Margaglio, joka on itse entinen jäätanssin maailmanmestari, oli tyytyväinen suojattiensa esiintymiseen Nizzassa, mutta löysi yhdessä urheilijoiden kanssa kehityskohteita, joihin pureudutaan kotiin palattua.

– Lyhyttanssin pakollista tanssia täytyy hioa vielä niin, että se sujuu joka kerta robottimaisen täsmällisesti, sanoo Partanen ja kehuu samalla yhteistä säveltä, joka on löytynyt Törnin kanssa kolmannen yhteisen jäätanssivuoden kynnyksellä.

Onnittelemme Ceciliaa ja Jussivilleä sekä koko valmennustiimiä!

http://nice-baie-des-anges.fr/images/stories/docs-coupe/resultats2015/

______________________________________________________________________

Valtter 15:s

Miesten sarjassa Valtter Virtanen kohenteli hieman sijoitustaan ja nousi lyhytohjelman 18. sijalta kokonaiskilpailussa sijalle 15. Valtter keräsi kilpailussa 151,76 pistettä.

Miesten kilpailun voitti Ranskan Chafik Besseghier 231,11 pisteellä.

________________________________________________________________

Jäätanssipari Cecilia Törn – Jussiville Partanen on lyhyttanssin jälkeen upeasti 50.58 pisteellä kilpailun toisena. Uudet ennätyspisteensä luistelleen parin tunnelmallinen valssi Frank Sinatran tahtiin oli lennokasta ja sulavaa katsottavaa. Pari on tiukasti mukana voittotaistossa kilpailua 50.66 pisteellä johtavan Kanadan parin Carolane Soucisse – Simon Tanguay perässä. Kolmannella sijalla ovat Ranskaa edustavat Lorenza Alessandrini – Pierre Souquet-Basiege 48.76 pisteellä.

Vapaatanssi luistellaan huomenna lauantaina.

___________________________________________________________________

Valtter Virtanen on 51.00 pisteellä Cup of Nice-kilpailussa lyhytohjelman jälkeen sijalla 18. Charmikkaan ohjelman luistelleen Valtterin piruetit ja askeleet olivat läpi ohjelman laadukkaita. Hypyt sen sijaan muodostivat ohjelman ongelmakohdan onnistunutta kolmoisrittiä lukuunottamatta.

Kilpailua johtaa Ranskan Chafik Besseghier 79.92 pisteellä. Toisena on Venäjän Dmitry Aliev, 76.15 pistettä, ja kolmantena Venäjän Alexander Petrov, 75.80 pistettä.

Vapaaohjelmakilpailu käydään huomenna lauantaina.

___________________________________________________________________

Viikonloppuna Ranskan Nizzassa kilpaillaan Cup of Nice, jossa Suomea edustavat Valtter Virtanen ja jäätanssipari Cecilia Törn – Jussiville Partanen. Valmentajina mukana ovat Karel Fajfr ja Maurizio Margaglio. Tuomarina jäätanssikilpailussa toimii Leo Lenkola.

Aikataulut ja tulokset: http://nice-baie-des-anges.fr/images/stories/docs-coupe/resultats2015/

Kilpailua voi seurata suorana: http://www.nice-baie-des-anges.fr/nicecup


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024