Uutiset

Finlandia Trophy Espoo 2015: Lindfors ennätyspisteillä naisten kilpailun viidenneksi

Kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo -taitoluistelukilpailu käytiin tänä viikonloppuna Espoon Metro Areenalla. Sunnuntaina luisteltiin naisten vapaaohjelmat.

Kilpailun vei ylivoimaisesti Japanin Rika Hongo, joka voitti niin lyhyt- kuin vapaaohjelmankin ja saavutti kokonaispisteet 187,45. Yleisö nautti Hongon vauhdikkaasta vapaaohjelmasta.

”Pienistä virheistä huolimatta nautin luistelusta ja yleisön innostus kohotti itseluottamustani. Olen iloinen, kun olen vihdoin saanut ohjelmaani riverdance-osuuden”, kertoo onnellinen viime kauden MM-kutonen.

Toiselle sijalle luisteli Venäjän Julia Lipnitskaia kokonaispisteillä 172,33. Sunnuntai ei ollut olympialaisten joukkuekultaa voittaneen venäläisluistelijan päivä.

”Nyt täytyy tehdä lisää työtä kohti seuraavaa kilpailua, joka on Yhdysvaltojen GP”, kommentoi lyhyesti luisteluunsa pettynyt Lipnitskaia.

Kolmannelle korokkeelle nousi Ruotsin Joshi Helgesson, joka luisteli kokonaispisteet 164,28.
Helgesson oli molempina päivinä kolmas luistellen tasavahvat ohjelmat.

“Olen erittäin tyytyväinen esitykseeni täällä Finlandia Trophyssa. Tavoitteeni on saada aina yli 100 pistettä vapaaohjelmasta. Muutamme vielä syksyn aikana vapaaohjelmassa musiikin keskiosan ja se aiheuttaa jonkin verran töitä ennen Kanadan GP-kilpailua”, kertoi erittäin iloinen viime kauden EM-nelonen.

Suomalaiset naiset nousivat uudelle tasolle eilisten lyhytohjelmien jälkeen.

16-vuotias Viveca Lindfors oli kilpailun paras suomalainen ennätyspisteillään 151,12 ja oli näin ollen sijalla viisi. Espoon Jäätaitureissa luisteleva Lindfors luisteli vahvan ja vaikean vapaaohjelman.

”Lähdin luistelemaan päättäväisesti ja olen erittäin tyytyväinen suoritukseeni. Olemme löytäneet valmentajani Virpi Horttanan kanssa yhteisen sävelen, joka tuottaa tulosta”, kertoi tyytyväinen Lindfors, joka tavoittelee tällä kaudella paikkaa EM-kilpailuihin ja junioreiden MM-kilpailuihin.

Emmi Peltonen, joka harjoittelee Järvenpäässä sekä Yhdysvalloissa kilpaili ensimmäisissä kansainvälisissä aikuisten kilpailuissaan. Pian 16 vuotta täyttävä Peltonen luisteli vakuuttavasti ja onnistui lähes kaikessa. Hänen kokonaispisteensä 131,24 ovat hänen uudet ennätyspisteensä, jotka veivät hänet sijalle 10.

”Ihanaa, luistelin vapaaohjelman ennätyspisteet. Alusta asti oli hyvä fiilis. Taistelin, annoin kaikkeni ja onnistuin. Eilen vielä jännitin suurta yleisömäärää, mutta tänään nautin yleisön kannustuksesta”, sanoi onnesta säteilevä Peltonen.

Tapparan Anni Järvenpäälle tuli myös helpotuksia hypyissä ja pari ikävää kaatumista. Kaikesta huolimatta koko kilpailun nuorin, 15-vuotias, Järvenpää taisteli vapaaohjelman asenteella. Järvenpään kokonaispisteet olivat 130,34 ja sijoitus oli yhdestoista.

”Minulle jäi erittäin hyvä fiilis viikonlopusta, vaikka kaikki ei mennyt nappiin. Tämä oli hyvä kokemus, sillä aluksi iso yleisö jännitti, mutta tänään siitä sai lisää voimaa. Hyvillä mielillä lähden viikon päästä Tampereen SM-valintakilpailuihin”, iloitsi Järvenpää.

Juulia Turkkilan vapaaohjelman hyppyihin tuli harmittavia helpotuksia, mutta piruetit pyörivät kauniisti. Taidokkaasti tulkittu vapaaohjelma tuotti pisteitä 81,62, kokonaispisteiden ollessa Turkkilalle vaatimattomat 128,67. Hän sijoittui Finlandia Trophyssa sijalle 12.

”Tänään meni alakanttiin. Vaikka harjoitukset menivät hyvin, kisafiilis jäi puuttumaan. Tämä oli jo kolmas kilpailu tällä kaudella ja tiivis kilpailutahti näkyi suorituksessa. Toisaalta vuoden tauon jälkeen ovat kilpailut tarpeen, sillä vain kilpailemalla pääsee vireeseen”, kommentoi pitkästä loukkaantumisjaksosta toipunut Turkkila.