Uutiset

Finlandia Trophy 2015: Miesten tulokset ja tunnelmat

Konstantin Menshov Finlandia Trophyn voittoon

 

Venäjän Konstantin Menshov nousi vapaaohjelmallaan kirkkaasti voittoon Finlandia Trophyn miesten kilpailussa pistein 230,10. Toiseksi luisteli tulkinnoistaan tunnettu USA:n Adam Rippon pistein 224,18. Kolmas oli vapaaohjelmassaan epäonninen Venäjän Sergei Voronov, joka johti kilpailua vielä lyhytohjelman jälkeen. Vuoden 2014 Finlandia Trophyn voittaja oli äärimmäisen pettynyt suoritukseensa ja kokonaispisteisiinsä 213,34.

EM-pronssiakin voittanut Konstantin Menshov luisteli onnistuneesti vapaaohjelman ja sijoittuiksi siinä Ripponin jälkeen toiseksi. Venäläisen ohjelmaan sisältyi mm. neloistulppi ja -salchow. Menshov kertoikin saavansa motivaatiota teknisesti haastavien ohjelmien esittämisestä.

”Tänään luistelu tuntui hyvältä. Olin kuitenkin vähän hermostunut, koska en harjoituksissa ja lämmittelyssä saanut neloissalchowia onnistumaan. Itse suoritukseen voin olla todella tyytyväinen”, hän arvioi.

Adam Rippon loisti viihdyttävällä vapaaohjelmallaan, jossa hän tulkitsi Beatles-hitteihin laadittua koreografiaansa.  Ohjelmassa ei nähty neloishyppyjä, mutta sen sijaan kaksi kolmoisakselia.

”Musiikillisesti halusin tehdä tälle kaudelle kepeän kokonaisuuden. Teknisesti ohjelmassa oli hankaluuksia, mutta alkukauden kilpailujen tarkoitus onkin kartoittaa ongelmakohdat ennen kauden tärkeimpiä kilpailuja. Tänään keskityin akseleihin ja esiintymiseen”, hän kertoi.

Hallitseva EM-pronssimitalisti, Sergei Voronov, johti kilpailua vielä lyhytohjelman jälkeen, mutta vapaaohjelmassa hän ei päässyt omalle tasolleen ollen osiossa vasta seitsemäs. Hän päätyi kolmanneksi kokonaispistein 213,34. Voronov oli pettynyt suoritukseensa.

Matthias Versluis luisteli uuden flamenco-vapaaohjelmansa tyylikkäästi. Hän lähti rohkeasti yrittämään neloistulppia, jonka hän tänään kaatui. Parhaana suomalaisena Versluis saavutti kokonaispisteet 163,02 ja oli kilpailun 11:s.

”Luistelussa oli hyvät fiilikset. Hieman toivoin parempaa suoritusta, mutta näin tänään. Alla on hyvät kesätreenit, joten nyt on varmuutta lähteä kauteen. Tänään sain paljon irti yleisön kannustuksesta”, hän kertoi.                     

Valtter Virtasen vapaaohjelmasta näkyi vielä, että kausi on alussa. Parasta hänen luistelussaan olivat erittäin hyvin onnistuneet kolmoistulpit ja kolmoislutz sekä hänelle tyypillisesti nelostasolla pyörivät piruetit sekä askelsarja. Virtanen yritti myös vaativaa kolmoisakselia, mutta kaatui yrityksensä. Hän saavutti suorituksellaan kokonaispisteet 154,60, joilla hän oli kilpailun 12:s.

Lääkäriksi opiskelevalla Virtasella ovat opinnot ratkaisuvaiheessa. Kun opintojen viimeistely on muutaman viikon kuluttua ohitse, hän on aika keskittyä luisteluun. Seuraavaksi Virtanen kisaa Nizzassa.

”Kunnianhimoinen vapaaohjelmani on sujunut treeneissä suhteellisen hyvin, mutta nyt en saanut suoritukseen parasta irti.”

Roman Galay lähti rohkeasti yrittämään kahta kolmoisakselia, jotka ovat sujuneet hyvin alkukauden junioreiden GP-kilpailuissa, mutta nyt alastulojen kanssa oli vaikeuksia. Kaikkiaan ohjelmaan sisältyi neljä kolmoishyppyä.  Kokonaispistein 140,38 Galay oli 13:s.

”Kolmoisakselin onnistuminen on nyt päätavoitteeni. Siksi yritin sitä kahteen kertaan tässäkin ohjelmassa”, kertoi Galay, joka pitää toistaiseksi hallussaan kauden kotimaista kärkitulosta.

Viktor Zubik sai varasijalta kutsun Trophyyn vasta keskiviikkona. Vapaaohjelma ei sujunut yhtä mainiosti kuin lyhytohjelma, eivätkä hyppyosiot sujuneet halutulla tavalla. Kokonaispisteillään 139, 75 hän oli kokonaiskilpailun 14:s.

”Harjoituksissa olin valmis, ja luistelu oli helppoa.  En tiedä, mitä itse suorituksessa oikein tapahtui. Mutta tämä on urheilua, eikä aina voi onnistua. Olen kutienkin tyytyväinen, että kaikissa alkukauden kilpailuissa olen onnistunut lyhytohjelmissa. Piruetteihin pitää tosin vielä panostaa”, hän arvioi.

http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/CSFIN2015/index.htm


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024