Uutiset

Finlandia Trophy 2015: Törn-Partanen viides, Karmi-Lindholm kahdeksas

Finlandia Trophy 2015: Jäätanssikilpailun voitti ylivoimaisesti Kanadan Kaitlyn Weaver-Andrew Poje. Suomen Cecilia Törn-Jussiville Partanen viidenneksi

Finlandia Trophy Espoon jäätanssikilpailun voitti odotetusti, pienistä virheistä huolimatta, viime kauden MM-pronssipari Kanadan Kaitlyn Weaver-Andrew Poje pistein 161,67. Koskettava vapaatanssi kuvaa Weaverin mukaan jatkuvaa evoluutiota; vaikka matkan varrella jokainen meistä kohtaa menetyksiä, on mahdollisuus löytää toivoa.

–          Otamme tämän kilpailun hyvänä kokemuksena. Olisimme halunneet tehdä paremman vapaatanssin, nyt oli virheitä siellä täällä. Tämä on kuitenkin askel kohti seuraavaa kilpailua, Poje totesi.

Toiseksi pistein 150,89 sijoittui Isabella Tobias-Ilia Tkachenko, jotka edustavat ensimmäistä kauttaan Israelia. Amerikanjuutalainen Tobias on edustanut aikaisemmin Georgiaa ja Liettuaa, ja Tkachenko on ollut Euroopan kärjessä toisen parin kanssa. Molemmat ovat kilpailleet EM- ja MM-tasolla.

–          Olemme oikein tyytyväisiä, sillä paransimme sekä lyhyt- että vapaatanssin pisteitä. Koko ajan sujuu paremmin ja paremmin. Uutena parina yritämme vain parhaamme, loppu ei ole meidän käsissämme, Tobias kommentoi. 

Kolmannen sijan vei Laurence Fournier Beaudry-Nikolaj Sorensen pistein 147,65. Kanadalainen Laurence ja tanskalainen Sorensen edustavat Tanskaa, mutta harjoittelevat Montrealissa. Pari oli vapaatanssissa toinen.

–          Olemme tyytyväisiä, tänään meni paremmin kuin eilen. Suoritus vahvistui vielä loppua kohden, Sorensen kertoi.  

Suomen Cecilia Törn-Jussiville Partanen sijoittuivat hienosti viidenneksi. Kaunis ja sujuva ohjelma keräsi parille  uudet ennätyspisteet 131,08 ja vapaatanssikilpailussa neljännen sijan. Törn-Partanen asuvat ja harjoittelevat Helsingissä italialaisen Maurizio Margaglion valmennuksessa.

–          Olemme tyytyväisiä etenkin pisteisiin. Yllätyimme, että vähän huonommallakin suorituksella tuli näin huippuhyvät pisteet. Vaikka alussa oli muutama horjahdus, emme antaneet virheiden vaikuttaa keskittymiseen, iloitsi Törn. Pari suuntaa heti torstaina seuraavaan kilpailuun Ranskan Nizzaan. 

Yhdysvalloissa harjoitteleva parimme Olesia Karmi-Max Lindholm olivat kokonaiskilpailussa kahdeksannella sijalla pistein 117,75. Suomalaisen saksofonisti Timo Lassyn jazziin luistellussa vapaatanssissa Karmi kaatui harmittavasti twisseleissä.

–          En ymmärrä mitä tapahtui, Karmi sanoi pettyneenä. 

–          Palaamme huomenna heti takaisin jenkkeihin, mutta syksyllä on edessä vahva kisatournee Keski-Euroopassa, Lindholm kertoi.

Tulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/CSFIN2015/index.htm


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024