Uutiset

Finlandia Trophy 2015: Miesten kilpailun johdossa Venäjän Voronov

Venäjän Voronov johdossa miesten lyhytohjelmakilpailun jälkeen

Viime vuoden Euroopan mestaruuskilpailujen pronssimitalisti ja Finlandia Trophyn voittanut Venäjän Sergei Voronov sai ohjelmastaan pisteet 79,06. Toiselle sijalle luisteli maanmies Konstantin Menshov pistein 76,71. Kolmantena on Yhdysvaltain Adam Rippon pistein 69,29.

Voronov luisteli ehjän kokonaisuuden ja teki ainoana miehenä tänään nelois-kolmoisyhdistelmän. Venäläinen pitää Suomessa kilpailemisesta ja saa siitä voimaa suoritukseensa.

-Pidän suomalaisesta yleisöstä. Siitä asti, kun nimeni kuulutettiin, tunsin oloni kotoisaksi. En ollut kuitenkaan tyytyväinen ohjelmaan ja luistelu tuntui rankalta. Vapaaohjelmaan lähden taistelemaan, totesi Voronov.

Kilpailun toisena olevan Menshovin ohjelmassa nähtiin neloistulppi-kaksoistulppiyhdistelmä, mutta hän kaatui neloissalchowin.

– Lähtö salchowiin oli huono, mutta yritin taistella sen loppuun asti. Tämä oli toinen kilpailuni tällä kaudella. Saksan kansainvälisen kilpailun jälkeen muokkasimme ohjelmaani, enkä ole ehtinyt saada siihen vielä tuntumaa. Luistelu jännitti tänään, koska edellinen Finlandia Trophy -kilpailu täällä epäonnistui.

Yhdysvaltain Adam Rippon on kilpailun kolmantena pistein 69,29.

– Luistelu oli tänään ok, mutta ei erinomaista. Haluan erityisesti onnistua neloishypyssä. Verryttelyssä neloishypyn yrityksessä jäi iso reikä jäähän, ja se jäi vaivaamaan ohjelmassa.

Suomalaisista parhaiten sijoittui Matthias Versluis sijalle 10, pistein 60,32.

– Lähdin kilpailuun mukavilla fiiliksillä, vaikka palautumisaika edellisen kilpailun jälkeen jäi lyhyeksi. Kotiyleisön edessä luisteleminen jännitti, mutta jäällä jännitys laukesi. Vapaaohjelmaan lähden hyvillä mielin. Yritän neloishyppyä, mutta en ota siitä erityisiä paineita. Hyppy on yksi elementti muiden joukossa, Versluis kommentoi.

Suomen Viktor Zubik onnistui mukavasti hypyissään ja on kilpailun sijalla ­13, pistein 53,62.

-Ihan hyvä suoritus. Puhdas ohjelma muuten, vaikka pirueteissa jäi parannettavaa. Sain tietää osallistumisestani Finlandia Trophyyn vasta keskiviikkona. Olen kuitenkin harjoitellut kovaa ja olin valmis, Zubik sanoi.

Finlandia Trophyn konkari Valtter Virtanen ei ollut parhaimmillaan lyhytohjelmassa ja on kilpailun 14:s pistein 52,82. Virtanen kaatui yhdistelmähypyn ja kolmoisaksel helpottui yksöisakseliksi.

-Olen pettynyt. Suoritus ei ollut samanlainen kuin treeneissä. Kilpailuun lähtiessä oli ihan normaali fiilis, eikä jännittänyt, sanoi kaksi viikkoa sitten Oberstdorfissa kilpailukautensa aloittanut Virtanen.

Finlandia Trophyn ensikertalainen, hyvän yrityksen kolmoisakseliin saanut Roman Galay, on lyhytohjelman jälkeen sijalla 15, pistein 47,55.


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024