Uutiset

Suomalaisnaisten ennakkotunnelmat ennen Finlandia Trophya

Järvenpää, Lindfors, Turkkila ja Peltonen starttaavat lauantaina lyhytohjelmilla

Suomalaisten ennakkotunnelmat

Finlandia Trophyn ensikertalainen,  Anni Järvenpää, on kiertänyt menestyksekkäästi tämän syksyn junioreiden GP-kisoja. Tuliaisina viikko sitten Espanjasta mm. lyhytohjelman ennätyspisteet 58,30.

– Kesän harjoitukset menivät hyvin ja sain ohjelmaani uusia yhdistelmähyppyjä, kuten esimerkiksi kolmoistulppi-kolmoistulpin. Uudet hypyt ja lisääntynyt esiintymisvarmuus varmasti ovat tuoneet mukanaan onnistumisia, Järvenpää arvioi.

Finlandia Trophy on 15-vuotiaalle Järvenpäälle ensimmäiset aikuisten kisat tällä tasolla.

– Kokemuksena tämä on sellainen, että sitä ei voi jättää väliin. On jännittävää olla samalla areenalla maailman huippujen kanssa ja samalla keskittyä oman ohjelman suorittamiseen. Kotikatsomo varmasti antaa oman lisänsä suoritukseen.

Kisaan hän lähtee paineitta ja pyrkii tekemään mahdollisimman hyvän ja ehjän suorituskokonaisuuden.

Toinen suomalainen taitoluistelijalupaus Viveca Lindfors kertoo myös tulevien kisojen jännittävän. Askeleena aikuisten kisoihin Finlandia Trophy toimii kuitenkin hienona avauksena. Myös Lindfors on kilpaillut junioreiden GP-sarjassa ennen Trophya.

 – Vaikka senioritasolla ohjelma on kestoltaan hieman pidempi, olen jaksanut viedä kuitenkin ohjelmat hyvin läpi, Lindfors kertoo.

Erinomaisena hyppääjänä tunnetun Lindforsin ohjelmiin kuuluu jo nyt vaikea hyppyrepertuaari. Myös kolmoisakselia on aloitettu harjoittelemaan.

Myös Lindforsin tavoitteena on suorittaa kaksi hyvää ja ehjää ohjelmaa.

– Kotiyleisön tuki varmasti auttaa tässä ja odotan jännittyneenä kun saan astua areenalle.

Monien katse on kiintynyt myös Juulia Turkkilaan, joka tekee nyt paluuta huippukuntoon. Vuoden tauon jälkeen hän on päässyt jälleen täysipainoiseen harjoitteluun. Finlandia Trophy on hänelle jo syksyn kolmas kansainvälinen kilpailu.

– Olen tietoisesti kilpaillut paljon. Vaikka harjoitukset ovat sujuneet hyvin, niin kilpailutilanteessa onnistumiset ovat tärkeitä ja luovat sitä oikeaa varmuutta.

Pitkä harjoitustauko lannerangan rasitusvamman seurauksena ja sitä seurannut kuntoutusjakso ovat olleet myös kasvattavia.

– Kun jäälle ei ole päässyt, on joutunut pohtimaan koko luistelua ihan uudella lailla. Tämä varmasti näkyy myös nyt esityksissäni ja myös harjoituksissa on erilaista iloa ja motivaatiota kuin ennen. Myös tavoitteet luistelunkin osalta selkenivät.

Tulevaisuuden tavoitteet hänellä siintävät vuoden 2017 koti MM-kisoissa sekä 2018 Olympiakisoissa.

Pikahälytyksellä varapaikalta Finlandia Trophyyn saapui kesän Yhdysvalloissa harjoitellut Emmi Peltonen. Ensimmäistä kertaa Finlandia Trophyssa kilpaileva Peltonen tavoittelee kisassa omia ennätyspisteitään.

– En hetkeäkään epäröinyt osallistumistani, sillä tämä on haaste, johon halusin tarttua. Kaikki suomalaiset taitoluistelijat haaveilevat näistä kisoista ja siksi tänne tullaan näyttämään omaa parasta osaamista.

      


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024