Uutiset

Suomalaismiesten ennakkotunnelmat ennen Trophya

Kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo -taitoluistelukilpailu käydään tänä viikonloppuna Espoon Metro Areenalla. Miesten kilpailun lyhytohjelma luistellaan lauantaina ja vapaaohjelma sunnuntaina. Miesluistelijoita on yhteensä 17, joista neljä edustaa Suomea.

Suomen miesedustajat lähtevät Finladia Trophyyn positiivisella ja rennolla otteella. Jokainen lähtee luonnollisesti tavoittelemaan laadukkaita ohjelmia.

Valtter Virtasella on konkreettiset tavoitteet kilpailuun, vaikka mies on ollut kiireinen opiskelun parissa.

”Valmistun pian lääkäriksi ja haluan tehdä tulevaisuudessa töitä pari päivää viikossa luistelun ohella. Olympiavuotena keskityin pelkästään luisteluun ja se ei sopinut minulle yhtään. Haluan pitää tasapainon työn, urheilun ja vapaa-ajan välillä”, Virtanen kertoo.

Roman Galaylle Finlandia Trophy on ensimmäinen laatuaan, joten jännitystä on havaittavissa.

”Terve jännitys on ihan paikallaan”, lahtelainen sanoi harjoitusjäältä poistuessaan kohti pukuhuonetta..

Matthias Versluis on jo kokeneempi kilpailija Finlandia Trophyssa, mutta hänestäkin pystyy havaitsemaan pientä jännitystä.

”Lähden hakemaan neloishyppyä vapaaohjelmassa, saa nähdä kuinka käy. Se joko onnistuu tai sitten ei”, Versluis pohtii..

Suomen neljäs miesedustaja hälytettiin kilpailuun mukaan viime hetkillä poisjääntien vuoksi. Nopea aikataulu ei silti hetkauta Viktor Zubikia.

”Olen aina valmis kilpailuun. Ei sillä ole merkitystä onko kilpailuun pitkä valmistautumisaika vai lähdenkö nopealla varoitusajalla. Mitään suuria tavoitteita minulla ei kuitenkaan ole. Kunhan teen hyvin sen, minkä osaan”, Zubik kertoo.


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024