Uutiset

Finlandia Trophy 2015: Kanadalaiset jäätanssikilpailun johdossa

Finlandia Trophy 2015: Kanadan Kaitlyn Weaver-Andrew Poje johtavat jäätanssikilpailua

Kanadan ykköspari ja viime vuoden MM-pronssimitalistit Kaitlyn Weaver-Andrew Poje johtavat Finlandia Trophyn jäätanssikilpailua pistein 65,13. Toiseksi kiilasi ehkä yllättäenkin Israelin pari Isabella Tobias-Ilia Tkachenko omilla ennätyspisteillä 60,04. Kolmannella sijalla huomiseen vapaatanssiin lähtee Tanskan Laurence Fournier Beaudry-Nikolaj Sorensen pistein 56,79. Tänä vuonna lyhyttanssina on valssi.

 

Kaitlyn Weaver-Andrew Poje luistelivat erittäin taidokkaasti lyhyttanssinsa Elvis Presleyn musiikkiin. Pisteitä verotti Pojen kompurointi twissel-askelissa.

–          Tämä oli kauden avaus ja ensimmäinen kerta, kun esitimme ohjelman yleisölle. Halusimme tehdä poikkeavan valssin Elviksen musiikkiin. Valssin, joka olisi hauska myös yleisölle, sanoo Weaver. 

–          Olin liian tyytyväinen, kun ohjelma sujui niin hyvin, jolloin ote herpaantui ja tapahtui virhe. Saimme kuitenkin sen jälkeen askelsarjan kasattua hyvin. Ei tule toistumaan, hymyili Poje.

Toiseksi lyhyttanssissa luistelleet Israelin Isabella Tobias-Ilia Tkachenko, jotka luistelevat yhdessä vasta ensimmäistä kauttaan, olivat iloisia musikaalivalssinsa jälkeen.  

–          Nämä ovat ennätyspisteeni ja tämä oli vasta toinen kilpailu tällä kaudella. Jo pienestä asti halusin joskus esittää Disney-prinsessaa, iloitsi Isabella Tobias.

Tanskan pari Laurence Fournier Beaudry-Nikolaj Sorensen olivat ihmeissään suuresta yleisömäärästä Finlandia Trophyn lyhyttanssikilpailussa.

–          Ohjelma meni lopulta ihan hyvin. Twisseleissä tapahtuneiden virheiden jälkeen yritimme pitää pään kylmänä ja jatkaa. Kun kerran on tehnyt yhden virheen, pelottaa, että tekee seuraavan perään. Tuntui kuin olisi suurissa mestaruuskilpailuissa, totesi Fourier Beaudry.

Suomen Cecilia Törn-Jussiville Partanen ovat hyvissä asemissa viidentenä lyhyttanssin jälkeen omilla ennätyspisteillään 49,54. Törn-Partanen avasivat kauden jo syyskuussa Italian Lombardia Trophyssä sijoittuen kovatasoisessa kilpailussa neljänneksi.  

–          On aina kannustavaa esiintyä kotiyleisön edessä. Meitä ei jännittänyt olla ensimmäisenä jäällä, sillä  olemme tottuneet aloittamaan. Nostamme arvonnassa yleensä ykkösen, hymyili Törn.

–          Pisteet olivat paremmat kuin Italiassa. Parannettavaa jäi, mutta kausi on vasta alussa.

Yhdysvalloissa nykyisin harjoittelevat Olesia Karmi-Max Lindholm avasivat kauden kotiyleisön edessä sijoittuen Törn-Partasen jälkeen pienellä piste-erolla kuudenneksi 48,78.

–          Tämä oli kauden avaus, joten siihen nähden meni ihan hyvin, mutta jotkut elementit menivät ihan siinä ja siinä. Twisselit menivät harjoituksissa paremmin, nyt ei oikein liukunut, kertasi Karmi, jonka sormi jäi pahasti Lindholmin luistimen terän alle kesällä ja vieläkin sidottuna. Pari halusi kuitenkin avata kauden kotiyleisön edessä.

 

Jäätanssin vapaatanssi luistellaan huomenna lauantaina.

 

 

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/CSFIN2015/index.htm

 

 


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024