Uutiset

Jäätanssijat Finlandia Trophyn ennakkotunnelmissa

Jäätanssijat valmiina Finlandia Trophyyn

 

Perjantaina alkava Finlandia Trophy Espoon Metro Areenalla, entisellä Barona Arenalla, avaa kotimaisen taitoluistelusyksyn.

Torstain epävirallisissa harjoituksissa olivat mukana molemmat suomalaiset jäätanssiparit Olesia Karmi ja Max Lindholm sekä Cecilia Törn ja Jussiville Partanen. 

Kumpikin pari on nyt valmistautunut kauteen omilla tahoillaan. Olesia Karmi ja Max Lindholm tekivät viimekauden jälkeen todella radikaalin ratkaisun ja muuttivat Yhdysvaltoihin, Cantoniin, harjoittelemaan.

– Pohdimme kauden jälkeen seuraava askelta edetä jäätanssiurallamme. Tuntui, että nyt oli aika muuttaa jotakin, ja kun mahdollisuus avautui, niin mietimme, miksei sitten satsattaisi kaikkea, kuvaa Max Lindholm muuttopäätöksen taustaa.

Päätös syntyi yhteistuumin ja molemmat ovatkin tyytyväisiä tehtyyn ratkaisuun. Treenien määrä ja laatu on kasvanut ja valmennustiimi on kasvanut. Siihen kuuluu mm. alan jäätanssivalmennuksen legenda Marina Zoueva.

– Valmennustiimiin kuuluu kaiken kaikkiaan lähes parikymmentä henkeä. Harjoituksista otetaan kaikki irti ja motivaatio on tosi kova, kuvaa Olesia Karmi.

Pari kertoo lähtevänsä kauteen ilman paineita. Pyrkimys on selkeästi nostaa tasoa ja sijoituksia, ja kaikki lähtee tekemisen hyvästä ”flowsta”, joka on syntynyt harjoituksissa. Lindholm myös painottaa parantunut esiintymisvarmuutta ja hioutuneempaa yhdessä luistelua. – Tämä varmasti nostaa sijoituksiamme, mutta mihin se riittää, sen sitten näemme kauden mittaan.

Toinen kärkiparimme Cecilia Törn ja Jussiville Partanen ovat valmistautuneet kauteen pääsääntöisesti kotimaassa.  Parin harjoittelu on sujunut hyvin ja erityisesti ohjelmalliseen kokonaissuoritukseen on panostettu. Parin valmentajana toimii edelleen Maurizio Margalio.

– Erityistä huomiota on nyt kiinnitetty ohjelman sujuvuuteen. Tämä näkyy varmasi erityisesti lyhytohjelmassamme, Cecilia Törn kertoo.

Vielä viime vuonna kärkiparimme harjoittelivat yhdessä, mutta nyt siis kumpikin tahoillaan. Törn ja Partanen kertoivat, että aluksi parin yksin harjoittelu tuntui hieman oudolta ja jopa tylsältä kun toisia pareja ei ollut mukana harjoituksissa. Kolmas senioripari, Henna Lindholm ja Ossi Kanervo, päättivät uransa viime keväänä.

– Sitten huomattiin, että tämähän on ihan kivaa ja valmennus keskittyi vain meidän tekemiseemme. Nyt tuntuu, että ratkaisu oli ihan positiivinen, Partanen pohtii harjoittelutilanteen muutosta.

Pari kertoi, että Finlandia Trophyssä on kivaa avata kilpailukausi. Ehjä harjoituskausi takana antaa luvan odottaa parilta myös selkeää kilpailullista tason nostoa.

-Kotiyleisölle on aina hauska esiintyä ja antaa parhainpansa. Täällä saa aina hurjan hyvän kannustuksen ja luistelusta todella nauttii, Törn sanoi.  

Finlandia Trophy alkaa perjantaina avajaisnäytöksellä klo 18.00. Jäätanssin lyhyttanssi alkaa klo 18.45 ja muodostelman lyhytohjelma klo 21.

www.finlandiatrophy.com

 


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024