Uutiset

Suomen joukkue Finlandia Trophyssa

Finlandia Trophy Espoo alkaa

Kansainvälinen taitoluistelukilpailu Finlandia Trophy Espoo alkaa torstaina epävirallisilla harjoituksilla ja jatkuu kilpailutapahtumilla perjantaista sunnuntaihin. Reilut 150 luistelijaa – yksinluistelijaa, jäätanssijaa ja muodostelmaluistelijaa – saapuu Espoon Metro Areenaan (entinen Barona Areena). Urheilijoita saapuu 18 maasta. Kyseessä on ISU:n (Kansainvälinen luisteluliitto) Challenger-sarjan kilpailu.

Suomalaisille lisäpaikkoja kilpailuun

Poisjääntien vuoksi, suomalaiset saivat neljännet lisäpaikat naisten ja miesten yksinluisteluun. Naisissa Suomea edustaa Anni Järvenpää, Viveca Lindfors, Juulia Turkkila sekä keskiviikkona joukkueeseen paikan lunastanut Emmi Peltonen. Miehissä Roman Galayn, Matthias Versluisin ja Valtter Virtasen joukkoon liittyi neljäntenä Viktor Zubik.

Jäätanssissa Suomea edustaa Olesia Karmi-Max Lindholm sekä Cecilia Törn-Jussiville Partanen.

Muodostelmaluistelussa on mukana neljä suomalaisjoukkuetta: Marigold IceUnity, Revolutions, Rockettes ja Team Unique.

Kovia nimiä kilpailun ennakkosuosikkeina

Naisten kilpailun nimekkäin luistelija on 16-vuotias Venäjän Elena Radionova, hallitseva MM-pronssimitalisti. Venäjä lähettää Trophyyn toisenkin kärkiluistelijansa, Julia Lipnitskaian, Sotšin joukkuekilpailun olympiavoittajan ja saman kevään MM-hopeamitalistin. Japanin Rika Hongo, joka sijoittui tämän vuoden MM-kilpailussa kuudenneksi, kilpailee Espoossa jo toisen kerran peräkkäin. Viime vuonna hän sijoittui Trophyssa kolmanneksi.

Jäätanssissa hallitsevat MM-pronssimitalistit, Kanadan Kaitlin Weaver-Andrew Poje, osallistuvat Finlandia Trophyyn ensimmäistä kertaa ja ovat jäätanssikilpailussa ennakkosuosikit.

Miesten sarjassa viime vuoden Trophy-voittaja, hallitseva EM-pronssimitalisti Venäjän Sergei Voronov, saa vastaansa mm. maanmiehensä Konstantin Menshovin, EM-pronssimitalistin vuodelta 2014, sekä Yhdysvaltojen Adam Ripponin, MM-kärkikahdeksikkoon kuuluvan tyylitaiturin ja viime vuoden Trophy-kakkosen. Tšekkien Michal Brezina, EM-kolmonen vuodelta 2013 ja MM-nelonen 2011, ilmoittautuu itseoikeutetusti kärkikamppailuun mukaan.

Suomalaiset muodostelmaluistelijat saavat vastaansa yhden ulkomaalaisen joukkueen, Team Paradisen Venäjältä. Paradise on hallitseva MM-pronssimitalisti. Muodostelmaluistelussa kilpaillaan vain lyhytohjelmassa.

Kiira Korpi avajaisten tähtenä

Tapahtuman avajaisnäytös perjantaina on jokseenkin historiallinen: Kiira Korpi esiintyy ensimmäistä kertaa ammattilaiseksi siirtymisen jälkeen. Korpi esiintyy näytöksessä kahdesti. Toinen numero on tälle kaudelle tehty lyhytohjelma, josta lopettamispäätöksen myötä syntyi näytösohjelma. Mukana on myös luistelijoita Espoon Taitoluisteluklubista, Espoon Jäätaitureista sekä jäätanssijoita Helsingin Luistelijoista.

Aikataulut, tulokset ja muu info www.finlandiatrophy.com


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024