Uutiset

JGP Torun 23.-27.9./Tuloksia

Junioreiden GP-kilpailu Puolan Torunissa 23.-27.9.

Vapaaohjelmat:

Lahden Roman Galay sijoittui 12:nneksi juuri päättyneessä nuorten GP-kilpailussa Puolan Torunissa. Galay nousi onnistuneella vapaaohjelmalla lyhytohjelman 17 sijalta vapaaohjelman 11:nneksi. Galay keräsi yhteispisteet 151,17.

Kolmoisakselit sujuvat nyt molemmissa ohjelmissa, sen 17-vuotias luistelija on osoittanut alkukauden kilpailuissa. Ajatusvirheet lyhytohjelman muissa hypyissä eivät toistuneet vapaaohjelmassa, vaan Galay nakutti taistellen kaikki kolmoishypyt paikoilleen. Myös kolmoislutz-kolmoistulppi sisältyi ohjelmaan. Vapaaohjelma olikin todellinen taistelu, sillä lahtelainen joutui tekemään töitä pitääkseen muutamien hyppyjen alastulot kasassa. Galay on saanut selvästi varmuutta luisteluunsa. Maksimimäärä eli kaksi nuorten GP-kilpailua on nuorukaisella nyt takana. Kaksi viikkoa sitten tuloksena oli kuudes sija Itävallan Linzissä.

Lahtelainen ottaa seuraavaksi mittaa vanhemmista luistelijoista ja kilpailee Finlandia Trophyssa Espoossa kahden viikon kuluttua. Galaylle kutsu Suomen Trophy -joukkueeseen on ensimmäinen.

 http://www.isuresults.com/results/season1516/jgppol2015/CAT001RS.HTM

Viveca Lindfors sijoittui Puolan Torunissa käytävässä nuorten GP-kilpailussa yhdeksänneksi pistein 135,06. Kyseessä on Vivecan kansainväliset, ISU:n noteeraamat, ennätyspisteet. Epäonnistuneen lyhytohjelman jälkeen 13 sijalla ollut espoolainen luisteli vahvan vapaaohjelman, joka oli samalla taidonnäyte hänen osaamisestaan. Vapaaohjelman 92,00 pistettä toivat vapaaohjelmakilpailussa upeasti seitsemännen sijan.

Vapaaohjelma sisälsi kaksi kolmoislutzia joista toinen yhdistelmässä, laadukkaan kolmoisflipin, salchowin sekä kaksi kaksoisakselia. Alun kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmän jälkimmäinen hypyistä päätyi jään pintaan, joka olikin ohjelman ainoita kauneusvirheitä. Don´t cry for me -lauluun luisteltu ohjelma oli tasapainoinen kokonaisuus, jossa vahvana hyppääjänä tunnetun Lindforsin esiintymispuoli pääsi myös oikeuksiinsa.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1516/jgppol2015/CAT002RS.HTM

Lyhytohjelmat:

Torstai-ilta ei ollut Roman Galayn. Hienosti laadukkaalla kolmoisakselilla käynnistynyt lyhytohjelma sortui kuitenkin yllättäviin virheisiin hypyissä. Sekä soolohyppy että yhdistelmä lähtivät jo ponnistuksesta ”metsään” eikä Roman saanut vedettyä niitä jalan päälle kiinni. Pisteet 47,76 jäivät tällä kertaa kauaksi lahtelaisen omasta tasosta. Sijoitus on lyhytohjelman jälkeen 17. Kilpailua johtaa Japanin Sota Yamamoto 74,16.

Juniorityttöjen sarjassa Viveca aloitti lyhytohjelmansa komealla kolmoislutzilla, jonka perään hän hyppäsi kolmoistulpin. Vaativa yhdistelmä päätyi kuitenkin kaatumiseen, sillä tulppi jäi hiukan etukenoon eikä hän saanut hyppyä ojennukseen. Yhdistelmää seurannut kolmoisflippi jäi kaksinkertaiseksi. Esittämisessä paljon kehittynyt espoolainen ansaitsi kuitenkin kahdesta piruetistaan täydet nelostasot ja askelsarjastaankin kolmosen. Viimeisessä yhdistelmäpiruetissa hän sitävastoin horjahti, jonka seurauksena piruetti jäi kakkoseksi ja laadussa miinukselle. Kaksoisaksel sujui kevyesti. Vaikka ohjelma tuottikin season best -pisteet 43,05 ei Viveca ollut luonnollisesti tyytyväinen ohjelmaansa. Tuloksena kuitenkin 13:s sija 33 luistelijan joukossa.

****************

Suomen joukkue

Luistelijat: Roman Galay ja Viveca Lindfors
Valmentajat: Ruslan Novoseltsev ja Virpi Horttana
Tuomari: Tuire Kuronen

Osallistujat, aikataulut ja tulokset

Live Stream


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024