Lombardia Trophy 17.-20.9./tuloksia

Lombardia Trophy 17.-20.9.

Vapaaohjelmat:

Lähes vuoden kilpajäiltä loukkaantumisen takia pois ollut Juulia Turkkila teki debyyttinsä Italiassa päättyneessä kansainvälisessä Lombardia Trophyssa. Turkkila sijoittui kilpailussa viidenneksi pistein 141,34. Vaikka vaikeimmat hypyt eivät vielä kauden ensimmäisessä kilpailussa ohjelmaan sisältyneetkään, napsahti kolmois-kolmois-yhdistelmä vapaaohjelmassa vakuuttavasti paikoilleen. Uusi vapaaohjelma, Lemmen unelmia, on tehty kesällä Kanadassa. Koreografian takana on Shae Zukiwsky. Turkkilan esittämä ohjelma oli nautittava kokonaisuus ja toi esille Turkkilan eteeristä ja klassista olemusta mainiolla tavalla.

Vasta keväällä täysipainoisesti harjoittelunsa uudelleen aloittanut Turkkila kärsi viime syksystä alkaen lannerangan luun rasitusmurtumasta.  Turkkila on suunnitellut hakevansa kilpailurutiinia takaisin ja kilpailee jo viikon kuluttua Oberstdorfin Nebelhorn Trophyssa. Lokakuun toisena viikonloppuna hänet nähdään Espoossa käytävässä kovatasoisessa Finlandia Trophyssa.

Suomen Emilia Toikkanen oli kilpailussa 12:s pistein 109,24 ja Nelma Hede 15:s 99,41.

Miesten sarjassa Matthias Versluis hätyytteli omia piste-ennätyksiään ja sijoittui kilpailussa neljänneksi pistein 170,46. Jo lyhytohjelmassa ennätyspisteet tehtaillut Versluis lähti vapaaohjelmaan kolmannelta sijalta. Lyhytohjelmassa sujunut kolmoisaksel jäi vapaassa vain kaksinkertaiseksi. Neloistulppi ei vielä sisältynyt kauden aloituskilpailun ohjelmistoon. Helsinkiläinen sai muutoin kohtuullisesti onnistumisia vapaaohjelmaan, vaikka hyppyjen epätäydellisistä alastuloista sakotettiinkin kuten myös pirueteista, joissa hän ei yltänyt tänään omalle tasolleen. Vapaaohjelma tuotti Versluisille viidennen sijan ja toiveikkaan aloituksen uuteen kauteen. Tomi Pulkkinen keskeytti kilpailun lyhytohjelman jälkeen.

Cecilia Törn-Jussiville Partanen sijoittuivat jäätanssikilpailussa neljänneksi pistein 119,96. Pari nousi onnistuneen vapaatanssinsa ansiosta tuloksissa yhden sijan ylöspäin. Uusi tunnelmallinen vapaatanssi sujui laadukkaasti. Kovatasoisen kilpailun voitti maailmanmestaruuteenkin toissavuonna yltänyt italialasipari Anna Cappellini-Luca Lanotte pistein 177,22.

Senioreiden lyhytohjelmat + noviisien ja junioreiden tulokset

Seniorimiehissä Matthias Versluis luisteli onnistuneen lyhytohjelman ja on kilpailussa hienosti kolmantena ennätyspistein 63,20. Matthias aloitti kolmoisakselilla, jossa ainoastaan alastulossa oli hieman huomautettavaa. Kolmoislutz-kaksoistulppi sekä soolokolmoisritti onnistuivat hyvin. Kaksi kolmesta piruetista arvioitiin myös nelostason arvoisiksi. Suomen toinen miesedustaja Tomi Pulkkinen on kilpailussa kuudentena pistein 52,04. Pulkkisen kompastuskiveksi koitui yksöisritti, josta ei herunut pisteen pistettä sekä piruetit. Sen sijaan kolmoislutz-kolmoistulppi sekä kolmoisaksel onnistuivat hyvin. Myös askelsarja arvioitiin kolmostasolle.

Seniorinaisissa Juulia Turkkila on kilpailussa lyhytohjelman jälkeen viidentenä pistein 49,90. Vaikka ohjelma oli vielä helpompi, minkä olemme Juulialta tottuneet näkemään, oli suoritus lähes vuoden mittaisen loukkaantumisjakson ja kilpailutauon jälkeen varsin hyvä – ja ehdottomasti laadukas. Elementtien laatupisteet olivat kaikki plussalla lukuun ottamatta kaaduttua kolmoisrittiä.

Emilia Toikkanen on kilpailussa sijalla 13 pistein 39,76 ja Nelma Hede 15:s pistein 35,22.

Jäätanssissa Cecilia Törn-Jussiville Partanen aloittivat hyvin ja pääsivät kauden aloituskisassaan heti ennätyspisteidensä tuntumaan. Pari on viidentenä pistein 44,03. Pisteen vähennyksen pari sai liian pitkästä nostosta.

Juniorityttöjen sarjassa Emma Ignatius sijoittui seitsemänneksi pistein 108,12. Emma oli lyhytohjelman yhdeksäs, vapaaohjelman seitsemäs.

1.    Sunmin Yun KOR 126,69
2.    Anastasia Schneider SWE 124,10
7.    Emma Ignatius FIN 108,12

Sofia Sula sijoittui noviisityttöjen sarjassa 11:nneksi pistein 77,25. Sofia oli lyhytohjelmassa 13:s, mutta vapaaohjelmassa sijoitus koheni kahdeksanneksi.

1.    Boyoung Kim KOR 102,83
2.    Aleksandra Felgin BUL 97,67
11.  Sofia Sula FIN 77,25

*****************

Italian Sesto San Giovannissa kilpaillaan tällä viikolla Lombardia Trophy. Kilpailussa Suomea edustavat seniorinaisissa Juulia Turkkila (HL), Nelma Hede (HL) ja Emilia Toikkanen (HL), seniorimiehissä Tomi Pulkkinen (JTL) ja Matthias Versluis (MTK), junioritytöissä Emma Ignatius (HL), noviisitytöissä Sofia Sula (MTK) ja jäätanssissa Cecilia Törn ja Jussiville Partanen (HL). Valmentajina mukaan lähtevät Tarja Sipilä, joka hoitaa myös joukkueen johtajan tehtäviä, sekä Richard Leroy, Stefan Zins ja Maurizio Margaglio.