Uutiset

Finlandia Trophy Espoon kilpailijat julkaistu

Finlandia Trophy Espoo 9.-11.10.2015

Espoon Baronalla lokakuussa käytävän Finlandia Trophy Espoon luistelijat on julkaistu.

Suomea kilpailussa edustavat (luistelijat aakkosjärjestyksessä):

Miehet

Galay Roman
Versluis Matthias
Virtanen Valtter

Naiset

Järvenpää Anni
Lindfors Viveca
Turkkila Juulia

Jäätanssi

Karmi Olesia-Lindholm Max
Törn Cecilia-Partanen Jussiville

Muodostelmaluistelu

Marigold IceUnity
Revolutions
Rockettes
Team Unique

Kaikki kilpailijat:
http://www.isuresults.com/events/fsevent00051642.htm

Finlandia Trophy Espoo tuo taitoluistelun huippunimiä Espooseen

Kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo järjestetään jo 20. kerran, neljättä kertaa yhteistyössä Espoon kanssa. Barona Areenassa lokakuun 9.-11. päivä käytävä Trophy on Kansainvälisen luisteluliiton, ISU:n, Challenger -sarjan kilpailu. Kilpailussa on mukana luistelijoita 21 maasta. Kilpailusarjoina on yksinluistelu, jäätanssi sekä muodostelmaluistelu.

Kilpailun maine kovatasoisena ja laadukkaana tapahtumana tuo tänäkin vuonna tasokkaan luistelijakaartin Espooseen.

Osallistujien joukossa on useampikin arvokisamitalisti. Naisissa kärkinimet takaavat kilpailusta kovatasoisen. Kilpailun nimekkäin luistelija on 16-vuotias Venäjän Elena Radionova. Yleisöjen lemmikki, Radionova, on hallitseva MM-pronssimitalisti, GP-finaalin kakkonen ja Venäjän mestari. Venäjä lähettää Trophyyn toisenkin kärkiluistelijansa, Julia Lipnitskaian, Sotšin joukkuekilpailun olympiavoittajan ja saman kevään MM-hopeamitalistin. Japanin Rika Hongo, joka sijoittui tämän vuoden MM-kilpailussa kuudenneksi, kilpailee Espoossa jo toisen kerran peräkkäin. Viime vuonna hän sijoittui Trophyssa kolmanneksi.

Jäätanssissa hallitsevat MM-pronssimitalistit, Kanadan Kaitlin Weaver-Andrew Poje, osallistuvat Finlandia Trophyyn ensimmäistä kertaa, kuten myös Venäjän Victoria Sinitsina-Nikita Katsalapov, jotka aloittivat yhteisen jäätanssitaipaleen vasta vuonna 2014. Ennen yhteistyötä Sinitsinan kanssa, Katsalapov saavutti mm. olympiapronssia Elena Ilinykhn kanssa.

Miesten sarjassa viime vuoden Trophy-voittaja, hallitseva EM-pronssimitalisti Venäjän Sergei Voronov, saa vastaansa mm. maanmiehensä Konstantin Menshovin, EM-pronssimitalistin vuodelta 2014, sekä Yhdysvaltojen Adam Ripponin, MM-kärkikahdeksikkoon kuuluvan tyylitaiturin ja viime vuoden Trophy-kakkosen. Tšekkien Michal Brezina, EM-kolmonen vuodelta 2013 ja MM-nelonen 2011, ilmoittautuu itseoikeutetusti kärkikamppailuun mukaan.

Suomalaisista mukaan on ilmoitettu Anni Järvenpää, Viveca Lindfors, Juulia Turkkila, Valtter Virtanen, Roman Galay, Matthias Versluis, jäätanssijat Olesia Karmi-Max Lindholm, Cecilia Törn-Jussiville Partanen sekä muodostelmaluistelujoukkueet Marigold IceUnity, Revolutions, Rockettes ja Team Unique.

Kilpailun avajaisista perjantaina on lupa odottaa yleisömenestystä kun mm. Kiira Korpi esiintyy suomalaisyleisölle ensimmäisen kerran siirryttyään ammattilaisjäille.

Kilpailun alustava aikataulu

Perjantai 9.10.
18.00 Avajaisnäytös, jossa mukana mm. Kiira Korpi
18.45 Jäätanssin lyhyttanssi
21.15 Muodostelmaluistelun lyhytohjelma (huom. kilpailussa VAIN lyhytohjelmakilpailu)

Lauantai 10.10.
12.30 Miesten lyhytohjelma
16.00 Naisten lyhytohjelma
19.00 Jäätanssin vapaatanssi

Sunnuntai 11.10.
12.00 Miesten vapaaohjelma
16.00 Naisten vapaaohjelma

Kaikki kilpailijat http://www.isuresults.com/events/fsevent00051642.htm

Kilpailun virallinen sivu www.finlandiatrophy.com

Kaikki kilpailuun liittyvä info julkaistaan kilpailun virallisella sivulla
www.finlandiatrophy.com


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024