Uutiset

Junioreiden GP Linz 9.-13.9. / tuloksia

Junioreiden GP-kilpailu Linzissä 9.-13.9.

Kilpailua voi seurata reaaliaikaisena ISU:n YouTube-kanavalta: https://www.youtube.com/ISUJuniorGrandPrix

Luistelijakohtaiset videoklipit ovat katsottavissa kanavalta myös myöhemmin.

Tulokset ja aikataulut

***************************************************************************

Miesten vapaaohjelma

Suomen ja Lahden Roman Galay sijoittui hienosti kuudenneksi Itävallan Linzissä päättyneessä neljännessä junioreiden GP-osakilpailussa. Galay luisteli komeasti uudet ennätyspisteensä, 171,31.

Lahtelainen osoitti jo lyhytohjelmassa taitonsa sijoittuen osiossa jopa neljänneksi. Ohjelma sisälsi mm. mainion kolmoisakselin ja tuotti ennätyspisteet 59,59. Varsinkin vapaaohjelmassa, juuri 17 vuotta täyttänyt, Galay, näytti laajasti osaamisensa. Alun kolmoisakselia seurasi kaksi kolmoislutzia, joista toinen yhdistettynä kolmoistulppiin, kaksi kolmoisflippiä, kolmoisritti sekä kolmoissalchow osa soolohyppyinä osa sarjoina. Vapaaohjelma tuotti hänelle ennätyksen, 111,72 pistettä, ja kahdeksannen sijan.

Kauden aloituskilpailun ajankohta on kovin varhainen, mutta jo nyt Galay pystyi sisällyttämään ohjelmiinsa kaikki vaikeimmat elementtinsä. Galay on ottanut viimeisen kahden vuoden aikana harppauksia kehityksessään.

Kilpailun voitti ylivoimaisesti Venäjään Dimitri Aliev 225,94 pisteellä.

Onnittelemme Romania ja valmennustiimiä Ruslania ja Nuriyaa hienosta suorituksesta!

Miesten lyhytohjelma

Lahden Taitoluistelijoita edustava Roman Galay luisteli lyhytohjelmassa omat henkilökohtaiset ennätyspisteensä saavuttamalla 59.59 pistettä ja sijoittumalla neljänneksi. Roman aloitti ohjelmansa upealla kolmoisaxelilla, josta hän jatkoi kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmään. Kolmoisflipin alastulon kanssa Roman joutui taistelemaan, mutta selvisi hienosti kaatumatta, jonka jälkeen lahtelaisluistelija saikin keskittyä nautiskelemaan askelsarjan ja piruettien värittämästä vauhdikkaasta loppuohjelmastaan.

Upea suoritus Romanilta, tästä on hyvä jatkaa huomiseen vapaaohjelmaan!

Kilpailua johtaa Venäjän Dmitri Aliev 75.61 pisteellä.

Naisten vapaaohjelma

Emmi petrasi rutkasti vapaaohjelmassa ollen osiossa 12:s. Kokonaistuloksissa hän nousi sijalle 16 pistein 116,68. Vahvasta luistelutaidostaan ja korkeista hypyistään runsaasti kiitosta saava Emmi napsautti kohdilleen mm. komean kolmoisritin, kolmoistulppi-kaksoistulppi-yhdistelmän sekä kaksoisakselit. Salchowien alastuloissa oli pientä epäpuhtautta. Kolmoisflip ja -lutz eivät vielä kuuluneet tämän kisan repertuaariin. Piruetitkin pyörivät mainiosti lukuunottamatta viimeistä yhdistelmäpiruettia, joka tuntui ajautuneen jäässä olevaan railoon eikää Emmi saanut piruettia enää kasaan. Elementti jäi viivoille eli ilman arvoa.

Kilpailun voitti Venäjän Maria Sotskova hurjilla pisteillä, 185,44. Kaikki tulokset ja ohjelmasuoritukset on nähtävissä yllä olevista linkeistä.

Naisten lyhytohjelma

Järvenpään Taitoluistelijoita edustava Emmi Peltonen sai lyhytohjelmastaan 37.30 pistettä jääden tuloksissa sijalle 17. Emmi aloitti ohjelmansa onnistuneella kolmoistulppi-kaksoistulppi-yhdistelmällä. Emmi jatkoi ohjelmaansa kaksoisflipillä ja axelilla, jonka jääminen ilmapalloksi aiheutti elementin jäämisen täysin ilman pisteitä. Siirtymät ja Emmin kaunis ja herkkä musiikin tulkinta pääsivät ohjelmassa oikeuksiinsa ja kartuttivat komponenttipisteitä.

Tästä on hyvä tsempata tämän päiväiseen vapaaohjelmaan!

Kilpailua johtaa Japanin Mai Mihara 63.55 pisteellä.

**************************************************************

Itävallan Linzissä kilpaillaan tällä viikolla syksyn neljäs junioreiden GP-osakilpailu. Kilpailussa Suomea edustavat Emmi Peltonen (Järvenpään Taitoluistelijat) ja Roman Galay (Lahden Taitoluistelijat). Valmentajina mukaan lähtevät Sirkka Kaipio ja Nuriya Pirogova ja tuomarina Pia Alhonen. ISU:n kutsumina mukana ovat Anne Fageström (DRo) ja Maurizio Margaglio (JT TS).

 

 


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024