Uutiset

Junioreiden GP-kilpailu Riika 26.-30.8./tuloksia

Junioreiden GP-osakilpailu 26.-30.8. Riika, Latvia

(Tulokset alla)

Viveca Lindfors (EsJt) aloittaa suomalaisista ensimmäisenä kilpailemisen syksyn GP-sarjassa. Kilpailu käydään Latvian Riikassa. Sarja käynnistyi viikko sitten Bratislavassa, jossa ei suomalaisedustajia ollut vielä mukana.

Kilpailua voi seurata livenä ISU:n YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/ISUJuniorGrandPrix

Osallistujat, aikataulut ja tulokset: http://www.isuresults.com/events/fsevent00051631.htm

Suomen joukkueen muut jäsenet: valmentaja Virpi Horttana, tuomari Leena Kurri

Lisäksi kilpailussa toimivat ISU:n kutsumina naisten ylituomari Tarja Ristanen sekä teknisenä spesialistina miesten sarjassa Merja Huttunen.

Vapaaohjelma:

Viveca taisteli vapaaohjelmassa ja nosti itsensä kokonaiskilpailun sijalle 11. Hän keräsi kokonaispisteet 130,71. Viveca aloitti loistavalla kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmällä jatkaen laadukkaaseen kolmoislutz-yhdistelmään. Ohjelman keskivaiheilla joihinkin hyppyihin tuli hiukan helpotuksia/"downgreidauksia", mutta loppuosa sujui taas suunnitelmien mukaan kolmoissalchowilla ja kaksoisakselilla. Piruetit sujuivat mainiosti tasoilla neljä ja kolme. Espoolainen on ottanut taas isoja harppauksia kehityksessään. Kyseessä oli vasta kauden aloituskilpailu.

***********

Lyhytohjelma:

Viveca sijoittui lyhytohjelmassa sijalle 15 pistein 41,93. Viveca aloitti lupaavasti kolmoislutz-kolmoistulppi -yhdistelmällä. Aivan täydellinen ei tulpin alastulo  ollut, mutta rohkea ja sisukas veto kuitenkin. Alun lataus kostautui, sillä soolokolmoisfipistä tuli yksinkertainen ja elementti jäi pisteittä. Myös hyppypiruetti jäi tasolle 1. Muut elementit olivat laadukkaita. Kilpailua johtaa Venäjän Alisa Fedichkina pistein 63,49.


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024