Uutiset

Kiira Korpi päättää kilpailu-uransa

Kiira Korpi siirtyy ammattilaisjäille

Kiira Korpi ilmoitti tänään, Suomen Taitoluisteluliiton järjestämässä lehdistötilaisuudessa, jättävänsä kilpajäät. Syyksi Korpi kertoi yksinkertaisesti motivaation hiipumisen.

– Kesän aikana huomasin, että kilpaileminen ei ole enää se muoto jolla haluan luistelua jatkaa. Päätös oli luonnollinen ja se tuli helposti, sanoo Korpi hymyillen.

Samaan hengenvetoon syyskuussa 27-vuotta täyttävä Korpi kertoo kuitenkin jatkavansa näytösluistelijana eli ammattilaisena. Luistelun palo on tallella edelleen. Ensimmäinen näytös onkin jo buukattuna, sillä Korpi pääsee esiintymään kotiyleisön eteen Finlandia Trophy Espoo -kilpailuun 9. lokakuuta.

– Olen hyvin onnellisessa asemassa, että minulla on mahdollisuus jatkaa luistelemista vielä toisessakin muodossa eli näytösluistelijana. Luistelu tuntuu yhä hyvältä ja se on edelleen se muoto jolla haluan jakaa iloa.

5-vuotiaana Tapparan taitoluistelukoulussa aloittanut Korpi haluaa näytösten ohella hyödyntää kokemustaan urheilijana ja olla mm. apuna tuleville luistelijasukupolville. Syksyn aikana ohjelmassa on myös pilates-ohjaajakoulutus. Koulutus onkin jatkumo Korven kiinnostukselle tutkia kehon käyttöä ja liikettä.

– Toivottavasti voin auttaa nuoria luistelijoita ja jakaa kokemustani eteenpäin. Minulla ei kuitenkaan ole liian täydellistä suunnitelmaa lähitulevaisuudelle. Uskon, että monenlaisia tilaisuuksia avautuu kun olen avoin uusille asioille, sanoo Korpi joka tulee asumaan jatkossa enemmän Italiassa, jossa hän aloittaa samalla italian kielen opinnot.

Korpi kiitti tilaisuudessa vuolaasti ihmisiä ja eri tahoja, jotka ovat kulkeneet mukana uran eri vaiheissa vuosien ajan. Hetki oli hänelle hyvin tunteellinen.

– Kiitollisuus nousee nyt päällimmäisenä mieleen. Matkani varrella on kulkenut paljon ihmisiä ja olen kiitollinen kaikista kontakteista ja kohtaamisista. Kaikki ovat olleet arvokkaita, pienetkin kohtaamiset ja ihmisten kannustaminen. Erityiset kiitokset haluan välittää yhteistyökumppaneille, Taitoluisteluliitolle, Olympiakomitealle, perheelle ja ystäville. Olen myös kiitollinen hyvästä valmennuksesta sekä Suomessa että ulkomailla.  

Korven ura

Korpi on yksi Suomen historian menestyneimmistä taitoluistelijoista, jonka nimi tunnetaan maailmalla laajasti lajipiirien ulkopuolellakin. Korven parhaimpiin saavutuksiin kuuluvat mm. EM-hopea (2012) ja kaksi EM-pronssia (2007, 2011), viisi naisten Suomen mestaruutta ja kaksi GP-osakilpailun voittoa (2010, 2012). Saavutuksiin kuuluu myös GP-finaalipaikan ansaitseminen historian ensimmäisenä suomalaisnaisena (2012.). Finaalissa hän sijoittui neljänneksi. MM-tasolla Korven paras sijoitus oli yhdeksäs (2008, 2011) ja olympialaisissa 11:s (2010).

Määrätietoisen ja lahjakkaan Korven ura on ollut monella tapaa värikäs. Menestyksen lomassa sitä ovat siivittäneet kuitenkin mm. loukkaantumiset. Akillesjänteen ongelmat ja lopulta jopa katkeaminen pitivät urheilijan pois kilpajäiltä osan kaudesta 2012-13 ja kokonaan kauden 2013-14. Korpi teki hartaasti odotetun paluun joulukuussa 2014 voittamalla Golden Spin of Zagreb -kilpailun ja viidennen Suomen mestaruutensa. Maaliskuiset MM-kilpailut, jotka päättyivät epäonnistumiseen, jäivät hänen viimeiseksi kilpailukseen. Koko ikänsä Tampereella Maaret Siromaan ja Susanna Haaralan valmennuksessa harjoitellut urheilija teki viimeisiksi kausikseen irtioton muuttamalla aluksi harjoittelemaan Yhdysvaltoihin ja sen jälkeen vajaaksi vuodeksi Oberstdorfiin.

 

Suomen Taitoluisteluliitto kiittää Kiiraa kuluneista vuosista ja kaikesta hyvästä jota hän on taidoillaan ja valovoimaisuudellaan lajillemme mukanaan tuonut. Toivotamme kaikkea hyvää elämän varrelle jatkossa!

 


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024