Uutiset

Luistelukoulut alkavat

Kesä jatkuu, mutta jäähalleissa luistellaan jo;
luistelukoulut alkavat

Elokuiset helteet hellivät vielä ainakin jonkin aikaa. Lämpöisestä säästä huolimatta on aika kaivaa luistimet esiin, sillä jäähalleissa eri puolella Suomea alkavat luistelukoulut. Useissa seuroissa pienet taitoluistelijatytöt ja -pojat pääsevät ottamaan ensimmäisiä potkujaan liukkaalla jäällä jo elokuun lopulla.

Monissa taitoluisteluseuroissa ympäri Suomea on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja kaiken ikäisille luistelun harrastajille. Perinteisten luistelukoulutuntien lisäksi on esimerkiksi perheluistelutunteja vasta luistelemaan opetteleville pienokaisille sekä heidän vanhemmilleen. Viime vuosien aikana myös aikuisluistelusta on tullut hyvin suosittu urheilumuoto. Aikuisharrastajille tarjontaa on usein niin yksinluistelun kuin muodostelmaluistelun puolella. Taitoluistelu sopii lajiksi monenlaiselle harrastajalle, kuten myös erityislapsille ja -nuorille. Luistelukoulussa aloitetaan tavallisesti noin neljän vuoden ikäisenä, mutta myös kouluikäisille on omia harrasteryhmiä. 

Luistelukouluissa opetellaan leikin avulla perusluistelutaito. Luistellessaan lapsi oppii samalla löytämään tasapainon sekä ilmaiseminen itseään musiikin avulla. Monipuolisena harrastuksena taitoluistelu kehittää lisäksi mm. koordinaatiota, liikkuvuutta ja nopeutta. Luistelukouluissa valmentavat Suomen Taitoluisteluliiton kouluttamat ohjaajat, jotka opettavat luistelutaidon ohella lapsille ryhmässä toimimisen pelisääntöjä. Harrastuksen edetessä lapsi voi halutessaan tähdätä kilpaluistelijaksi joko yksinluistelun tai muodostelmaluistelun puolelle. Pääkaupunkiseudulla on mahdollista harrastaa myös jäätanssia. Vaikka harrastuksen olisi aloittanut vasta aikuisena, on kilpaileminen silloinkin mahdollista. Jääkiekkourasta haaveilevat ovat myös tervetulleita oppimaan monipuolista teränkäyttötekniikkaa taitoluistelutunneille. 

Suomen Taitoluisteluliitto kannustaa kaikkia suomalaisia luistimille. Vuoden 2017 taitoluistelun MM-kotikisat ja niiden valmistelu tuo varmasti mukanaan laaja-alaisen luistelubuumin. Luistelun alkeet kannattaa siis opetella hyvissä ajoin!

Kaikki taitoluisteluseurat listattuna: http://www.stll.fi/seurat/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024